föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 162 db

  • Claus_Preisinger_KalkundKiesel_Weiss_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve,  az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
    A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Blanc_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    80 éves Chardonnay tőkékről, melyek Saint-Romain délnyugati részén, fehér márgában gazdag talajon teremnek. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A 11 hónapig seprőn tartva kis burgundi hordókban, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Rouge_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%
    Renaud kiemelt vöröse a Saint-Romain appelációból, 80 éves Pinot Noir ültetvényről. Az ültetvény 400 méter magasságban húzódik és masszív mészkőzúzalékkal beszórt agyagos-meszes talajon található. Egészfürtös erjesztés 2 hétig kácikban, taposás lábbal. Érlelés burgundi hordókban 10 hónapig seprőn. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Bourgogne_Rouge_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Belépő kategóriás Pinot Noir arcpirítóan monumentális energiákkal a Puligny-Montrachet ‘Les Riaux’ nevű mikroparcellájából, egy 40 éves ültetvényről. 21 napig, egészfürtösen erjed tölgyfa káciban, csak gyengéden lenyomkodva, majd préselés után gravitációsan kerül 1 évre kis fahordókba érlelésre. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Piligny-Montrachet_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Porta_7New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14,5 %

    Különböző évjáratok, 4 szőlőfajta és 3 különböző borkészítési eljárás találkozik ebben a nem mindennapi borban, melyben Zöldveltelini, Olaszrizling, Devin és Aurelieus fajtákat házasított össze Zsolt.
    A Veltelini 6 hónapot töltött természetes élesztőhártya alatt, az Olaszrizling egy évig héjon ázott, a Devin és az Aurelieus pedig direkt préselve került a cuvée-be. Ez utóbbiban botrytis-osodott szemek is helyet kaptak.
    Igazi umamibomba!

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Cabernet_Franc_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Egy hordónyi esszencia a Mohácsi Szőlőhegy Jenyei-dűlőjéből, a Kadarka ültetvény széléről.
    30 éves Cabernet Franc tőkék, alacsony hozam, szeptember közepi szüret.
    Erjedés 10 napig nyílt kádban, egészfürt, kézzel bogyózott rész és préslé együtt, majd első töltésű burgundi hordóba került.
    12 hónapot töltött finomseprőn, majd hordóból egyenesen palackozva, kén hozzáadása nélkül.
    Pályája elején lévő nagy bor, melyben a Franc ereje mellett Géza szerette volna az eleganciát és a kerekséget megfogni. Már most izgalmas látni milyen szépen nyílik a pohárban ha egy kis időt adunk neki, szép jövőt jósolunk neki.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_Fehér_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A vörös KERT sikerén felbuzdulva idéntől egy fehér KERT is bekerült a kínálatba.
    A Hárslevelű kivételével, a Birtok minden fehér fajtája (Királyleányka, Rajnai Rizling, Olaszrizling az új ültevényről, Lánycsókról, és egy kis Chardonnay a kastély elől) és kb. 40% vásárolt organikus Zöldveltelini is került a házasításba.
    Nagyrészt inkább egészfürtös direkt-préseléssel, de egy kisebb rész egész bogyóban is erjed, fél-karbonikusan.
    Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül került palackba.
    Kis tétel, mindössze két hordónyi készült belőle.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_Vörös_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
    2021-ben 60% Kékfrankos Bétaszékről, 10 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 35% Cabernet Sauvignon & Merlot a kastély körüli területről, alacsony hozammal, kézzel bogyózva 12 napig kádban erjesztve, napi kétszer finoman csömöszölve.
    A maradék 5 %-on Kadarka és Hárslevelű direkt préselt leve osztozik, egy kis játékosságot és plusz izgalmat adva a bornak.
    A 21-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így déliesebb, haraphatóbb bor született mint 2020-ban.
    A szőlőmunkával próbáltuk a szőlő optimális érését elérni, illetve a feldolgozással erre rásegíteni, így egy harmonikus, lendületes, kellemes savakkal bíró bor született, melynek fő üzenete a gyümölcsösség és a napfény.
    Házasítás után, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Creme6New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Zsolti emblematikus seprős pét-natja, ezúttal 100% olaszrizling. 2020-ban készült egy 14 napig nyílt kádban erjedt narancs-alapbor, 1 éves hordós érleléssel, amit a következő évjáratban, tehát 2021-ben tölt le palackba és 2021-es friss, erjedő olaszrizling musttal indítja újra az erjedést, ami már a palackban megy végbe.

    Kosárba teszem
  • Sroner_Suto_Supkac_2021New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott.  A Šupkáč kifejezés szlovák szleng a héjon áztatok borokra. 100% Olaszrizling 2 hétig héjon tartva, majd a szabad préslé 300-500 literes hordókba kerül. Egzotikus gyümölcsök, fekete tea és gyógynövényes jegyek triója. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Rebel_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    Szerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
    Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
    12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    2021-ben leginkább Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint, a Kékfrankosból testet és a Kadarkából pedig eleganciát nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_orange_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Oszkár népszerű házasítása a hajdújárási területekről szüretelt magyar fajtákból: szerémi zöld, piros magyarka, olaszrizling, bakator és kövidinka. Ebben az évjáratban hosszabb héjon tartással, ami izgalmas struktúrát, frissítő fanyarságot ad. A szivattyút elhagyva kizárólag gravitációval, finoman adagolt seprővel és hozzáadott kén nélkül palackozva, hogy a lehető legtöbb energia megmaradjon.

     

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les Noëls de Montbenault 2020_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most először készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban. Hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem