föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 241 db

  • Vaskapu_Kadarka+_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    Szeptember eleji szüret alapanyaga, amelyben varázslatos sötét lilára töppedt fürtök is helyet kaptak, melynek levét kipréselték. Amikor az így kapott gazdag, színanyagban is bővelkedő lé erjedésnek indult, Géza kb 30% Grenache-t adott az edénybe, melyet hálón, kézzel bogyóztak le. Egy új burgundi hordóba került és egy évig érlelődött itt palackozás előtt. Buja, mély gyümölcsös és selymes bor született, komolyabb húsos, grillezett ételek mellé is remekül passzol.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kékfrankos_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus Kékfrankos, melyet két lépcsőben szedtek. A szüret első feléből, sok egész fürt felhasználásával klasszikus beaujolais módszerrel és egy kis direkt présével az első rész készült (mely a Nove Vino-t is adta 2022 év végén), majd a 10 nappal későbbi szüretből laza flottation módszerrel (melyben 30% bogyózott rész úszik a 70% préslépen) egy másik rész született meg. Ezek két külön hordóba kerültek és a két rész házasításából egy izgalmas, avaros, fűszeres jegyekkel rendelkező, nagyon jól iható Kékfrankos került palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
    2022-ben 50% Kékfrankos Bétaszékről, 7 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 50% Cabernet Sauvignon & Merlot-val a kastély körüli területről, alacsony hozammal, részben kézzel bogyózva, részben direkt préselve, 12 napig kádban erjesztve.
    60% hordóban és 40% tartályban erjedt és 2023 júliusában került palackozásra kén hozzáadása nélkül.
    A 22-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így egy déliesebb, haraphatóbb bor született, melyben azért fel-fel sejlik a szénszavmaceráció okozta finom bizsergés is.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kadarka_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Szeptember 14-i kézi szüret, majd az alapanyag “hamburger” eljárásban került feldolgozásra, azaz egy rész egész fürtben, kocsányostól, egy rész hálón lebogyózva és egy rész direkt préselt, rosé léként rátöltve. Egy üvegszálas edényben és egy hordóban erjedt, majd került házasításra és 2023 augusztusában palackozásra. Az aszályos év megmutatkozik a borban is, vastagabb színanyag, érett fekete gyümölcsök, sült szilva és fűszerek, olaszos, Nebbiolo-s hangulat.
    Kosárba teszem
  • Play_Chardonnay_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: fehér

    Szeptember közepén szüretelt tavaszföldi Chardonnay 65%-a kézzel, bogyózókereten került bogyózásra, amelyet a maradék 35%-ból egészfürtöspréselés által kinyert lében erjesztettek a levegőtől elzárva, 18 napon keresztül. Tartályból 8 hónap seprőn tartás után, kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Palya_Balázs_Kékfrankos_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös

    Szeptember elején szüretelt, 100% Kékfrankos. A teljes mennyiség 65%-a, mint ép bogyós rész, 35% préslével került felöntésre, amely 4 napig erjedt együtt spontán. Az erjedő murcit szabadeséssel másodtöltésű tölgyfahordóba és tartályba töltötték. Az erjesztőkádban lévő bogyós rész még 12 órát erjedt együtt, majd kíméletes préselést követően egy harmadik frakcióként tartályba töltötték. 9 hónap után a hordós és a két tartályos rész házasításra került, további 12 hónap tartályos érlelést követően minimális kén (10mg/l) hozzáadásával került palackba.
    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Homok_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
    A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Rozsa_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    40% Zweigelt, 40% Pinot Noir, 10% St Laurent, 5% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket lassan, egész fürtben préselik kosárprésben, majd a lé egy része üvegszálas, másik része rozsdamentes acél tartályokba kerül. A Rozsa mind az 5 összetevője nagyrészt együtt erjedt és 6 hónapig után került letöltésre a finomseprőről. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Rét_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    80% Rotburger, 20% St. Laurent.
    A lebogyózott szemek 8 napig héjon erjednek mindenféle külső beavatkozás nélkül, majd a préselt levet üvegszálas tartályokba (Zweigelt + St. Laurent) és nagy akáchordókba (Zweigelt) engedték. Az edények 6 hónapig külön-külön fejlődtek, majd palackozás előtt nem sokkal házasították őket. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Perspektive_Weiss_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    50% Weissburgunder és 50% Chardonnay.
    A Perpektive sorozathoz használt szőlő Neubergen területérő származik, ahol az ültetvények sziklás, mészkőben gazdag dombon kaptak helyet. Ez a terroir kiemelkedően tiszta, precíz és vibráló borokat eredményez.
    A szőlő 3/4-ét direkt préselték, és a lé egyenesen egy régi barrique hordóba került (225 liter). 1/4 héjon maradt és 8 napig ázott. A borokat seprőn érlelték 10 hónapig, majd szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Abendrot_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    Vörös és fehér szőlő házasítása, melyben Olaszrizling, Rosenmuskateller, Chardonnay, St. Laurent és Kékfrankos, Syrah kap helyet.
    A szőlőt részben bogyózták (kb. 10% kocsányt is használtak), és beavatkozás nélkül erjesztették rozsdamentes acél és üvegszálas kádakban. 10 nap múlva préselték és a levet hordókba (225 l barrique-ba) töltötték. A fehér fajtákat közvetlenül préselték, héjon áztatás nélkül. A borok finomseprőn érlelődtek 11 hónapig, majd a bort 2023. július 31-én palackozták szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Pinot_Noir_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    A Fertő-tó északi részéről a hűvös és szeles parndorfi-fennsíkról szüretelt 100% Pinot Noir. Biodinamikus szőlőültetvények mészkőtalajokon, a szőlő erjesztett nyitott kádban 5 napig erjedt, és 8 hónapig amforában érlelődött.

    kádakban erjed 14 napig úgy héjon, hogy egészfürtök is kerülnek a bogyók és a préslé mellé. Érlelés közel 12 hónapig kismeretű 228l-es fahordókban. Elegáns fűszerezéssel és földes jegyekkel ez a Pinot Noir szerintünk varázslatos. A bor néhány évig palackban érlelődött, és csak most kezdi megmutatni éteri oldalát.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis24_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    2020-ban Olivier a termés nagy részét elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.

    Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Rebel_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Szerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
    Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
    12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Easy_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    90% Merlot egy szajki organikusan gazdálkodó birtokról vásárolva, meszes-löszös talajról, illetve 10% bátaszéki biodinamikusan művelt Kékfrankos, mindkettő teljes érettségben szedve. Egészfürtös préselés, egy nap ülepítés után erjesztés üvegszálas tartályban. Erjedésnél kis mennyiség ként kapott, mely a pincénél ritkaság, de a vásárolt szőlő mozgatása valamint az évjárat nehézségei miatt Géza inkább elővigyázatos volt. Gyümölcsbomba, könnyen iható, délies karakterrel.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Autochthon_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint, Hárslevelű, Kéknyelű. A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. Minden fajtát egész fürtben préseltek, kivéve a Hárslevelű egy részét, mely egész fürtben erjedt (szénsavmacerációs eljárásban). A különböző fajták amforában és hordóban vegyesen kerültek érlelésre és házasítás után,  szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozásra.

    Kosárba teszem