föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

1–16 termék, összesen 38 db

  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Kosárba teszem
    Trinity 2019
    4 700 Ft
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Kosárba teszem
  • Kikiriki Black 2018Új

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11%

    100% Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.

    Kosárba teszem
  • Wow Wow 2018Új

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11%

    A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Wow Wow 2018
    8 700 Ft
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,70%

    1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
    Egész fürtöket szüretelnek, melyek szárukkal együtt kádakba kerülnek. A macerálás 4 hétig tart minden beavatkozás, átfejtés és csömöszölés nélkül. A szilárd anyagot leválasztják a végső préselés előtt. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 11 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.

    Kosárba teszem
    Amor Fati 2019
    9 500 Ft
  • Új

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
    Bencze Blau 2019
    5 900 Ft
  • Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem
    BOB 2020
    6 500 Ft
  • Galán Géza_Vaskapu_Kadarka

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    A mohácsi Jenyei-hegy termése, a birtok gerincének számító ültetvény, kb 1 ha, mely 1993-95 között lett telepítve. 6 különböző Kadarka klón, egy év használt zempléni tölgyben. 

     

    Kosárba teszem
  • Galán Géza_Vaskapu_Kert

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    30% Kékfrankos , 30% Kadarka , 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
    Tökéletesen érett szőlő, fele bogyózva, fele hálón összetörve.
    14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban finomseprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,6%

    50% Trapet, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Garnacha

    A Les Coves homokköves-agyagos területéről, egész fürtben 12 napot tölt zárt erjesztőedényekben, majd 12 hónapig tartályban érik. A nevét az ültetvény mellett futó útról kapta, mely magyarul Csempészek Útját jelenti. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: Garnacha
    Alkoholtartalom: 13,7%

    35 éves öregtőkés Garnacha a Les Coves agyagos-homokköves talajáról, 17 nap egész fürtös szénsavmaceráció nyitott kádakban, napi egyszeri csömöszölés. A bor seprővel együtt 13 hónapot tölt kis francia hordókban. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

     

    Kosárba teszem
    Les Foes 2019
    5 900 Ft
  • Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: vörös (60% monastrell, 25% garnacha, 15% syrah)
    Alkoholtartalom: 12,6%

    53 éves Monastrell és 35 éves Garnacha szőlőtőkék termése, mely kiegészül 15% Syrah-val is. A Monastrell fele a kézi szüret és lábbal taposás után 7 napig héjon erjed zárt tartályban, a másik fele pedig szénsavmaceráción megy keresztül. A Syrah 13 hónapot tölt kis francia hordókban, a Monastrell és Garnacha 11 hónapot acéltartályban. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 14%

    A szőlő a Tarcal-hegy északi oldalán, a bánmonostori Tekenős dűlőben termett. A kőzet főként üledékes (dolomit) némi vulkanikus keveredéssel (brecca). 6 nap héjon áztatás, majd 225 literes hordókban történő érlelés, hozzáadott kén nélkül. Derítés és szűrés nélkül, minimális mennyiségű kénnel palackozva.

    Kosárba teszem
    Pinot Noir 2017
    3 900 Ft
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Kosárba teszem
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Az ültetvényt 1880-ban telepítették, s ezzel ezek a legrégebbi ismert Kadarka tőkék az egész világon. A filoxéra előtti bakműveléses szőlő, a természetesen beállt alacsony hozamával nagyon koncentrált levet eredményez. A bogyózott szőlő 2 héten keresztül nyitott kádakban erjed, majd egy évig érlelték régi hordókban.

    Egy kisebb fagy áprilisban károsította a termést, ami miatt kevesebb gyümölcsöt szüreteltek, de a hosszú érlelés még jobban koncentrálta az ízeket. A bor hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem