1–16 termék, összesen 18 db
-
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: vörös1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
Kosárba teszem
Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.Thomas Batardière Amor Fati 2021
10 500 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérMonbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor. 100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.
Kosárba teszemOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérAz 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
Kosárba teszem
A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.Thomas Batardière Les Cocus 2021
15 000 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérMinősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
Kosárba teszem
A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).Thomas Batardière L’Esprit Libre 2021
13 200 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%A Pelo tisztelgés Olivier nagyapja, Pierre előtt, aki gyerekkorában először ismertette meg a borkészítéssel őt, és hozzájárult a Clos des Plantes létrejöttéhez. Pierre Saint Emilion-rajongó volt, így adódott, hogy Olivier nagyapja becenevét választotta ennek a többnyire Cabernet Franc-ból álló cuvée-nek.
Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező, agyagos a “Le Bordage” területről, ahol a Franc mellett Pinot d’Aunis és Grolleau is található elszórtan. A borba ezek is belekerülnek, évről évre változó arányban.
Kosárba teszem
2020-ban Olivier együtt erjesztett 15% egész fürtös Chenin Blanc-t a Cabernet Franc-nal (85%), hogy egy kis könnyeddséget, izgalmat csempésszen a borba. 8 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használt hordókban.Clos des Plantes Pelo 2020
8 600 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 14%Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
2019-ben Olivier a termés majd 80%-át elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.
Kosárba teszemClos des Plantes Poiesis24 2019
19 000 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,5%Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a “Les Cailloux” dűlőből.
Kosárba teszem
A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és biodinamikus eszközökkelrevitalizálta.
Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.Clos des Plantes Poiesis 2021
14 500 FtNewOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%
A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörös50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.Les Errances Radeau des Cimes 2019
8 700 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörösA Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.
A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.Les Errances Kinhoyé 2021
8 300 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: fehérQuand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%70% Grolleau, 30% Cabernet Franc 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályokban 14 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.
Les Errances Cartouche 2022
6 900 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: pétillant naturel60% Grolleau, 30% Cabernet Franc és 10% Chenin találkozik ebben a pétillant naturelben, melynek színe a virágba boruló cseresznyefákat és a tavaszt idézi meg. Visszafogott habzás, így nem kell félni, hogy kifut amikor nyitjuk, frissítő piros gümölcsök és egy kis maradék cukor, ami még behízelgőbbé teszi azoknak, akik félnek a pezsgő italok savérzetétől.
Les Errances Tohu Bohu Rosé 2021
6 600 FtOrszág: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.
Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
Kosárba teszem
A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, majd szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.Domaine de l’Écu Mephisto 2018
13 500 FtOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%
100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.Domaine de l’Écu Ange 2018
12 800 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Trinity egy újabb bizonyítéka Fred Niger határtalan kísérletező kedvének, mely arra ösztökélte, hogy különböző területekről származó természetes módon megművelt szőlő ültetvényekről származó szőlőt dolgoz fel.Ebben az esetben a szőlőt a Rhône-ben nevelték, kézzel szüretelték, a Loire-ba szálították és Fred csodálatos pincéjében készítették el.Nagyrészt Grenache és némi Cinsault keveréke. A Rhône-völgyben a gyakran túlmelegedő pincékben a bor frissességének megőrzése nagy kihívás. Ebben a hűvös Loire-i pincében azonban ideális körülmények vannak jelen. Kézi szüret, melyet bogyózás követ, acéltartályban spontán erjed a bor majd 10 hónapig ugyanitt érlelődik.Szűrés és derítés nélkül kerül palackozásra.TovábbDomaine de l’Écu Trinity 2019
4 700 Ft