1–16 termék, összesen 41 db
-
New
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.
Kosárba teszemClaus Preisinger Fruitloops Rot 2021
9 600 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz. A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartályban. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A palackozás napján minimális ként adnak hozzá.
Kosárba teszemOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %Az északi kitettségű ültetvények idős tőkéiről szüretelt szőlő az alapanyaga ennek a bornak, mely organikus és biodinamikus eljárások eredményeként került kézi szüretelésre. A szüret 25%-a grúz qvevrikbe egész fürtben hagyva erjed. Másik 25%-a azonnali kipréselésre került ésacéltartélyban erjed, mely remek savakat ad a végeredménynek. A maradék 50% pedig rövid maceráció után nagy, sokadik töltésű hordókba kerül, ez adja a bor gerincét. Mindhárom eljárásban a bor végig, erjedéstől a palackozásig a saját seprőjén marad.
Kosárba teszemOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve, az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig. Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.Sold
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11,50%Az Ordinaire egy 100%-ban Pinot Noir pétillant naturel, finom habzással, határozott savakkal, élénk tannin érzettel és seprős jegyekkel. Illata kezdetben csalán, kamilla finom gyógynövényes jegyek, melyek egy kis levegővel sokkal gyümölcsösebbé válnak: piros gyümölcsök, málna, erdei eper és némi rebarbara. Egyáltalán nem hétköznapi az összhatás!
TovábbClaus Preisinger Ordinaire 2021
9 100 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 10%
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott kén nélkül került forgalomba.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy virágos jegyekkel, ásványokkal és sóssággal.Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.
Kosárba teszemClaus Preisinger Bonsai 2021
9 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Feketeszeder, vérnarancs és édes fűszerek kavalkádja, kóstoláskor elég gyorsan ürült a palack.
Kosárba teszemKalkstein Blaufränkisch 2021
5 300 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos rosé Claus utánozhatatlan stílusában és összetéveszthetetlen palackjában. A Leithabergből származó szőlő amfórába kerül. Nyitáskor gyümölcsök és fűszerek játszadoznak együtt: málna és egy kis vad kakukkfű, eper és egy kis fehérbors. Jó savak, melyek kellemesen táncolnak a nyelvünkön, érdemes jól behűteni!
Kosárba teszemClaus Preisinger DOPE 2021
9 900 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%Ez a tétel annyiban tér el a Grüne Libelle-től, hogy a 2017-es évjáratból egy hordó nagyon lassan, hosszan erjedt, így Andi úgy döntött, benthagyja a pincében. Végül 42 hónap! után került letöltésre, 5.8g/l maradékcukorral, koronazárral. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.
TovábbSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.
TovábbSegelfalter Gelber Muskateller 2019
17 800 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 16 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.
TovábbSalamander Chardonnay 2019
17 200 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5%A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A terület elképesztő kitettségben, 510-540 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, ahol az opok mellett nagy darabokban csillámpala is található a talajban. Az átlagban 16 éves tőkékről származó szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.
TovábbGrüne Libelle Sauvignon Blanc 2019
17 800 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.
TovábbBlaue Libelle Sauvignon Blanc 2019
16 500 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11 %Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
Kosárba teszem
Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.Bubbles Pét Nat 2021
8 100 Ft