föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 22 db

  • Bergkloster_Riesling_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.
    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_RosaXNew

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  11 %

    A szőlőt gondosan kézzel szedik és válogatják, ebben az esetben Dornfeldert, Weissburgundert, Bacchust és némi Silvanert. A szőlőt egész fürtben, direkt préselik, majd a must spontán erjed és finomseprőn 2400 literes hordóban érlelődik egy teljes éven át.
    A Rosa X szűretlenül és kén hozzádása nélkül kerül palackba. Gümölcsbomba, kellemesen kiegyenlített savérzettel, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Andi Mann Rosa X
    7 000 Ft
  • Andi_Mann_Weiss_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (30% Scheurebe, 30% Müller-Thurgau, 30% Huxelrebe és 10% Silvaner) is kézzel szüretelték, majd 10  napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. Szerintünk szuper egyensúlyban van a bor, élénk savakkal, tele egzotikus gyümölccsel és szájban egy kis pezsgéssel, ami még több lendületet ad neki.
    “Friss, vad és nagyon ivós” – Andreas Mann.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Rötlich_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:  10 %

    Andi belépő vörös cuvée-je, mely 2021-ben négy szőlőfajta házasítása: 45% Portugieser, 30% Dornfelder, 12,5 % Bacchus, 12,5% Merlot. A különböző fajták 50%-ban egész fürtösen, 50%-ban pedig bogyózva erjednek héjon, majd egy évre 2400l-es, többedik töltésű hordóba kerülnek. Szűretlenül, derítetlenü és kén hozzáadása nélkül palackozva.  Alacsony alkohol, gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs… úgy fogy a pohárból, mint egy piros bogyós üdítőital.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Grauburgunder_Calx_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban  kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva.  Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weissburgunder_Purpur_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A porfír talaj különleges erőt és könnyedséget kölcsönöz ennek a Fehérburgundinak. A szőlőt egészfürtösen préselik, 80%-a doppelstück (2400l), 20%-a pedig stück-fass (1200l) hordóba kerül 1 évre. Csakúgy, mint Andi többi bora, ez is szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt hagyd kicsit tovább lélegezni a bort, hogy kibontakozzon teljes aromája!

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Gold_Layen_Riesling_2018Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Bár kiemelkedő területről származik a szőlő –  Grand Cru dűlőből –  Piri a német bortörvény értelmében nem tüntetheti fel a címkén a „Goldloch” GC appellációt. A Gold Layen a falujában található „Goldloch” szőlőültetvényre utal, a „Burg Layen” pedig az ősnémet „Laye” szóra, mely sziklát jelent.

    A szőlő lassan, 12 órán át ázik héjon, nagy használt tölgyfahordókban. A bor 22 hónapig teljes seprőn pihen, és az erjedés befejeztével, amikor már csaknem szárazra erjedt került parackozásra. Piri úgy döntött, hogy koronazárat használ ehhez a tételhez, hogy felnyitáskor egy kicsit pezsegjen, ezzel is megőrizve a bor frissességét.

    Tovább
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%
    A Kinheimer Hubertuslay Lage dűlő, 40 éves ültetvény, déli fekvés, szürke pala. Spontán erjesztés öreg tölgyfahordókban, 8 hónap seprőn érlelés. Szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták.

    Kosárba teszem
    Lay Purus 2018
    10 600 Ft
  • Piri_PétNat_2020Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 10.00%
    Sötét, meggyszínű gyümölcsbomba habzó, ahogyan Christine leírja: Dornfelder bogyó-kompót.
    A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartáyokba hőmérsékletszabályozás nélkül. Palackban fejezi be a fermentációt, azaz méthode ancestral készül. Mindössze 10%-os alkoholtartalommal, könnyed ital, igazi tavaszi-nyári kedvenc.

    Tovább
  • Bergkloster_Marstein_Riesling_2019

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Az alapanyag a kiemelkedő, mészkőben gazdag Marstein parcelláról szüretelt 100% rajnai rizling. Lassú, kíméletes egészfürtös préselés után érlelés nagyméretű ovális tölgyfahordókban, 9 hónapig finomseprővel együtt. Palackozás szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.
    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2020-ban négy fajta házasításából születik. Huxelrebe, Bacchus, Grauburgunder és Weissburgunder melyek rövid idei héjon erjednek, majd kerülnek préselésre. Az így kapott must 1000 literes hordókba és acéltartályba kerül, melyeket palackozás előtt házasítanak össze, kén hozzáadása nélkül. A korai szüret garantálja, hogy ebben a tételben kirobbanó frissesség és savak dominálnak és az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_PanderosaSold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11.50%
    Izgalmas rosé, nagyrészt Pinot Gris, melyhez fűszerként kerül Pinot Noir.
    A kézi szüretet követően, az egész fürtöket lábbal tapossák és részleges szénsavmacerációval egy hétig kádban erjednek. A fermentációt hordóban fejezi be a bor, ahol zavartalanul, saját seprőjén marad palackozásig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Tovább
  • Piri_Naturel_MathildaSold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.00%
    Rheinhessen 3 helyi fajtájának találkozása.
    Sylvaner, Kerner és Riesling hármasa, Burg Layer Rothenberg sziklás-köves talajáról. Egyik fele direkt préselve, egy másik pedig egy éjszakán át héjon áztatva. Részben acéltartályban, részben idős hordőkban érlelve, 2020 nyarán maradék cukorral, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva. Frissen töltve finom pezsgés, lágy gyümölcsösség, frissítő könnyedség jellemzi, a mindössze 11% alkoholtartalom mellett. Dekantálás után a szénsav teljesen eltűnik, ha így szeretitek jobban.

     

    Tovább
  • Max-Dexheimer_Riesling2018Sold

    Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    A szőlő Probstey területéről származik, ami híres mészkő talajának tisztaságáról, amely eleganciát és szerkezetet kölcsönöz a boroknak. A 2018-as Rieslinghez egész fürtök kerülnek az erjesztőkádakba. Max lábbal tapossa meg ezeket, hogy a megfelelő eredeményt érje el, majd a lé préselés után az 1200 literes Stuckfass hordóba kerül. 18 hónap érlelést kap palackozás előtt. Ez a bor hűen tökrözi a termőhelyet: sós, ásványos, mintha csak egyenesen a mélyen húzódó kőrétegek közül eredne.

    Tovább
  • Max-Dexheimer_WeissSold

    Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,00 %

    A belépő szint a 2020-as Weiss. Ez az évjárat Weissburgunder és Sylvaner házasítása. Az erjedés szénsavmacerációs eljárásban történik fedett kádakban 4 napig és préselés után régi tölgyben folytatódik. 9 hónapot pihen a bor, mely után szűrés, derítés és mindennemű stabilizáló szer nélkül kerül palackozásra. Az eredmény egy finoman kovaköves, minerális fehérbor, mely szépen strukturált és vibráló.

    Tovább
  • Bergkloster Cuvée Rot 2019

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss vörös párja, mely Regent, Cabernet Dorsa és Szentlőrinci fajták házasítása. Mindhárom fajta körülbelül két hetet töltött héjon, majd így kerültek préselésre. Mint fehér társa, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően ez a tétel is a könnyen iható és felhőtlenül élvezhető borok csoportját erősíti és kifejezetten jól áll neki, ha a vörösboroknál javasolt hőfoknál picit hűvösebben fogyasztjuk.

    Kosárba teszem