föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

Mind a(z) 10 találat megjelenítése

  • Új

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Kosárba teszem
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta:
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Helyi szőlőfajták: Olaszrizling, Devin, Aurelius, Gruner Veltliner.
    Szerves termesztésű ültetvényről szüretelt szőlő, két évjárat házasítása (2017 és 2018-ban)
    A  különböző fajtákat héjon erjesztette Zsolt, majd 1000 literes hordóban érlelődtek együtt, amelyet nem töltött fel teljesen. Az idő múlásával élesztőhártya (flor) réteg képződött a bor felületén, ami megakadályozta a túlzott oxidációt. A bor diós élesztős ízét innen kapta, amely a sherryre emlékeztet.
    A bor derítés, szűrés nélkül,  finomseprővel került letöltésre, az előállítás során a bort soha nem kénezték, a természetes kéntartalom mindössze 18 mg / l.

    Kosárba teszem
  • Új

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta:
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Szentlőrinci és Alibernet házasítása.
    A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül körülbelül 40 napig erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül.
    Kosárba teszem
    Rozália 2019
    7 200 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem
    BOB 2020
    6 500 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
    Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.

    Kosárba teszem
    Veltlin 2018
    8 300 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Ugyanarról a területről készül, mint a Rizling 2018. A szőlő a bogyózást követően
    2 hétig erjed héjon nyitott kádakban. Préselés után régi hordókban 6-8 hónapig
    seprőn érlelődnek, ahonnan kén nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
    Heion 2018
    9 200 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről, mely bogyózás után két hétig kádban erjed. Préselést követően 6-8 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. A Frankovkák eddigi sorában a ’18 kiemelkedő, részletgazdag, de mindeközben elképesztően jól iható!

    Kosárba teszem
    Frankovka 2018
    9 200 Ft
  • Új

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    A Portugieser felét lábbal taposták, a többit szár nélkül préselték. A levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban. Az Alibernet és a Portugieser 300 – 500 literes Zemplén tölgyfahordóban érlelődött, míg a Dunaj rozsdamentes acél tartályban töltött 6 hónapot.
    Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
    Kosárba teszem
    Fred #7
    5 200 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%
    Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
    Portugal 2018
    5 900 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%
    Zsolt édesapjától örökölte a területet, melyen sűrű térállású, aprófürtű, tőkés Olaszrizling található. Bogyózás, azonnali préselés, majd erjedés után régi hordóban 6-8 hónapig seprőntartás, ahonnan kén nélkül kerül a palackba.

    Kosárba teszem
    Rizling 2018
    6 400 Ft