föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

33–48 termék, összesen 49 db

  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. 100% Sauvignon Blanc melyhez a szőlőt kézzel szüretelik, bogyózzák, majd kíméletes kipréselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalk_und_Kiesel_Rot_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus meszes-kavicsos területeiről szüretelt zweigelt, merlot, kékfrankos. Acéltartályos erjesztés, melyben bogyózott és egészfürtös részek is vannak. Kíméletes préselés után pedig 8-10 hónapra kerül nagyméretű használt fahordóba érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Nagyon izgalmas kísérlet Ewaldtól, az ültetvény középső részéről szüretelt (Ex Vero II) Chardonnay (Morillon) és Sauvignon Blanc házasítása, mely kézi szüretet követően egészfürtösen került préselésre. A lassú és vontatott erjedés fahordókban indult el spontán, majd 17g/l cukornál letöltötte koronazárral, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül. Érzésünk szerint ment el a maradékcukorból, amitől minimális természetes széndioxid alakult ki a palackban, de nem mind. A fantasztikus savaknak köszönhetően egy nagyon részletgazdag, igazán élő, a natúr borok minden kifejezőeszközével rendelkező tétel.

    Tovább
    Ex Vero II S 2017
    11 400 Ft
  • Johannes Zillinger Number Rosé 2019

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00 %

    Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket  500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya.  A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett. 

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Numen Riesling 2019

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Pink_SoleraSold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    E bor elkészítése valójában több mint három évvel ezelőtt kezdődött. A St. Laurent solera-rész 4 tételből került összeválogatásra: egy kisebb mennyiség a 2016-os NUMEN Rosé-ból, a NUMEN 2017-es és 2018-as évjáratából, és egy kis friss 2019-es léből áll össze. A Syrah esetében a solera 2017-ben indult, a két évjárat rosé-t a 2019-es Syrah-val egészítették ki, melyet csak néhány órán át rövid ideig macerálták a szín kinyerése érdekében, majd ezután kipréselték. A két solerát rozsdamentes acél tartályokban tartják, hogy megőrizzék a frissességet és a szerkezetet. A Rösler minden évjáratban az adott évjáratból kerül bele teljes egészében és qvevri-be (grúz amforákba) kerül, miután kíméletesen, egészfürtösen préselték, hogy minél kevesebb színanyag kerüljön bele. A “Rösler Blanc de Noirs” frakció így ebben qvevriben érik, összesen 5 hónapig. Ezt követően a fehér Rösler-t összeházasítják a Szent-Lőrinci és Syrah solerákkal, majd pedig szűrés és hozzáadott kén nélkül palackozzák.
    50% Rösler 2019, 25% St. Laurent Rose Solera (beleértve a NUMEN Rose-t), 25% Syrah Rose Solera.
    Palackozva 2020. március 1-jén.

    Tovább
  • Zillinger_Numen_Fumé_Blanc_2020Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.

    Tovább
  • Werlitsch_Freude_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása 70-30% arányban, mely az ültetvény legmagasabb, extrém Ex Vero III szintjéről származik. A két fajtát együtt szüretelik, majd két héten át héjon áztatják utána pedig nagyméretű 2000-3000L-es használt fahordókban érlelik 24 hónapig. A fekete tea és a zöldalma illatjegyek helyét gyógynövényes, citrusos jegyek váltják a pohárban ha időt adunk neki, érdemes dekantálni is. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel.

    Tovább
  • Michael Gindl Sodalis 2017

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 6 és 12 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% sauvignon blanc, 6-14 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.

    Tovább
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_WB_2017

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% Weissburgunder. Kézi szüret, bogyózott alapanyag melynek nagy része kíméletesen van préselve, kisebb része pedig egész bogyóban marad. Az előbbi préslevet 5 hónapig érleli az egész bogyókkal együtt agyag amfórákban, majd pedig még 12 hónapos ászokhordós érlelést kap. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz a tétel.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_GV_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus mészkőben és agyagpalában gazdag, kiemelkedő Edelgraben dűlőjéből szüretelt 100% zöldveltelini. Spontán erjedés, hosszabb héjon áztatás amfórában, majd pedig érlelés használt ászokhordóban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_BF_2016

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% kékfrankos. Kézi szüret, bogyózott alapanyag mely 12-14 napig erjed nyílt kádban héjon, majd 12 hónapos amfórás érlelést kap finomseprővel együtt. A tétel szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem