1–16 termék, összesen 22 db
-
New
Ország: Szerbia
Kosárba teszem
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörös
Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke.16 éves, bakművelésű szőlőültetvény termése. Enyhe túlérésben botrytis-el szüretelve, 12 nap héjonáztatás, majd préselés, végül kis hordókban érlelődött 18 hónapon át!Maurer Kadarka Gravitation 2022
15 300 FtNewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösA karlócai Krisztus dűlőről származó alapanyag, mely már a nem metszett szőlőtőkék termése, melyből kifolyólag
Kosárba teszem
volt köztük úgyszint túlérett fürtök, mint ahogy rózsaszín nem teljesen érett szőlőfürtök is! Október 1-je és 6-a között szüretelve egy kis botrytis-el együtt. 10 napos héjonáztatást követöen 18 hónapig érlelődött, kis méretű fahordókban.Maurer Kadarka Krisztus 2022
11 600 FtNewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer OszkárElképesztő archaikus tétel, tulajdonképpen a vermutok őse, 100% aszúsodott furmint édes alapborral, 10-15 féle különböző fűszerek és gyógynövényekből készült tinktúrával fűszerezve, melyekből a fehérüröm a legdominánsabb.
Rengeteg izgalmas ötletünk támadt a bor kóstolásakor, aperitifként tisztán, desszerthez párosítva, de akár valamilyen kortárs koktél alapanyagként is. A bort az ürmös borokat idéző gyógynövényes illat és ízvilág jellemzi!0,5l-es kiszerelés.
Maurer SOTT 2022
12 500 FtNewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Sárgamuskotály a szerémségi Remete-dűlőből szüretelve, egy 2008-as telepítésű, sűrű térállású bakművelésű ültetvényről. A terület teljesen vegyszerektől mentes, egy erdős, meredek lejtőn található, mely egyenesen a Dunára néz. A gyümölcsöt teljes érettségben szüretelik, részben aszúsodott szemekkel, majd 5 napig héjon tartják. Préselést követően 500 literes használt hordóban érlelik 16 hónapig. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.
Kosárba teszemMaurer Tamjanika 2022
9 800 FtNewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérKirályhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.
A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
Kosárba teszem
A 17 év körüli szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel. A szőlőt közepes érettségben szedik és egész fürtben préselik, majd 300 literes, többedik töltésű hordókban érlelik 6 hónapig.Maurer Szerémi Zöld 2023
8 000 FtNewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült, fiatal tőkék gyümölcséből és kis rész idős, 113 éves ültetvényről. A szüretet követően a fiatal tőkékről szedett részt bogyózva 3 napig tartják héjon, az idős részt pedig egész fürtben direkt préselik 6 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és leheletnyi kén hozzáadása után palackozzák.Maurer Bakator Orange 2023
7 100 FtNewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA szabadkai borvidékről ,Noszáról és Hajdukovo területéről, 4-25 éves szőlőültetvényekről származó szőlő az alapanyaga ennek az Olaszrizling, Bakator, Piros Magyarka és Rajnai Rizling házasításnak. A tökéletes érettségben szedett szőlő frissességgel és gyümölcsösséggel tölti fel a bort. Bogyózás és préselés után az erjesztést acéltartályokban történt amelyet 7 hónap érlelelés követett ugyanitt.Érintésnyi kén hozzáadásával palackozva.Maurer Crazy Lúd fehér 2023
6 000 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösSzerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
Kosárba teszem
Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.Maurer Rebel 2021
8 700 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérAz ásványos Krisztus dűlő (Szerémség, Karlóca) termése, bakművelésű tőkékről. 3 nap héjonáztatást követően 12 hónap amfórás érlelés következett, majd gravitációs palackozás. Hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kosárba teszemMaurer Mézes Fehér 2021
9 700 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült pétnat, 112 éves bakművelésű szőlőtőkékről. Méthode Traditionel jellegű, kicsit korábbi szüretből, de már elég érett szőlőből, amely kiváló alapanyaga lett a pétillant naturelnek. 18 hónap érlelést kapott üvegben, finomseprővel együtt, Hozzáadott kén nélkül. Degorzsálva, így nem szökik ki nyitáskor az üvegből! Intenzív test, kellemes savakkal a végén.Maurer Bakator Pét Nat 2022
7 400 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösAz dél-csongrádi, Noszán található ültetvényt 1880-ban telepítették, s ezzel ezek a legrégebbi ismert Kadarka tőkék az egész világon. A bakműveléses szőlő, mely az erre a területre jellemző homokos talajnak köszönhetően túlélte a filoxérajárványt, a mai napig saját gyökerei révén kapcsolódik a talajhoz. Az 50 cm-es homokfelszín alatt agyagban és mészben gazdag löszös talaj található, amely a 140 éves szőlő termésének különleges ásványos jelleget kölcsönöz és a természetesen beállt alacsony hozamával nagyon koncentrált levet eredményez. A bogyózott szőlő 2 héten keresztül nyitott kádakban erjed, majd egy évig érlelték régi hordókban. Gravitációs szabadeséssel palackozva, kén hozzáadása nélkül. Zöldborsos, csipkebogyós, fűszeres, szuper gyümölcsös, nagyon szép extrakcióval és fantasztikus savakkal
Kosárba teszemMaurer 1880 Kadarka 2022
18 800 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,00%Oszkár hajdújárási területekről szüretelt 100% Bakator, 3 napig héjon tartással, ami izgalmas struktúrát, frissítő fanyarságot ad. A szivattyút elhagyva kizárólag gravitációval, finoman adagolt seprővel és hozzáadott kén nélkül palackozva, hogy a lehető legtöbb energia megmaradjon.
Maurer Crazy Lúd narancs 2022
6 000 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörös
Alkoholtartalom:12,00%2022-ben leginkább Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Prokupac és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Harmadrészt karbonikus macerációval készült, háromnegyed részt pedig nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.
Kosárba teszemMaurer Crazy Lúd vörös 2022
6 000 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:100% aprófürtű Olaszrizling 1969-ben telepített, bakművelésű ültetvényről Oszkár Hajdújárási területeiről. Az október végi, kézi szüretet követően 7 napig ázott héjon nyílt kádban, majd 1340 literes használt, viasszal lezárt tölgyfahordóban érlelődött 12 hónapig. Gravitációval, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.
Kosárba teszemMaurer Fodor Olaszrizling 2021
9 400 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA Nagy-Krisztus dűlőt a magas ásványtartalmú agyagos lösz, alatta üledékes és vulkanikus kőzetek teszik Oszkár egyik legkiemeltebb területévé. Innen szüretelt Szerémi Zöld, Bakator, Mézes Fehér és Rajnai Rizling hazásítása a Karom 2021.
Kosárba teszem
Kézi szüret, bogyózott alapanyag, 3 napos héjon áztatás, majd 12 hónapos amfórás érlelés finomseprőn 500 literes edényben. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackozásra, gravitációval töltve.Maurer Karom 2021
11 200 FtOrszág: Szerbia
Kosárba teszem
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Maurer Traminer 2015
13 700 Ft