föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 56 db

  • Strekov_1075_Fred9New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Márciusban palackozva, szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül.
    Kosárba teszem
  • Galán Géza_Vaskapu_KertNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    Kert, avagy Géza birtokházasítása, mely nagyrészt bordói francia fajtákat tartalmaz, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot, kiegészülve egy kis Kékfrankossal. Nagyon kíméletes erjesztés, bogyón belül, egészfürtben 10 napig, amit közben naponta többször (kb. 20-30 vödör préslé) locsolgat. 12 hónapig érlelve használt fahordóban, és gravitációsan, sok seprővel, kén nélkül kerül palackozásra. A fajtákra nem jellemző légiesség, alacsony extrakció, minimális tannin. Gördülékeny, Hiro féle nyelési komforttal. A nápolyi pizzabor.

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő:Arianna Occhipinti
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    4 hektár szőlőültetvény, 40-50 éves Frappato di Vittoria szőlővel beültetve. Homok és mészkő talaj, agyagrétegekkel, a tengerszint felett kb 280m magasságban. 40 napig héjon erjesztett cementtartályokban, majd 12 hónapig, tölgyfahordóban seprőn érlelve, végül 6 hónapig a palackban. Szűretlen és derítetlen, minimális kén hozzáadásával készül.

    Kosárba teszem
    Il Frappato 2017
    11 300 Ft
  • Sold

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő: Arianna Occhipinti
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%
    A birtok belépő vörösbora, mely 15 éves tőkék termése. A házasítást 70% Frappato és 30% Nero d’Avola alkotja, 15 napos áztatási periódust követően ugyanabban a betontartályban érlelődik további 6 hónapig.

    Tovább
    SP68 Rosso 2017
    6 600 Ft
  • New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke. Egy kevés botrytissel szüretelt alapanyag, bogyózva nyílt kádban erjed, majd kíméletes préselés után kerül 10 hónapos érlelésre használt fahordókba. Gravitációval került letöltésre, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Kadarka házasítás, melyet Oszkár legidősebb ültetvényeiről szüretelt, tehát a bakművelésű “1880”, “1912” és “1925” területekről. Alacsony tőketerhelés, koncentrált alapanyag, botrytis nélkül. A szőlő kocsány nélkül került nyílt kádba 10-12 napig áztatva, majd kíméletes préselést követően használt fahordókba érlelésre 10 hónapra. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz, gravitációval palackozva.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    70% Grolleau, 30% Cabernet Franc, 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályakban kb. 20 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Tagadhatatlan kürti Kadarka, mely bakművelesű ültetvényről szüretelt, 15 napig nyílt kádban erjedt majd préselés után 8 hónapra 220L-es tölgyfahordóba került érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem
    BOB 2021
    7 200 Ft
  • New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Szentlőrinci, bakművelésű ültetvényről szüretelve. Bogyozótt alapanyag, mely 14 napot erjedt nyitott kádban, majd kíméletes préselés után 10 hónapra 500L-es fahordóban kerül érlelésre. Szűretlen, derítetlen, hozzáadott ként nem tartalmaz.
    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Bogyozótt alapanyag mely roppantás nélkül 10 napig erjedt nyílt kádban, közben napi kétszer lett nagyon óvatosan kézzel csömöszölve. Kíméletes préselést követően 250L-es amfórákban érik 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvényről szüretelt alapanyag, mely nyílt kádakban nagyobb részt egész fürtben, kisebb részt bogyózva erjed 10 napig. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Tovább
  • New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus kékfrankos, melynek Géza felét egészfürtösen kipréseli, az ebből nyert préslét ráönti a másik felére, amely bogyózva van, így az ép bogyókon belül is elindul az erjedés. 9 nap után nagyon kíméletes préseli, majd 500L-es használt magyar tölgyfahordóba kerül érlelésre, seprővel együtt. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban seprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

    Kosárba teszem
  • Bencze Solis 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Tovább