föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

  • Maurer_Oszkár_Rebel_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    Szerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
    Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
    12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    2021-ben leginkább Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint, a Kékfrankosból testet és a Kadarkából pedig eleganciát nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.

     

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_orange_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Oszkár népszerű házasítása a hajdújárási területekről szüretelt magyar fajtákból: szerémi zöld, piros magyarka, olaszrizling, bakator és kövidinka. Ebben az évjáratban hosszabb héjon tartással, ami izgalmas struktúrát, frissítő fanyarságot ad. A szivattyút elhagyva kizárólag gravitációval, finoman adagolt seprővel és hozzáadott kén nélkül palackozva, hogy a lehető legtöbb energia megmaradjon.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Karom_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Oszkár kiemelt, legjobb kitettségű szerémségi területeiről szüretelt Bakator, Szerémi Zöld, Mézes fehér hazásítása.
    Kézi szüret, bogyózott alapanyag, nagyon rövid héjon áztatás után 16 hónapos használt fahordós érlelés finomseprőn. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackozásra, gravitációval töltve.
    Izgalmas tétel, ami rengeteg réteget mutat, remek savak, izgalmas gyógynövényes, mézes hangulat, hosszú korttyal.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Sárgamuskotály a szerémségi Remete-dűlőből szüretelve, egy idős, sűrű térállású bakművelésű ültetvényről. Alacsony, 300g/tőke terhelés, 1 nap héjon áztatás nyílt kádban. Érlelés használt fahordókba 10 hónapra. Szűretlen és derítetlen, gravitációval került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    100% aprófürtű olaszrizling 50 éves bakművelésű ültetvényről Oszkár Hajdújárási területeiről. A kézi szüretet követően 7 napig ázott héjon nyílt kádban, majd préselés után másodtöltésű hordókba kerül 10 hónap érlelésre seprőn. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke. Egy kevés botrytissel szüretelt alapanyag, bogyózva nyílt kádban erjed, majd kíméletes préselés után kerül 10 hónapos érlelésre használt fahordókba. Gravitációval került letöltésre, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Kadarka házasítás, melyet Oszkár legidősebb ültetvényeiről szüretelt, tehát a bakművelésű “1880”, “1912” és “1925” területekről. Alacsony tőketerhelés, koncentrált alapanyag, botrytis nélkül. A szőlő kocsány nélkül került nyílt kádba 10-12 napig áztatva, majd kíméletes préselést követően használt fahordókba érlelésre 10 hónapra. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz, gravitációval palackozva.

    Tovább