föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 28 db

  • Trossen_Hubertus_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    Kinheimer Hubertuslay, déli fekvésű szürke és kék palás meredek lejtő a Mosel felett.
    Idős tőkék (kb 45 évesek) karós támrendszerrel, maga Rudolf telepítette és biodinamikusan gondozta a kezdetektől. Kézi szüret, gyengéd préselés, majd spontán erjedés, 7 hónap érlelés seprőn, nagy, idős ovális hordókban (Mosel Fuders). A bort szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák
    Kosárba teszem
  • Trossen_Madonna_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A délnyugat kitettségű Madonna dűlő, sok-sok napfénnyel, meredek lejtőkkel és elképesztő mennyiségű palával rendelkezik. A szőlőtőkék kb 35 évesek. A szőlőt kézzel szüretelik, és az egész fürtöket 350 literes rozsdamentes acél tartályban erjesztik természetes, vad élesztőkkel. A tartályokat környezeti levegő hűti, és az erjedés körülbelül 8 hónapig tart. A bort 11 hónapig érlelik, szűrés , derítés nélkül palackozzák, és nulla ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Trossen_Pyramide_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A Pyramide kb 35 éves ültetvénye déli és keleti fekvésű lejtőkkel rendelkezik, és a szőlőt rendkívül sűrűn ültetik, így még mélyebbre eresztik gyökereiket a  szürke és kék palás talajba tápanyagért. A gyümölcsöt egész fürtben erjesztik nagy 1000 literes fakádban, és 11 hónapig seprőn érlelik. A bort szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Rosa_X_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: rosé

    A szőlőt gondosan kézzel szedik és válogatják, ebben az esetben Dornfeldert, Weissburgundert, Bacchust és némi Silvanert. A szőlőt egész fürtben, direkt préselik, majd a must spontán erjed és finomseprőn 2400 literes hordóban érlelődik egy teljes éven át.
    A Rosa X szűretlenül és kén hozzádása nélkül kerül palackba. Gümölcsbomba, kellemesen kiegyenlített savérzettel, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Andi Mann Rosa X
    7 300 Ft
  • Andi_Mann_Spatburgunder_Calx_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir Rheinhessenből. A szőlőt – melyhez kb 30% szár is került – 3 hétig héjon erjesztették. A bor préselést követően kis, 225 literes tölgyfahordókban érlelődik 2 évig. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Elegáns és mély, fekete cseresznye, fekete bors és némi avarosság találkozik a borban.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weissburgunder_Purpur_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A porfír talaj különleges erőt és könnyedséget kölcsönöz ennek a Fehérburgundinak. A szőlőt egészfürtösen préselik, 80%-a doppelstück (2400l), 20%-a pedig stück-fass (1200l) hordóba kerül 1 évre. Csakúgy, mint Andi többi bora, ez is szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt hagyd kicsit tovább lélegezni a bort, hogy kibontakozzon teljes aromája!

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Cuvée_Rötlich_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: vörös

    Andi belépő vörös cuvée-je, mely 2022-ben négy szőlőfajta házasítása: Portugieser, Dornfelder, Bacchus és Merlot. A különböző fajták 50%-ban egész fürtösen, 50%-ban pedig bogyózva erjednek héjon, majd egy évre 2400l-es, többedik töltésű hordóba kerülnek. Szűretlenül, derítetlenü és kén hozzáadása nélkül palackozva.  Alacsony alkohol, gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs… úgy fogy a pohárból, mint egy piros bogyós üdítőital.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weiss_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (Scheurebe, Müller-Thurgau, Huxelrebe és Silvaner) is kézzel szüretelték, majd az egész fürtös, 10  napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. A héjon áztatás miatt finom narancsboros jelleget is kapott a bor, citrushéj, pirított mandula és őszibarack találkoznak friss, virágos aromákkal a borban.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2022-ben 6 fajta házasításából születik. Bacchus, Pinot Gris, Huxelrebe, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc és Müller-Thurgau, melyek egy része rövid idei héjon erjed, másik része pedig direkt kerül préselésre.
    Ezeket palackozás előtt házasítják össze és kén hozzáadása nélkül kerül a bor letöltésre. A kirobbanó frissességet adó savak mellett a szép gyümölcsös jegyek dominálnak, az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad, így biztosan kérsz még egy pohárral…

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Super_Lecka_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös

    Jason új vörös cuvée-jének második évjárata. Regent, Sankt Laurent és Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva.
    Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Nava_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 8,5%

    A Nava a Nahe régies elnevezése. 100% Siegerrebe (szó szerint „Győzelmi szőlő”), egy ritka német keresztezés, mely már Németországban is ritkaságszáma megy és legközelebb a Gewürtztraminerhez áll.
    Kézi szüretet követően Christine-ék lábban taposták az egész fürtöket, melyek három hétig csömöszölésnélkül a héjon áztak, hogy a legfinomabb extrakciót érjék el. Kíméletes préselés után a bor acéltartályba került egészen augusztusig, amikor derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.
    Mélyen aromatikus narancsbor született, mely karamellizált őszibarack, baracklekvár és lime ízjegyeket hordoz. .

    Kosárba teszem
  • Piri_PétNat_2020

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 10.50%
    Sötét, meggyszínű gyümölcsbomba habzó, ahogyan Christine leírja: Dornfelder bogyó-kompót.
    A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartáyokba hőmérsékletszabályozás nélkül. Palackban fejezi be a fermentációt, azaz méthode ancestral készül. Mindössze 10,5%-os alkoholtartalommal, könnyed ital, igazi tavaszi-nyári kedvenc.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Pinot_Gris2_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, melyet direkt préseltek és egy évig rozsdamentes acéltartályban tartottak.
    Az erjedés hosszabb időt igényelt, de Jason tudta, hogy a türelem kifizetődő lesz, az így kapott bor kifejező karakterrel és kiváló ihatósággal rendelkezik. Ez a bor bebizonyítja, hogy a Pinot Gris milyen változatos és izgalmas. Egyre nagyobb rajongói vagyunk a szőlőfajtának.
    Kosárba teszem
  • Piri_Pétnat_Weiss_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: pétnat

    100% Scheurebe, 35 éves tőkékről szüretelve, magas pala-tartalmú termőhelyről. A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartályba. Az erjedés befejeződése előtt a bort a palackba töltik, így pet-nat-ként készül el. Degorzsálatlan, szűretlen és derítetlen, nulla kén hozzáadásával.
    Már nyitáskor csábító ez az ital: csupa virágosság, csupa citrus és csupa frissesség.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Purpur_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér

    A szőlőt közvetlenül nagy, 1200 literes német tölgybe (stückfass) préselték, ahol 1,5 évig erjedt és érlelődött. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. A bor illatán elegáns kovaköves redukcióval nyit, sok barack és a rizlingre jellemző virágos aromával párosítva. Kerek íz egy csipetnyi maradék cukorral és finom pezsgéssel, amely extra frissességet biztosít.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvée_Rot_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss vörös párja, mely Regent, Cabernet Dorsa és Szentlőrinci fajták házasítása. A Regent körülbelül két hetet töltött héjon, a másik két fajta pedig direkt került préselésre. Mint fehér társa, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően ez a tétel is a könnyen iható és felhőtlenül élvezhető borok csoportját erősíti és kifejezetten jól áll neki, ha a vörösboroknál javasolt hőfoknál picit hűvösebben fogyasztjuk.

    Kosárba teszem