föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2019-ben három szőlőfajta házasításából születik. Bacchus, Huxelrebe és Grauburgunder, melyek mind maximum 2 hétig héjon erjednek, majd kerülnek préselésre. Az így kapott must 1000 literes hordókba és acéltartályba kerül, melyeket palackozás előtt házasítanak össze, kén hozzáadása nélkül. A korai szüret garantálja, hogy ebben a tételben kirobbanó frissesség és savak dominálnak és az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad.

    Tovább
  • Bergkloster Super Lit 2019New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10,5%

    A Bergkloster család legújabb tagja, a név egy héjon erjesztett Grauburgundert takar, mely a Pinot Gris helyi elnevezése. Eredetileg a Cuvée Weiss részét képezte volna, de annyira megtetszett Jason-nak, hogy külön került palackba. A héjon erjesztett szőlőt nagy méretű hordókba préselték, ahol 9 hónap érlelést kapott. Jason addig ismételgette 2 éves unokahúgának, hogy „Super Lit” míg a kislány is megtanulta, így a név a boron ragadt (ami egyébként nem jelent mást, mint Szuper Izgi!). Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra
    Kosárba teszem
  • Bergkloster Cuvée Rot 2019New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss vörös párja, mely Regent, Cabernet Dorsa és Szentlőrinci fajták házasítása. Mindhárom fajta körülbelül két hetet töltött héjon, majd így kerültek préselésre. Mint fehér társa, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően ez a tétel is a könnyen iható és felhőtlenül élvezhető borok csoportját erősíti és kifejezetten jól áll neki, ha a vörösboroknál javasolt hőfoknál picit hűvösebben fogyasztjuk.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster Riesling 2019New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.
    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Purus sorozatba tartozó borok azok, amelyek a lehető legkevesebb beavatkozással készülnek, így ez a Pinot Noir is egy ilyen tétel. Szürke és kék palás talajon termett szőlőből készült,  melyet szüretet követően nem zúztak össze, egész fürtben fermentálták (szénsavas maceráció), és csak 14 nap elteltével préselték ki a már erjedő levet. A bort régi barrik hordókban és acéltartályban érlelték, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: %

    A termés a szomszédos Bechtheim faluból származik, ahol a talaj kicsit löszösebb. Részben egészfürtös préseléssel, kisebb részben héjon erjesztve kerül feldolgozásra a bor beltartalmának növelése érdekében.
    Régi 1000 literes hordókban erjed és érlelődik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. 

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    A szőlő Probstey területéről származik, ami híres mészkő talajának tisztaságáról, amely eleganciát és szerkezetet kölcsönöz a boroknak. A 2018-as Rieslinghez egész fürtök kerülnek az erjesztőkádakba. Max lábbal tapossa meg ezeket, hogy a megfelelő eredeményt érje el, majd a lé préselés után az 1200 literes Stuckfass hordóba kerül. 18 hónap érlelést kap palackozás előtt. Ez a bor hűen tökrözi a termőhelyet: sós, ásványos, mintha csak egyenesen a mélyen húzódó kőrétegek közül eredne.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A belépő szint a 2019-es Weiss. Ez az évjárat 100% Sylvanerből készült. Az erjedés szénsavmacerációs eljárásban történik fedett kádakban és 14 nap és préselés után régi tölgyben folytatódik. 9 hónapot pihen a bor, mely után szűrés, derítés és mindennemű stabilizáló szer nélkül kerül palackozásra. Az eredmény egy finoman kovaköves, minerális fehérbor, mely szépen strukturált és vibráló.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    A szőlő a szomszédos Bechtheim környékéről származik, a tőkék kb. 15 évesek. A szüretet követően a fürtök részben szénsavmacerációs eljárással erjednek, majd gyengéden préselésre kerülnek. Régi barrique hordókban egészen júniusig eltart az erjedés. Csakúgy, mint a legtöbb tétel, ez a bor is 9 hónap érlelést kap és szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Szüret után a Riesling fürtök egészben kerültek feldolgozásra, felük régi, kis méretű hordókba, másik felük pedig acéltartályba került. Lábbal taposták, majd óvatosan kipréselték a maradék levet is. Az erjedés 6 hónapig tartott, majd 9 hónap érlelést követően került a két tétel házasításra és palackozásra, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
    Riesling 2019
    7 500 Ft
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,00%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami öt szőlőfajta házasításából születik. A Bacchus, Huxelrebe és a Chardonnay héjon erjed. Ez adja a bor aromakarakterisztikáját. A Fehér Burgundi kis taposás után kerül préselésre míg a Szürkebarát azonnal egészfürtösen préseli, ez utóbbi kettő adja a tétel savgerincét. A mustok teljesen külön, 1000 literes hordókban erjednek és érlelődnek. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerülnek palackba.

    Tovább
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%
    A Kinheimer Hubertuslay Lage dűlő, 40 éves ültetvény, déli fekvés, szürke pala. Spontán erjesztés öreg tölgyfahordókban, 8 hónap seprőn érlelés. Szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták.

    Kosárba teszem
    Lay Purus 2017
    10 400 Ft
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%
    A Kinheimer Rosenberg dűlő, 50 éves ültetvény, déli fekvés. A terület a szőlő mellett található gesztenyefákkal teli erdőről kapta. Spontán erjesztés acéltartályban, 10% 60 napig héjon erjesztett szőlő hozzáadásával, 10 hónap seprőn érlelés, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták

    Kosárba teszem