föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

17–32 termék, összesen 46 db

  • Werlitsch_Ex_Vero_II_2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    90% Sauvignon Blanc és 10% Chardonnay (Morillon) házasítása, az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A kézi szüretet követően egészfürtös kíméletes préselés következik, melyek utána nagyméretű használt elzászi stílusú hordókba kerülnek érlelésre finomseprőn, legalább 22 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel. Kezdetben finoman füstös, kovaköves redukció és finom hordófűszerek jellemzi, majd csak lassan nyíllik zöldalma, sárgabarack, és gyógynövényes aromák irányába.

     

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_GV_2022New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon, majd az erjedés acéltartályban megy végbe, spontán 21-24 °C-on. Lassú, 5 órán át tartó, finom préselést követően kb. 6 hónapig marad finomseprőn. Egy izgalmas csavar kerül bele a végén, a kiemelkedő NUMEN zöldveltelini szénsavmacerációsan erjedt bogyóinak a présleve, ez kb. a 5%-ot ad hozzá, viszont mélységet és szuper struktúrát ad a borhoz. Szűretlenül, derítetlenül és érintésnyi hozzáadott kénnel kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Pretty_Nuts_2022SoldNew

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    50% Kékfrankos 50% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket direkt préselték, és az erjedés egy jól kiválasztott pontján a levet kézzel palackozzák.
    Ezután a palackokat a garázsban tárolják, ahol tavaszig pihennek. A tavasz első meleg napjaiban, amikor még fagyosak az éjszakák, Koppitschék a palackokat a hátsó udvarra hordják, ahol néhány nap elteltével a palackok kellően lehűlnek, és készen állnak a végső munkafolyamathoz – a degorzsáláshoz. Minden egyes palackot kézzel nyitnak ki, majd újratöltik és visszazárják.

     

    Tovább
  • Koppitsch_Abendrot_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    Vörös és fehér szőlő házasítása, melyben Olaszrizling, Rosenmuskateller, Chardonnay, Pinot Blanc, St. Laurent és Kékfrankos kap helyet.
    A szőlőt részben bogyózták (kb. 10% kocsányt is használtak), és beavatkozás nélkül erjesztették rozsdamentes acél és üvegszálas kádakban. 10 nap múlva préselték és a levet hordókba (225 l barrique-ba) töltötték. A fehér fajtákat közvetlenül préselték, héjon áztatás nélkül. A borok finomseprőn érlelődtek 11 hónapig, majd a bort 2022. augusztus 8-án palackozták szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Perspektive_Weiss_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    50% Weissburg alatt 50% Chardonnay
    A Perpektive sorozathoz használt szőlő Neubergen területérő származik, ahol az ültetvények sziklás, mészkőben gazdag dombon kaptak helyet. Ez a terroir kiemelkedően tiszta, precíz és vibráló borokat eredményez.
    A szőlő 3/4-ét direkt préselték, és a lé egyenesen egy régi barrique hordóba került (225 liter). 1/4 héjon maradt és 8 napig ázott. A borokat seprőn érlelték 10 hónapig, majd szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Rét_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    80% Zweigelt, 20% St. Laurent.
    A lebogyózott szemek 8 napig héjon erjednek mindenféle külső beavatkozás nélkül, majd a préselt levet üvegszálas tartályokba (Zweigelt + St. Laurent) és nagy akáchordókba (Zweigelt) engedték. Az edények 6 hónapig külön-külön fejlődtek, majd palackozás előtt nem sokkal házasították őket. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Rozsa_2022Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    40% Zweigelt, 40% Pinot Noir, 10% St Laurent, 5% Syrah, 5% St. Laurent házasítása.
    Az egész fürtöket lassan, egész fürtben préselik kosárprésben, majd a lé egy része üvegszálas, másik része rozsdamentes acél tartályokba kerül. A Rozsa mind az 5 összetevője nagyrészt együtt erjedt és 6 hónapig után került letöltésre a finomseprőről. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Tovább
  • Koppitsch_Homok_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
    A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Claus_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalk_und_Kiesel_Weiss_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve,  az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
    A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Dope_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Kékfrankos rosé Claus utánozhatatlan stílusában és összetéveszthetetlen palackjában. A Leithabergből származó szőlő amfórába kerül. Nyitáskor gyümölcsök és fűszerek játszadoznak együtt: málna és egy kis vad kakukkfű, eper és egy kis fehérbors. Jó savak, melyek kellemesen táncolnak a nyelvünkön, érdemes jól behűteni!

    Kosárba teszem
  • Michael_Gindl_Bubbles_2021

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem
  • Michael_Gindl_Little_Buteo_2021Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
    A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.

    Tovább
  • Michael_Gindl_Flore_2021Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A szőlőt kézzel szüretelik, majd a Sárgamuskotályt és a Sämling 88-at 3 órán keresztül, a Rizlinget 18 órán keresztül héjon áztatják. Ezután a szőlőszemeket nyolc órán át lassú eljárásban préselik. Az erjedés spontán történik, rozsdamentes acéltartályban, saját természetes élesztővel. Hat hónapot tölt a tartályokban, minimális derítés és szűrés mellett palackozzák, egy kevés kén hozzáadásával.

    Tovább
    Flora 2021
    6 700 Ft
  • Zillinger_Parcellaire_Rouge_2020

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12 %

    65% Cabernet Franc és 35% Syrah házasítása, melyek Johannes anyagos területeiről származnak. Könnyed borkészítés, mint minden boránál, spontán erjesztéssel és minimális beavatkozással. A fermentáció egész bogyókban történik az extra könnyű extrakció érdekében. A Syrah 3-4 napot tölt héjon, a Cabernet Franc körülbelül ennek kétszeresét. Érlelés többedszeri töltésű fahordókban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem