föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

Mind a(z) 13 találat megjelenítése

  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Trinity egy újabb bizonyítéka Fred Niger határtalan kísérletező kedvének, mely arra ösztökélte, hogy különböző területekről származó természetes módon megművelt  szőlő ültetvényekről származó szőlőt dolgoz fel.
    Ebben az esetben a szőlőt a Rhône-ben nevelték, kézzel szüretelték, a Loire-ba szálították és Fred csodálatos pincéjében készítették el.
    Nagyrészt Grenache és némi Cinsault keveréke. A Rhône-völgyben a gyakran túlmelegedő pincékben a bor frissességének megőrzése nagy kihívás. Ebben a hűvös Loire-i pincében azonban ideális körülmények vannak jelen. Kézi szüret, melyet bogyózás követ, acéltartályban spontán erjed a bor majd 10 hónapig ugyanitt érlelődik.
    Szűrés és derítés nélkül kerül palackozásra.
    Kosárba teszem
    Trinity 2019
    4 700 Ft
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Olivier második évjárata nem volt könnyű, miután az előző évben fagykár érte.
    A Clos des Plantes Mont Benault-i parcellájából 100% Chenin Blanc. Az erjesztés és érlelés 8 hónapig  600 literes hordókban történt (demi-muidokban), összesen 20 mg / l kén hozzáadása mellett, közvetlenül palackozás előtt. Hatalmas potenciállal rendelkező bor, ami még 6-12 hónapot bátran pihenhet bontás előtt.

    Kosárba teszem
    Poesis 2019
    11 700 Ft
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező a “Le Bordage” területről.
    10% egészfürtös, 90% bogyózott gyümölcs, 17 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használat hordókban.
    Kosárba teszem
    Pelo 2019
    8 500 Ft
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,70%

    1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
    Egész fürtöket szüretelnek, melyek szárukkal együtt kádakba kerülnek. A macerálás 4 hétig tart minden beavatkozás, átfejtés és csömöszölés nélkül. A szilárd anyagot leválasztják a végső préselés előtt. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 11 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.

    Kosárba teszem
    Amor Fati 2019
    9 500 Ft
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Egy parcella termése, a La Croix Hardie dűlőből, 100% Chenin Blanc pétillant naturel.
    A tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok és kvarc, kavics, palás mélykőzeten.
    A kézi szüret, lassú és kíméletes préselést követően kerül acéltartályba, majd szűrés és derítés nélkül palackba, ahol az erjedés végbemegy.
    24 hónapot érik a palackokba töltve, miközben 21 naponta forgatják, majd kézzel degorzsálják.

    Tovább
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
    Les Cocus 2019
    13 200 Ft
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 11 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (15 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,00%

    A Domaine de l’Écu Granite szőlőültetvényei körülbelül 3 hektár területet ölelnek fel, délkeleti kitettségűek, és az itt található tőkék 45–55 évesek. A Muscadet Sèvre et Maine szüret után gravitációval föld alatti cement edényekbe kerül, ahol természetes, őshonos élesztőkkel erjed, és fejtés nélkül, néhány hónapig érintkezik finom seprővel palackozás előtt.

    Kosárba teszem
    Granite 2018
    5 600 Ft
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%
    A ‘Whakapiripiri Mai’ maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a ‘Les Cailloux’ és a ‘Clos des Plantes’ karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év május 7-ig. Innen aztán a 4,5 g maradékcukor miatt enyhe szűrés és 20 mg/l kén hozzáadása után kerül palackba.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%
    A tétel tulajdonképpen egy tisztelgés Olivier-től a ‘Pelo’ becenevű nagypapája felé, aki először hozta kapcsolatba a szőlővel gyerekkorában. A palás, nehéz agyagos ’Le Bordage’ dűlő 60 éves Cabernet Franc ültetvény termése, mely 10%-a egészfürtösen, 90%-a pedig kézi bogyózással kerül üvegszálas edénybe. 17 napig erjed csömöszölés, mozgatás nélkül. Kíméletes préselés hagyományos fa kosaras présben, hogy szárító tanninok ne kerüljenek a tételbe. Derítés szűrés nélkül 15 mg/l kén hozzáadásával kerül palackba.

    Tovább
    Pelo 2018
    7 800 Ft
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Melon de Bourgogne gyendég egészfürtös préselést követve, gravitációval kerül ülepítés nélkül amforákba, ahol 15 hónapot érlelik, mielőtt kén nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
    Carpe Diem 2013
    13 600 Ft
  • Ország: Franciaország Régió: Loire Termelő: Domaine de L’Ecu Fajta: vörös Alkoholtartalom: 12%
    100% Cabernet Franc, bogyózott szőlő kerül 12 nap áztatásra, majd 15 hónapig érlelődik amfórákban, majd kén nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
    Mephisto 2015
    10 700 Ft
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Pinot Noir, az egészfürtös 10 napos áztatást kíméletes préselés követ. A tételt 10 hónapig érlelik amfórában, majd kén nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
    Ange 2017
    12 800 Ft