Mind a(z) 13 találat megjelenítve
-
New
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.Kosárba teszem
Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Márciusban palackozva, szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül.Strekov 1075 Fred #9
6 300 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant Naturel
Alkoholtartalom: 12,5 %Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.Kosárba teszemStrekov 1075 Don Zsolt 2021
8 300 FtNew
Ország: Szlovákia
Kosárba teszem
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,50%
Zsolt édesapjától örökölt aprófürtű olaszrizling ültetvényről szüretelt alapanyag. Bogyózást követően nyílt kádban 12-14 napig héjon áztatva, majd préselés után 6-8 hónapig használt fahordóban érlelve seprőn. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.Heion 2020
11 800 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Vörös
Alkoholtartalom: 13,5%Tagadhatatlan kürti Kadarka, mely bakművelesű ültetvényről szüretelt, 15 napig nyílt kádban erjedt majd préselés után 8 hónapra 220L-es tölgyfahordóba került érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.
Kosárba teszemStrekov 1075 Kadarka 2020
8 800 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5 %100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.
Kosárba teszemBOB 2021
7 200 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Vörös
Alkoholtartalom: 12%100% Szentlőrinci, bakművelésű ültetvényről szüretelve. Bogyozótt alapanyag, mely 14 napot erjedt nyitott kádban, majd kíméletes préselés után 10 hónapra 500L-es fahordóban kerül érlelésre. Szűretlen, derítetlen, hozzáadott ként nem tartalmaz.Kosárba teszemStrekov 1075 Vavrinec 2020
8 800 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Fehér
Alkoholtartalom: 14,00%Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.Kosárba teszemStrekov 1075 Rizling 2020
8 800 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
Kosárba teszem
Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.Veltlin 2018
8 300 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről, mely bogyózás után két hétig kádban erjed. Préselést követően 6-8 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. A Frankovkák eddigi sorában a ’18 kiemelkedő, részletgazdag, de mindeközben elképesztően jól iható!
Kosárba teszemFrankovka 2018
9 200 FtSold
Ország: Szlovákia
Tovább
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,50%
Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.Portugal 2018
5 900 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Vörös
Alkoholtartalom: 12,5 %Pinot Noir mészkőben gazdag területről szüretelve, bogyózás után 15 napig erjed nyitott kádakban, amit csak óvatosan, kézzel nyomkodva csömöszöltek. Érlelés 220L-es többedik töltésű fahordókban 10 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került a palackba.TovábbStrekov 1075 Pinot Noir 2018
8 800 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta:
Alkoholtartalom: 11,5 %Helyi szőlőfajták: Olaszrizling, Devin, Aurelius, Gruner Veltliner.
Tovább
Szerves termesztésű ültetvényről szüretelt szőlő, két évjárat házasítása (2017 és 2018-ban)
A különböző fajtákat héjon erjesztette Zsolt, majd 1000 literes hordóban érlelődtek együtt, amelyet nem töltött fel teljesen. Az idő múlásával élesztőhártya (flor) réteg képződött a bor felületén, ami megakadályozta a túlzott oxidációt. A bor diós élesztős ízét innen kapta, amely a sherryre emlékeztet.
A bor derítés, szűrés nélkül, finomseprővel került letöltésre, az előállítás során a bort soha nem kénezték, a természetes kéntartalom mindössze 18 mg / l.Hannibal Ante Porta #6
10 400 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta:
Alkoholtartalom: 11,5 %Szentlőrinci és Alibernet házasítása.A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül körülbelül 40 napig erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül.TovábbRozália 2019
7 200 Ft