föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 36 db

  • New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely együtt 4 napig erjedt héjon, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem
  • Claus Preisinger Kalkstein Blaufrankisch 2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról homokköves talajról származó szőlő, minimális beavatkozással elkészítve. Elsődleges feladata a termőhely bemutatása, ezért szűretlen, derítetlen és semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz, mely elfedné ezt. Feketeszeder, vérnarancs és édes fűszerek kavalkádja, kóstoláskor elég gyorsan ürült a palack.

    Kosárba teszem
  • Claus Preisinger Bonsai 2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,00%

    Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Mindössze 11% alkohol, légies test és könnyed, alig érezhető tanninok, mi javasoljuk, hogy picit hűtsétek be, felejthetetlen élményt nyújt!

    Kosárba teszem
    Bonsai 2020
    8 200 Ft
  • Johannes Zillinger Number Rosé 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00 %

    Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket  500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya.  A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett. 

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Numen Riesling 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Parcellaire Blanc 1 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    40 éves tőkékről szüretelt Olaszrizling, ami 8 napig erjedt egész fürtben amforában, majd 600L-es fahordóba került érlelésre, és hasonlóan 40 év körüli tőkéről szüretelt chardonnay mely egészfürtös préselés után 500L-es fahordóba kerül érlelése, élesztőhártya alatt. Precíz, kifinomult tétel, nagyon szép ásványokkal, friss körtével és barackkal és kiváló hordóhasználattal.

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Sodalis 2017New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Little Buteo 2020New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
    A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A szőlőt kézzel szüretelik, közvetlenül, szár nélkül préselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok a domboldalról származnak és 30 év körüli szőlőtőkék terméséből készülnek. 100% Sauvignon Blanc élénk egyensúly, kellemes textúra.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban lábbal tapossák, majd 6-10 órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő nagy része (90%) spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartály belsejében. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A bor másik fele (10%) qvevri-ben erjesztett szőlőből készül, mely három hónapot tölt a héjjal együtt az agyagedényekben. A palackozás előtt néhány nappal egyszer átfejtik, majd a palackozás napján minimális ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    90% Chardonnay és 10% Sauvignon Blanc keveréke.
    Az ex-Vero elnevezés és besorolás a szőlő termőhelyének eltérő meredekségét és a talaj minőségét is jelzi Ewald számára. Az I. homok és agyag termőréteget jelent az alsó sziklás alapkőzet felett, kiemelkedően meredek területen.
    Néhány napig héjon áztatva, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve. Palackozás után még egy év érlelést kapott a pincében.

    Kosárba teszem
    Ex Vero I 2017
    8 700 Ft
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.
    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A Morillon az Ausztriában elterjedt Chardonnay változat neve. A Werlitsch Vom Opok Morillon bor készítéséhez a biodinamikus mezőgazdaság elvei szerint megművelt parcellákból származó fürtöket használnak. A talaj túlnyomórészt mészkő, márga (Opok) keveréke, amely nagy finomságú borokat eredményeznek. A szőlőt szár nélkül préselik, és néhány napig röviden héjjal macerálják. Az alkoholos erjedés spontán és a szőlő természetes élesztőivel zajlik, és az így kapott bor két évig érlelődik seprőn nagy tölgyfahordókban, és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500  literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.

    Tovább