1–16 termék, összesen 19 db
-
Sold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5%A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.
TovábbOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 6 és 12 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.
Kosárba teszemVédett: Salamander Chardonnay 2018
13 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%100% sauvignon blanc, 6-14 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.
Kosárba teszemÚj
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11 %Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
Kosárba teszem
Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.Bubbles Pét Nat 2018
6 600 FtÚj
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11 %A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.
Kosárba teszemButeo 12 Grüner Veltliner 2017
10 600 FtÚj
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11 %A szőlőt kézzel szüretelik, majd a Sárgamuskotályt és a Sämling 88-at 3 órán keresztül, a Rizlinget 18 órán keresztül héjon áztatják. Ezután a szőlőszemeket nyolc órán át lassú eljárásban préselik. Az erjedés spontán történik, rozsdamentes acéltartályban, saját természetes élesztővel. Hat hónapot tölt a tartályokban, minimális derítés és szűrés mellett palackozzák, egy kevés kén hozzáadásával.
Kosárba teszemFlora 2019
5 400 FtÚj
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz. A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban lábbal tapossák, majd 6-10 órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő nagy része (90%) spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartály belsejében. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A bor másik fele (10%) qvevri-ben erjesztett szőlőből készül, mely három hónapot tölt a héjjal együtt az agyagedényekben. A palackozás előtt néhány nappal egyszer átfejtik, majd a palackozás napján minimális ként adnak hozzá.
Kosárba teszemÚj
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %50% Chardonnay 2018-ból, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – 2013-2018-as évjáratokból, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.
Új
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11,5 %E bor elkészítése valójában több mint három évvel ezelőtt kezdődött. A St. Laurent solera-rész 4 tételből került összeválogatásra: egy kisebb mennyiség a 2016-os NUMEN Rosé-ból, a NUMEN 2017-es és 2018-as évjáratából, és egy kis friss 2019-es léből áll össze. A Syrah esetében a solera 2017-ben indult, a két évjárat rosé-t a 2019-es Syrah-val egészítették ki, melyet csak néhány órán át rövid ideig macerálták a szín kinyerése érdekében, majd ezután kipréselték. A két solerát rozsdamentes acél tartályokban tartják, hogy megőrizzék a frissességet és a szerkezetet. A Rösler minden évjáratban az adott évjáratból kerül bele teljes egészében és qvevri-be (grúz amforákba) kerül, miután kíméletesen, egészfürtösen préselték, hogy minél kevesebb színanyag kerüljön bele. A “Rösler Blanc de Noirs” frakció így ebben qvevriben érik, összesen 5 hónapig. Ezt követően a fehér Rösler-t összeházasítják a Szent-Lőrinci és Syrah solerákkal, majd pedig szűrés és hozzáadott kén nélkül palackozzák.
Kosárba teszem
50% Rösler 2019, 25% St. Laurent Rose Solera (beleértve a NUMEN Rose-t), 25% Syrah Rose Solera.
Palackozva 2020. március 1-jén.Zillinger Revolution PINK Solera N.V
5 300 FtÚj
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %Az északi kitettségű ültetvények idős tőkéiről szüretelt szőlő az alapanyaga ennek a bornak, mely organikus és biodinamikus eljárások eredményeként került kézi szüretelésre. A szüret 25%-a grúz qvevrikbe egész fürtben hagyva erjed. Másik 25%-a azonnali kipréselésre került ésacéltartélyban erjed, mely remek savakat ad a végeredménynek. A maradék 50% pedig rövid maceráció után nagy, sokadik töltésű hordókba kerül, ez adja a bor gerincét. Mindhárom eljárásban a bor végig, erjedéstől a palackozásig a saját seprőjén marad.
Kosárba teszemÚj
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50 %A „Kalkstein” név a Kékfrankos termőhelyén található rétegzett mészkőtalajra utal, ahol a szőlők átlagos életkora 30 év. Kézi szüret, spontán erjedés acéltartályban, majd a használt nagy fahordóban hat hónap érlelés. Palackozás előtt minimális mennyiségű ként kap.
Kosárba teszemKalkstein 2019
4 200 FtÚj
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%Érdekes módon az ehhez a cuvée-hez használt szőlő mind egy területről származik, mégis több fajtát rejt magában, közülük körülbelül 20 százalék fehér szőlő. Rövid ideig kerülnek macerálásra, mely egy könnyű levet eredményez. Miután az erjedés acéltartályban végbemegy, többedik töltésű tölgyfahordókban hagyják a bor érni. A bort kén hozzáadása nélkül palackozzák.
Kalk und Kiesel Rot 2017
6 100 FtOrszág: Ausztria Régió: Burgenland Termelő: Claus Preisinger Fajta: vörös Alkoholtartalom: 13%
Kosárba teszem
Kékfrankos az agyagpalás és mészköves talajú Edelgraben dűlőből. Két hétig héjon erjed, majd préselés után 1 évet amfórában seprőn érlelődik. A szőlő héjjal együtt 5 hónapot tölt amfórában, majd pedig öreg ászokhordóban érlelődik.ErDELuftGRAsundreBEN BF 2016
11 900 FtOrszág: Ausztria Régió: Burgenland Termelő: Claus Preisinger Fajta: vörös Alkoholtartalom: 12%
Kosárba teszem
A Fertő-tó északi részén járunk, a hűvös, szeles parndorfi-fennsíkon, ahol barna és mészköves a talaj. Nyitott kádakban 2 hétig héjon erjed, majd kisméretű 228 literes hordókban érlelődik. Törékeny, elegáns, elképesztő Pinot Noir.Pinot Noir 2018
11 900 FtÚj
Ország: Ausztria
Kosárba teszem
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Kalk und Kiesel Weiss 2019
6 400 FtSold
Ország: Ausztria Régió: Burgenland Termelő: Claus Preisinger Fajta: fehér Alkoholtartalom: 10,50%
Tovább
termékleírásSankt Laurent Ancestral 2018
7 715 Ft