föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 51 db

  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: %

    Leírás hamarosan…

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Leírás hamarosan…

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    25-30 éves tőkékről szüretelt 100% mohácsi Grenache, mely teljesen lebogyozótt alapanyagból készül, erjedés nyitott kádban 18 napig héjon, amit Géza napi kétszer nagyon kíméletesen csak kézzel lenyomkod. Préselés után egy 225L-es új francia hordóba kerül, 10 hónapos érlelésre teljes seprőn. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus kékfrankos, melynek Géza felét egészfürtösen kipréseli, az ebből nyert préslét ráönti a másik felére, amely bogyózva van, így az ép bogyókon belül is elindul az erjedés. 9 nap után nagyon kíméletes préseli, majd 500L-es használt magyar tölgyfahordóba kerül érlelésre, seprővel együtt. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban seprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem
  • Bencze Solis 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Kosárba teszem
  • Maurer Crazy Lúd 2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

     75%-ban Kékfrankos a Fodor és Noszaj dűlőkből, mellette nagyrészt Cabernet Sauvignon és egy egész kis rész Hamburgi Muskotály. A Cabernet szokásosnál korábbi szüretben szedve, egy erdőszéli, nagyrészt köves talajról, mely védett és melegebb mikroklímával rendelkezik. A szőlőültetvények átlagéletkora 14 év. Kis méretű, többedik töltésű hordóban érlelve, szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer Kadarka 2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:%

    Belépő Kadarka Hajdújárás északi részéről és a noszaji dombok fiatal ültetvényeiről. A tökéletesen érett szőlő bogyózva került feldolgozásra, kis mennyiségű botrytises szem hozzáadásával és 15-20 éves kis hordókban érlelve. Nagyon finom fűszeres ízjegyekkel, domináns csipkebogyó lecsengéssel.

     

    Kosárba teszem
  • Claus Preisinger Kalkstein Blaufrankisch 2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról homokköves talajról származó szőlő, minimális beavatkozással elkészítve. Elsődleges feladata a termőhely bemutatása, ezért szűretlen, derítetlen és semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz, mely elfedné ezt. Feketeszeder, vérnarancs és édes fűszerek kavalkádja, kóstoláskor elég gyorsan ürült a palack.

    Kosárba teszem
  • Claus Preisinger Bonsai 2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,00%

    Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Mindössze 11% alkohol, légies test és könnyed, alig érezhető tanninok, mi javasoljuk, hogy picit hűtsétek be, felejthetetlen élményt nyújt!

    Kosárba teszem
    Bonsai 2020
    8 200 Ft
  • Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Szeptember végén szépen beért, érett szőlőt szüreteltek, melyet előtte folyamatosan kóstoltak, hogy ne domináljon a paprikás íz, mely jellemző tud lenni a szőlőfajtára. Egész fürtben kádba került a gyümölcs, az aljára és a tetejére egy kisebb bogyózott részt helyeztek. Amikor megrepedtek a bogyók, akkor kézzel és lábbal került megnyomásra, hogy a bogyókba zárt bő lé is lefolyjon, csak mint szűrés ment át a présen, mely megfogta a kocsányt és a héjat. Fele tartályba, fele hordóba került, a két részt 6 hónap után házasította össze, hasonló eljárással, mint a Kékfrankost. Hosszabb érlelést igényelt, mivel 3-4 hónapig nyers és zabolhatatlannak ítélték, így palackozás után még 2 hónap pihenőt kapott. Gravitációval palackoznak, szűretlenül és derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

     

    Tovább
  • Palya Balázs Rubicon 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Szeptember végi szüret, a gazdagon termő Kékfrankos fürtök válogatásával. Tökéletesen érett gyümölcs, ami szépen jelenik ez meg a mindössze 11,5% alkohol mellett. 20-30% egész fürtben, a maradék bogyózva erjedt 12 napig héjon. Kis kézi présen megy át az ekkorra szinte nulla cukorra kierjedt must, vödörrel fejtik át 2/3-át tartályba és 1/3-át Zempléni tölgy hordóba. Ekkor érintkezik oxigénnel, mely Balázs szerint a bor előnyére vált ebben az évjáratban.
    6 hónap érlelést kap, mely idő alatt a fa és gyümölcs váltakozva dominált, fél év után a hordós rész átkerült a tartályba, ahol 1 hónapot együtt töltött a két rész, seprővel együtt. Ezután került palackozásra, szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Cabernet Franc, bogyózott szőlő kerül 12 nap áztatásra, majd 15 hónapig érlelődik amfórákban, majd kén nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
    Mephisto 2016
    11 700 Ft
  • New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    50% Alibernet, mely a 2019-es és a 2020-as évjáratok házasítása, 20% Dunaj és 30% Portugieser 2020-ból.
    A Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Áprilisban palackozva, szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül.
    Kosárba teszem
    Fred #8
    5 600 Ft