föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

  • Clos_Bateau_Joujou_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    100% Gamay noir, mely a Les Monthieux dűlőből származik, kb 330 méteres tengerszint feletti magasságból. A talaj nagyrészt rózsanaszín gránit törmelék, melyben agyag és kvarc foltok találhatóak.
    50%-ban szénsavmacerációs eljárással készült, 50%-ban pedig az egész fürtök a préslével felöntve erjedtek.
    Dzsúzos, könnyed és játékos, amint neve is utal rá (joujou franciául játékot jelent).

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Croix_Pennet_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
    100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Sauvage_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Sauvage első évjárata, 100% Gamay. Sylvie és Thierry félvad ültetvényéről származó szőlőből, melynek életkora kb. 53 év, s ahol 4 éve semmilyen beavatkozás nem történt.
    Extrém alacsony hozam, koncentrált ízek.
    Direkt préselve üvegszálas tartályba, ahol 11 hónapot tölt palackozás előtt.

    Tovább
  • Clos_Bateau_Bateau_Blanc_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay, Beaujolais Village appellációval Blacé településről, az agyagos-homokos talajú “Le Bourg” dűlőből.
    Direkt préselve került üvegszálas tartályba, ahol elindult az erjedés, ami amfórába fejeződött be és amit 8 hónap érlelés követett. Mindössze 759 palack készült, szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül.
    Finoman citrusos, lecsengésében pedig sós-ásványos jegyek uralkodnak. 

    Tovább
  • Clos_Bateau_Aptemiz 2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay a “Le Bourg” dűlőből, agyagos-homokos talajról.
    A lebogyózott gyömölcs egy holdfordulót (kb. 28 nap) tölt héjon, majd 9 hónapra amfórába kerül.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem