föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 135 db

  • Bencze Solis 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Kosárba teszem
  • Galán Géza GV 2019New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.50%

    Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Kosárba teszem
    VASKAPU GV 2019
    5 300 Ft
  • Maurer Crazy Lúd 2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

     75%-ban Kékfrankos a Fodor és Noszaj dűlőkből, mellette nagyrészt Cabernet Sauvignon és egy egész kis rész Hamburgi Muskotály. A Cabernet szokásosnál korábbi szüretben szedve, egy erdőszéli, nagyrészt köves talajról, mely védett és melegebb mikroklímával rendelkezik. A szőlőültetvények átlagéletkora 14 év. Kis méretű, többedik töltésű hordóban érlelve, szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer Oszkár Crazy Lúd 2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Bomba házasítás, izgalmas fajtákkal és jól időzített héjon áztatással. A bor frissességét a közvetlenül préselt Szerémi Zöldnek, míg színét a Piros Magyarkának köszönheti. Mellette 3 napig áztatott Olaszrizling erősíti ezt a stílust és adja meg a bor testét. Ez utóbbinak nagy része idős telepítés 70-80 éves szőlőtőkék termése. S végül, de nem utolsó sorban, az izgalmakat kis rész szűz termés Bakator és kisebb mennyiség Kövidinak fokozza, mely bogyózva erjed és kerül a házasításba. Szűretlenül, derítetlenül, jól eltalált finomseprővel palackozva, csak egy leheletnyi kén hozzáadásával.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer Kadarka 2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:%

    Belépő Kadarka Hajdújárás északi részéről és a noszaji dombok fiatal ültetvényeiről. A tökéletesen érett szőlő bogyózva került feldolgozásra, kis mennyiségű botrytises szem hozzáadásával és 15-20 éves kis hordókban érlelve. Nagyon finom fűszeres ízjegyekkel, domináns csipkebogyó lecsengéssel.

     

    Kosárba teszem
  • Claus Preisinger Ordinaire 2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Az Ordinaire egy 50%-ban Pinot Noir és 50% Olaszrizling házasítású pétillant naturel, finom habzással, határozott savakkal, élénk tannin érzettel és határozott seprős jegyekkel. Ízben frissen szedett piros gyümölcsok dominálnak, mintha csak a kertből frissen gyűjtöttük volna be az epret, málnát, mellette pedig szárított gyógynövényes jegyek gazdagítják az összképet. Egyáltalán nem hétköznapi az összhatás!

    Tovább
    Ordinaire 2020
    8 000 Ft
  • Claus Preisinger DOPE 2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Kékfrankos rosé pétillant naturel Claus utánozhatatlan stílusában és összetéveszthetetlen palackjában. A Leithabergből származó szőlő amfórába kerül, majd maradék cukorral palackba zárják, hogy az erjedést már ott fejezze be, rusztikus buborékokat képezve a borban. Nyitáskor gyümölcsbomba: rebarbara, ribizli, eper és málna, jó savak, melyek kellemesen táncolnak a nyelvünkön némi fehérborsos fűszerességgel kísérve.

    Tovább
    DOPE 2020
    8 200 Ft
  • Claus Preisinger Kalkstein Blaufrankisch 2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról homokköves talajról származó szőlő, minimális beavatkozással elkészítve. Elsődleges feladata a termőhely bemutatása, ezért szűretlen, derítetlen és semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz, mely elfedné ezt. Feketeszeder, vérnarancs és édes fűszerek kavalkádja, kóstoláskor elég gyorsan ürült a palack.

    Kosárba teszem
  • Claus Preisinger Bonsai 2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,00%

    Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Mindössze 11% alkohol, légies test és könnyed, alig érezhető tanninok, mi javasoljuk, hogy picit hűtsétek be, felejthetetlen élményt nyújt!

    Kosárba teszem
    Bonsai 2020
    8 200 Ft
  • Johannes Zillinger Number Rosé 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00 %

    Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket  500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya.  A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett. 

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Numen Riesling 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Parcellaire Blanc 1 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    40 éves tőkékről szüretelt Olaszrizling, ami 8 napig erjedt egész fürtben amforában, majd 600L-es fahordóba került érlelésre, és hasonlóan 40 év körüli tőkéről szüretelt chardonnay mely egészfürtös préselés után 500L-es fahordóba kerül érlelése, élesztőhártya alatt. Precíz, kifinomult tétel, nagyon szép ásványokkal, friss körtével és barackkal és kiváló hordóhasználattal.

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Sodalis 2017New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Little Buteo 2020New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
    A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.

    Kosárba teszem
  • Strekov Rizling 2020New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Fehér
    Alkoholtartalom: 14,00%

    Rizling 2020, Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.
    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Pinot Noir mészkőben gazdag területről szüretelve, bogyózás után 15 napig erjed nyitott kádakban, amit csak óvatosan, kézzel nyomkodva csömöszöltek. Érlelés 220L-es többedik töltésű fahordókban 10 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került a palackba.
    Kosárba teszem