föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 19 db

  • Strekov1075_White_Lite_2023New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    A Lite sorozat Zsolt újíása a 2023-as évből. A White nem más, mint 100% Olaszrizling mészköves aljról, fiatal telítésű szőlők terméséből, direkt préselve.
    Illatban citrusok, őszibarack és pomelo, kortyban pedig zöldalma és körte ízjegyei egészítik ki a gyümölcsbombát.
    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Blanc_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Natália_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    100% Merlot, pétillant naturel. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e természetes habzó bornak.  Igazi gyümölcsbomba, sok eperrel, málnával és hosszan-hosszan tartó buborékokkal. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    Tovább
  • Maurer_Bakator_Pét_Nat_2022

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült pétnat, 112 éves bakművelésű szőlőtőkékről. Méthode Traditionel jellegű, kicsit korábbi szüretből, de már elég érett szőlőből, amely kiváló alapanyaga lett a pétillant naturelnek. 18 hónap érlelést kapott üvegben, finomseprővel együtt, Hozzáadott kén nélkül. Degorzsálva, így nem szökik ki nyitáskor az üvegből! Intenzív test, kellemes savakkal a végén.
    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Grizzling

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: pétnat

    100% Riesling, tiszta préslé. Vásárolt szőlő, organikus alapanyagból. Az eljárás hasonló a jól ismert Crémant d’Alsace-hoz,  ugyanolyan mennyiségű cukorral palackozták, de itt természetes maradékcukorral, általában a crémanthoz külső cukor kerül hozzáadása. Yann nem degorzsálálja, de 2022-ben olyan magas volt az erjedő borban a nyomás, hogy ki kellett nyitni a palackokat. Frissítő és citrusos, gyönyörködhetünk a buborékok táncában a pohárban.

     

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Charlotte_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. Egész fürtösen préselve, acéltartályban erjesztve. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem. Degorzsálatlan tétel.
    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Richard_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd másodtöltésű fahordóba. 11 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    A remek savak, a finom krémesség és a jól kiválasztott hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.
    Kosárba teszem
  • Kövesd_Olasz_pétnat_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér, pétnat

    Organikusan művelt Olaszrizling, mely agyag edényben (Légli amfóra) érjedt és érett egy évig.
    2022 szeptemberben Olaszrizling musttal került beoltásra palackonként és így ment végbe a második erjedés. 2023 februárban degorzsálták és az erjedés vége előtt, maradékcukorral palackozták. A fermentáció a koronazár alatt fejeződött be, finom buborékokat varázsolva a palackba. Könnyed, frissítő ital, degorzsálás nélkül, igazi natúr méthode traditionnelle élmény.

    Tovább
  • Claus_Preisinger_Ancestral_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
    Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Ordinaire_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé

    Az Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre. 

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Rozália_2021

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Szentlőrinci és Alibernet házasítása.
    A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül. Hűtsétek be, illetve javasoljuk, hogy tanulmányozzátok Zsolti videóját, ő hogyan nyitja – súgunk: szöggel és kalapáccsal.
    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Pretty_Nuts_2022Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    50% Kékfrankos 50% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket direkt préselték, és az erjedés egy jól kiválasztott pontján a levet kézzel palackozzák.
    Ezután a palackokat a garázsban tárolják, ahol tavaszig pihennek. A tavasz első meleg napjaiban, amikor még fagyosak az éjszakák, Koppitschék a palackokat a hátsó udvarra hordják, ahol néhány nap elteltével a palackok kellően lehűlnek, és készen állnak a végső munkafolyamathoz – a degorzsáláshoz. Minden egyes palackot kézzel nyitnak ki, majd újratöltik és visszazárják.

     

    Tovább
  • Maurer_Kadarka_Pét_Nat_2022Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Nem metszett szőlőültetvényről, Oszkár kísérleti permakulturás területéről.
    Nincs degorzsálva, mégis szépen nyitható, nem robban ki a palackból. Beavatkozásmentes borkészítés, hozzáadott kén nélkül palackozva. Igazi gyümölcsbomba, szép savakkal, közepes testtel.
    Tovább
  • Bencze Pétillant Blanc_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    Kosárba teszem