Mind a(z) 16 találat megjelenítve
-
New
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: fehérQuand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.New
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%70% Grolleau, 30% Cabernet Franc 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályokban 14 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.
Les Errances Cartouche 2021
6 100 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: pétillant naturel60% Grolleau, 30% Cabernet Franc és 10% Chenin találkozik ebben a pétillant naturelben, melynek színe a virágba boruló cseresznyefákat és a tavaszt idézi meg. Visszafogott habzás, így nem kell félni, hogy kifut amikor nyitjuk, frissítő piros gümölcsök és egy kis maradék cukor, ami még behízelgőbbé teszi azoknak, akik félnek a pezsgő italok savérzetétől.
Les Errances Tohu Bohu Rosé 2021
6 600 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
Kosárba teszem
A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.Thomas Batardière Les Cocus 2020
13 800 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
Kosárba teszem
A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.Clos des Plantes Poiesis 2020
12 600 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.
Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
Kosárba teszem
A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, mielőtt szűrés, derítés vagy kén hozzáadása nélkül letörténik.Domaine de l’Écu Mephisto 2018
13 500 FtNew
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%
100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.Domaine de l’Écu Ange 2018
12 800 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most először készült bor. 100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban. Hozzáadott kén nélkül palackozva.
TovábbOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
Kosárba teszem
Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.Thomas Batardière Amor Fati 2020
10 200 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 14%Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
Kosárba teszem
A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).Thomas Batardière L’Esprit Libre 2020
11 500 FtOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%
A ‘Whakapiripiri Mai’ maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a ‘Les Cailloux’ és a ‘Clos des Plantes’ karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig. Enyhe szűrés és 20 mg/l kén hozzáadása után kerül palackba.Sold
Ország: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Trinity egy újabb bizonyítéka Fred Niger határtalan kísérletező kedvének, mely arra ösztökélte, hogy különböző területekről származó természetes módon megművelt szőlő ültetvényekről származó szőlőt dolgoz fel.Ebben az esetben a szőlőt a Rhône-ben nevelték, kézzel szüretelték, a Loire-ba szálították és Fred csodálatos pincéjében készítették el.Nagyrészt Grenache és némi Cinsault keveréke. A Rhône-völgyben a gyakran túlmelegedő pincékben a bor frissességének megőrzése nagy kihívás. Ebben a hűvös Loire-i pincében azonban ideális körülmények vannak jelen. Kézi szüret, melyet bogyózás követ, acéltartályban spontán erjed a bor majd 10 hónapig ugyanitt érlelődik.Szűrés és derítés nélkül kerül palackozásra.TovábbDomaine de l’Écu Trinity 2019
4 700 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező a “Le Bordage” területről.10% egészfürtös, 90% bogyózott gyümölcs, 17 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használat hordókban.Kosárba teszemClos des Plantes Pelo 2019
8 500 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,00%A Domaine de l’Écu Granite szőlőültetvényei körülbelül 3 hektár területet ölelnek fel, délkeleti kitettségűek, és az itt található tőkék 45–55 évesek. A Muscadet Sèvre et Maine szüret után gravitációval föld alatti cement edényekbe kerül, ahol természetes, őshonos élesztőkkel erjed, és fejtés nélkül, néhány hónapig érintkezik finom seprővel palackozás előtt.
TovábbDomaine de l’Écu Granite 2018
5 600 FtSold
Ország: Franciaország
Tovább
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%
100% Melon de Bourgogne gyendég egészfürtös préselést követve, gravitációval kerül ülepítés nélkül amforákba, ahol 15 hónapot érlelik, mielőtt kén nélkül kerül palackozásra.Domaine de l’Écu Carpe Diem 2014
13 600 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%Loire vidékén gyakori Muscadet de Sevre et Maine fajta, mely Melon de Bourgogne néven is ismert.
A szőlőt 50 éves tőkékről kézzel szüretelik és finoman, pneumatikus préssel nyerik ki a levet.A must spontán erjed, az érlelés a seprővel együtt 24 hónapig történik: 12 hónapig föld alatti edényekben, majd további 12 hónapig burgundi hordókban. Ez a kettősség adja a bor karakterét, egyszerre van meg benne a fajtára jellemző frissesség, és a hordós érlelés adta finom krémesség is.TovábbDomaine de l’Écu Taurus 2018
13 200 Ft