föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    90% Chardonnay és 10% Sauvignon Blanc keveréke.
    Az ex-Vero elnevezés és besorolás a szőlő termőhelyének eltérő meredekségét és a talaj minőségét is jelzi Ewald számára. Az I. homok és agyag termőréteget jelent az alsó sziklás alapkőzet felett, kiemelkedően meredek területen.
    Néhány napig héjon áztatva, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve. Palackozás után még egy év érlelést kapott a pincében.

    Kosárba teszem
    Ex Vero I 2017
    8 700 Ft
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.
    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A Morillon az Ausztriában elterjedt Chardonnay változat neve. A Werlitsch Vom Opok Morillon bor készítéséhez a biodinamikus mezőgazdaság elvei szerint megművelt parcellákból származó fürtöket használnak. A talaj túlnyomórészt mészkő, márga (Opok) keveréke, amely nagy finomságú borokat eredményeznek. A szőlőt szár nélkül préselik, és néhány napig röviden héjjal macerálják. Az alkoholos erjedés spontán és a szőlő természetes élesztőivel zajlik, és az így kapott bor két évig érlelődik seprőn nagy tölgyfahordókban, és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Sauvignon Blanc és Morillon keveréke 80-20% arányban. A két fajtát együtt szüretelik, majd egy héten át héjon macerálják. Ewald néhány évjáratban majdnem egy évig hagyja a héjat érintkezni a lével, mely lehetővé teszi, hogy a bor hihetetlen rétegzett és részletgazdag legyen. A gyümölcs a szőlőültetvény Ex Vero III részeiből származik.

    Kosárba teszem
    Freude 2016
    14 200 Ft
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A szőlőt kézzel szüretelik, közvetlenül, szár nélkül préselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok a domboldalról származnak és 30 év körüli szőlőtőkék terméséből készülnek. 100% Sauvignon Blanc élénk egyensúly, kellemes textúra.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500  literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.

    Tovább
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 6 és 12 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% sauvignon blanc, 6-14 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria Régió: Stájerország Termelő: Weingut Werlitsch Fajta: fehér Alkoholtartalom: 11,50%
    25 éves tőkék termése, agyagos hordalékos talajról, egészfürtösen lassan préselve, hosszan finomseprőn, nagyhordóban érlelve, olaszrizling, úgy ahogyan eddig még soha.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek Sauvignon Blanc, Morillon ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A tétel ékes példája annak, hogy a redukció nem csak megosztó, hanem szerethető és egyenesen függőséget okozó elem is lehet az aromaprofilban!

    Tovább
    Ex Vero II 2015
    9 200 Ft
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Héjon erjesztett Sauvignon Blanc, mely a természet elképesztő mélységeit, teljességét mutatja be. Narancsbor imádóknak és vájtfülűeknek ajánlott!

    Kosárba teszem
    Glück 2016
    11 600 Ft