föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 66 db

  • Les_Errances_Radeau_des_Cimes_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.
    Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.
    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Kinhoyé_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

    A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
    Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
    Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.
    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Pinot_Noir_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, melyet egész fürtben erjesztenek, nagy, nyitott kádakban (részleges szénsavmaceráció). Préselés előtt naponta finoman lenyomkodják a felszínét, így biztosítva, hogy a kalap ne száradjon ki és ezzel színanyagot is nyer a bor. Az erjedés befejezése régi, nagy hordókban történik 12 hónapig.Szűretlenül, derítés nélkül és mindössze 5 mg/liter vulkáni bányákból származó, természetes kénnel palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Hautes_Cotes_de_Beaune_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    A “Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux” terület a Volnay-fennsíkon található magas mészkő tartalmú talajon. 100% Pinot Noir, korülbelül ahol 40 éves tőkékről, vad erdőkkel körülvéve. Egész fürtben erjed, majd többedik töltésű barrique hordókban érlelődik. 2020-ban a terroir sok frissességet és dinamizmust visz a borba, fűszeres és virágos jegyek szinte kirobbannak.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Maranges_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir 0,25 hektárról szüretelve, 30 éves szőlőtőkék 2015 óta biodinamikusan gondozva. A Sur Le Bois Sud terület csak néhány száz méterre van Les Aubuzestől, erdővel elválasztva tőle. Hasonló terroir, bár az agyagos talaj valamivel sziklásabb és szilícium-dioxidban gazdagabb homok, amely lendületet és rétegezettséget kölcsönöz a bornak. A következő év novemberében került palackba, szűretlenül és derítetlenül, a palackozás előtt mindössze egy leheletnyi (2-3 mg/l) ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Super_Lecka_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös

    Jason új vörös cuvée-je, Regent, Sankt Laurent and Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva.
    Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.
    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_Les_Vielles_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    “Les Vieilles” annyit jelent: “az öregek”, amely Nicolas két legidősebb, az Irancy appelációban található 80 és 93 éves ültetvényeire utal. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. A préselés után a területek újborai külön-külön ászokhordóba kerülnek, majd később összeházasítja azokat. A hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_La_Croix_Buteix_2018

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    A 48 éves Pinot Noir ültetvény közvetlenül az Irancy appeláció legjobb területe, a Palotte felett található tökéletes kitettségű területen, ahol csodálatos kilátás tárul az Yonne folyóra. A termőréteg itt nagyon vékony, mindösszesen 30 cm, alatta tiszta mészkő. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. Rövid ideig hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Captain_Bojol_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    100% Gamay, igazi beaujolais styílusban elkészítve. Könnyed, jól iható és egy kicsit funky: banán, meggy és fekete gyümölcsök találkozása. Egy kis szénsav egészíti ki, mely méginkább lendületet ad a bornak. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Fred_X

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös

    Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül palackozva.
    Fekete bogyós gyümölcsök, ibolya és tavaszi virágok, vastag szín de könnyed korty, vibráló savak.
    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Joujou_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    100% Gamay noir, mely a Les Monthieux dűlőből származik, kb 330 méteres tengerszint feletti magasságból. A talaj nagyrészt rózsanaszín gránit törmelék, melyben agyag és kvarc foltok találhatóak.
    50%-ban szénsavmacerációs eljárással készült, 50%-ban pedig az egész fürtök a préslével felöntve erjedtek.
    Dzsúzos, könnyed és játékos, amint neve is utal rá (joujou franciául játékot jelent).

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Croix_Pennet_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
    100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Sauvage_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Sauvage első évjárata, 100% Gamay. Sylvie és Thierry félvad ültetvényéről származó szőlőből, melynek életkora kb. 53 év, s ahol 4 éve semmilyen beavatkozás nem történt.
    Extrém alacsony hozam, koncentrált ízek.
    Direkt préselve üvegszálas tartályba, ahol 11 hónapot tölt palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Cartouche_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    70% Grolleau, 30% Cabernet Franc 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályokban 14 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvée_Rot_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss vörös párja, mely Regent, Cabernet Dorsa és Szentlőrinci fajták házasítása. A Regent körülbelül két hetet töltött héjon, a másik két fajta pedig direkt került préselésre. Mint fehér társa, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően ez a tétel is a könnyen iható és felhőtlenül élvezhető borok csoportját erősíti és kifejezetten jól áll neki, ha a vörösboroknál javasolt hőfoknál picit hűvösebben fogyasztjuk.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Belépő Kadarka Hajdújárás Talánterem dűlőjéből, ahol a felszíni homok alatt agyag, mészkő és lösz gazdagítja a talajt. A Birtok fő vörös fajtája a Kadarka,  mely fiatalabb ültetvényről szüretelve gyümölcsös ízvilágú, könnyen iható bort ad. A kadarka különböző változataiból készült, beleértve Oszkár saját tömegszelekcióját is, ami 1000 tőkét tesz ki, és a legígéretesebb kadarka tőkékből került ki, az 1880-as és 1912-es ültetvényekről. Hagyományos csömöszöléses eljárás mellett erjedt, naponta kétszer lenyomkodva az erjesztő kádban a széndioxid által felszínre tömörödött bogyókat. Használt, nagyméretű tölgyfahordókban érlelődött 7 hónapig, majd derítés és szűrés nélkül került palackozásra, alacsony kéntartalommal.

    Kosárba teszem