1–16 termék, összesen 19 db
-
New
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: fehérA Lite sorozat Zsolt újíása a 2023-as évből. A White nem más, mint 100% Olaszrizling mészköves aljról, fiatal telítésű szőlők terméséből, direkt préselve.Illatban citrusok, őszibarack és pomelo, kortyban pedig zöldalma és körte ízjegyei egészítik ki a gyümölcsbombát.Kosárba teszemStrekov1075 White Lite 2023
8 000 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérSzent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.
1,5 L-es kiszerelés.
Kosárba teszemBencze Pétillant Blanc 2022 Magnum
20 200 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: roséPétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.1,5 L-es kiszerelés.
Kosárba teszemBencze Pétillant Rosé 2022 Magnum
20 200 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant Naturel100% Merlot, pétillant naturel. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e természetes habzó bornak. Igazi gyümölcsbomba, sok eperrel, málnával és hosszan-hosszan tartó buborékokkal. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.Kosárba teszemStrekov 1075 Natália 2023
8 600 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12%Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
Tovább
A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.Bencze Pétillant Rosé 2022
8 300 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült pétnat, 112 éves bakművelésű szőlőtőkékről. Méthode Traditionel jellegű, kicsit korábbi szüretből, de már elég érett szőlőből, amely kiváló alapanyaga lett a pétillant naturelnek. 18 hónap érlelést kapott üvegben, finomseprővel együtt, Hozzáadott kén nélkül. Degorzsálva, így nem szökik ki nyitáskor az üvegből! Intenzív test, kellemes savakkal a végén.Maurer Bakator Pét Nat 2022
7 400 FtOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: pétnat100% Riesling, tiszta préslé. Vásárolt szőlő, organikus alapanyagból. Az eljárás hasonló a jól ismert Crémant d’Alsace-hoz, ugyanolyan mennyiségű cukorral palackozták, de itt természetes maradékcukorral, általában a crémanthoz külső cukor kerül hozzáadása. Yann nem degorzsálálja, de 2022-ben olyan magas volt az erjedő borban a nyomás, hogy ki kellett nyitni a palackokat. Frissítő és citrusos, gyönyörködhetünk a buborékok táncában a pohárban.
Yann Durrmann Pet Nat “Grizzling”
7 700 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant NaturelEgy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. Egész fürtösen préselve, acéltartályban erjesztve. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem. Degorzsálatlan tétel.Kosárba teszemŠroner Sütő Charlotte 2022
8 600 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: fehérEgy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd másodtöltésű fahordóba. 11 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.Kosárba teszem
A remek savak, a finom krémesség és a jól kiválasztott hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.ŠRONER SÜTŐ Richard 2022
8 600 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: fehér, pétnatOrganikusan művelt Olaszrizling, mely agyag edényben (Légli amfóra) érjedt és érett egy évig.
Tovább
2022 szeptemberben Olaszrizling musttal került beoltásra palackonként és így ment végbe a második erjedés. 2023 februárban degorzsálták és az erjedés vége előtt, maradékcukorral palackozták. A fermentáció a koronazár alatt fejeződött be, finom buborékokat varázsolva a palackba. Könnyed, frissítő ital, degorzsálás nélkül, igazi natúr méthode traditionnelle élmény.Kövesd Pét-Nat Olasz 2020
5 400 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.Claus Preisinger Ancestral 2022
9 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: roséAz Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre.
Kosárba teszemClaus Preisinger Ordinaire 2022
9 900 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11,5 %Szentlőrinci és Alibernet házasítása.A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül. Hűtsétek be, illetve javasoljuk, hogy tanulmányozzátok Zsolti videóját, ő hogyan nyitja – súgunk: szöggel és kalapáccsal.Kosárba teszemStrekov 1075 Rozália 2021
9 000 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%50% Kékfrankos 50% Syrah házasítása.
Az egész fürtöket direkt préselték, és az erjedés egy jól kiválasztott pontján a levet kézzel palackozzák.
Ezután a palackokat a garázsban tárolják, ahol tavaszig pihennek. A tavasz első meleg napjaiban, amikor még fagyosak az éjszakák, Koppitschék a palackokat a hátsó udvarra hordják, ahol néhány nap elteltével a palackok kellően lehűlnek, és készen állnak a végső munkafolyamathoz – a degorzsáláshoz. Minden egyes palackot kézzel nyitnak ki, majd újratöltik és visszazárják.Koppitsch Pretty Nuts 2022
7 900 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösNem metszett szőlőültetvényről, Oszkár kísérleti permakulturás területéről.Nincs degorzsálva, mégis szépen nyitható, nem robban ki a palackból. Beavatkozásmentes borkészítés, hozzáadott kén nélkül palackozva. Igazi gyümölcsbomba, szép savakkal, közepes testtel.TovábbMaurer Kadarka Pét Nat 2022
7 800 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérSzent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.
Kosárba teszemBencze Pétillant Blanc 2022
8 300 Ft