föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 282 db

  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Blanc_2019SoldNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: fehér

    LOT: r 2020-1

    100% Roussanne, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet Jean Delobre-tól vásárol. Direkt préselve egész fürtben, majd a színlelt acéltartályban ülepítve és 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Csonthéjas gyümölcsök, mézesség, ugyanakkor egy markáns sós gerinc is jellemzi. Mindössze egy kartont kaptunk, így szuper exkluzív termék itthon.

    Tovább
  • Daniel_Sage_Perséphone_en_péril_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: gr-(2020-2)+(2020+1)

    100% Grenache két évjáratból, mely Vincent Fargier és a Le Mazel áltel termelt szőlőből készült, melyet mindkét termelő organikusan és biodinamikusan gondozott.
    A gyümölcs négy hetet töltött héjon, aztán került nagyon finoman préselésre. A viszonylag hosszas áztatás ellenére sem lett nehézkes a bor, színe és aromái mind a frissebb, piros bogyós és erdei, friss fekete gyümölcsök oldalán maradtak. Szűrés, derítés és kén nélkül palackozva.

     

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Passion_en_forme_de cauchemar_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: Plot 2019-1

    100% Ploussard, bizonyíték, hogy ez a fajta nem csak Jura-ban érzi jól magát.Fiatal ültetvény, melyet Daniel maga telepített, mivel nagyon kedveli a könnyed vörösborokat adó szőlőket. Egész fürtben ázik néhány napot, majd finom préselést követően nagyobb, többedik töltésű hordóba kerül a lé. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

     

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Noel_de_Montbenault_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Amor_Fati_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: vörös

    1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
    Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Cocus_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_L'esprit_libre_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Recrue_des_Sens_PV_Rouge_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: vörös
    Pernand Vergelesses apellációból származó, 100% Pinot Noir. Kizárólag acéltartályban érlelve.

     

    Kosárba teszem
  • Recrue_des_Sens_CR_Rouge_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: vörös
    Chorey-lès-beaune appellmcióból származó, 100% Pinot Noir. Nagy test és aromatika, egy évig acéltartályban, majd azóta palackban érlelve.

    Kosárba teszem
  • Recrue_des_Sens_Les_1er_Ponts_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    Aromatikájában a Grands Pont és a Les Pont között található, egyenesen a Saint Vivant apátság dombságairól származó Pinot Noir. 24 hónapot érlelve többedik töltésű tölgyfa hordókban (300-500 literes vegyesen).

    Kosárba teszem
  • Recrue_des_Sens_Les_Ponts_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    A Grands Ponts-hoz közeli, Hautes-Côtes de Nuits és Hautes-Côtes de Beaune határterületeiről származó friss Pinot Noir.

    Erjedés és érlelés kizárólag tartályban. Mint egy frissen préselt piros bogyós gyümölcslé.

    Kosárba teszem
  • Recrue_des_Sens_Love_and_Pif_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: fehér
    Egy elképesztő energiájú, friss és gazdag Aligoté a Hautes-Côtes de Nuits-ről közvetlenül a l’Abbaye de la Saint Vivant apátság alatti területről. Tartályban erjesztve és érlelve, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Abreuver_ses_sillons_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: ga 2022-1

    100% Gamay gránitban gazdag agyagos talajról, Ardeche-ből. Saját szőlő, bogyózott alapanyag három hetes macerációval, gyengéd extrakcióval, ahol a bogyókat nem törik össze és préslével öntik fel. Egy év öreg hordókban, végül szűrés, derítés és kén hozzáadása nélküli palackozás. Tiszta pirospozsgás gyümölcsök, egy kis füsttel színezve.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Adam_contre_le_beefsteak_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: pi 2021-1

    100% Pinot Noir Vincent Fargiertól, Villeneuve-de-Bergből vásárolva.
    Bogyózást követően préslevében erjesztve három hétig (flottation vagy grousse eljárás), egy év finomseprőn régi fában, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Tovább
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: vs 2021-1

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Macon_Blanc_Les_Préty_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    100% Chardonnay Mâcon.-ból, mely Burgundia északi csücske, már-már Beaujolais déli részén helyezkedik el. Egész fürtben, lassan préselve 6-7 órán keresztül, majd többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Derítetlen, szűretlen, zéró kén. Kifinomult virágos karakter, precíz, fókuszált robbanó sav, elképesztően elegáns fa és a Renaud Boyer-ra jellemző áradó energia.

    Kosárba teszem