föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

  • Trossen_Hubertus_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    Kinheimer Hubertuslay, déli fekvésű szürke és kék palás meredek lejtő a Mosel felett.
    Idős tőkék (kb 45 évesek) karós támrendszerrel, maga Rudolf telepítette és biodinamikusan gondozta a kezdetektől. Kézi szüret, gyengéd préselés, majd spontán erjedés, 7 hónap érlelés seprőn, nagy, idős ovális hordókban (Mosel Fuders). A bort szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák
    Kosárba teszem
  • Trossen_Madonna_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A délnyugat kitettségű Madonna dűlő, sok-sok napfénnyel, meredek lejtőkkel és elképesztő mennyiségű palával rendelkezik. A szőlőtőkék kb 35 évesek. A szőlőt kézzel szüretelik, és az egész fürtöket 350 literes rozsdamentes acél tartályban erjesztik természetes, vad élesztőkkel. A tartályokat környezeti levegő hűti, és az erjedés körülbelül 8 hónapig tart. A bort 11 hónapig érlelik, szűrés , derítés nélkül palackozzák, és nulla ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Trossen_Pyramide_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A Pyramide kb 35 éves ültetvénye déli és keleti fekvésű lejtőkkel rendelkezik, és a szőlőt rendkívül sűrűn ültetik, így még mélyebbre eresztik gyökereiket a  szürke és kék palás talajba tápanyagért. A gyümölcsöt egész fürtben erjesztik nagy 1000 literes fakádban, és 11 hónapig seprőn érlelik. A bort szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Kosárba teszem
  • SoldNew

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    A Kinheimer Rosenberg dűlő, 50 éves ültetvény, déli fekvés. A terület a szőlő mellett található gesztenyefákkal teli erdőről kapta. Spontán erjesztés acéltartályban, 10% 60 napig héjon erjesztett szőlő hozzáadásával, 10 hónap seprőn érlelés, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták

    Tovább