föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 46 db

  • Renaud_Boyer_En_Attendant_Riaux_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, mely a Puligny-Montrachet szomszédságában lévő “Les Riaux” területről származik. A kézi szüretet követően, körülbelül három hétig egész fürtben erjed. Renaud nem használ szivattyút, az erjedés végén mindössze egyszer csömöszöl, nem az extrakciót vagy a színt keresi, hanem a tisztaságot és a frissességet. Gravitációval kerül a bor többedik töltésű hordóba, ahol tizenkét hónapig seprőn érlelődik. Palackozás szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Beaune_rouge_Les_Prévolles_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    A  „Les Prévolles”  (100% Pinot Noir) körülbelül 50 éves ültetvényekről származik, ahol a tőkék a meszes-üledékes talajról gyűjtik összetéveszthetetlen aromáikat.  A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben körülbelül három hétig áztatják. Az erjedést után a bor 12 hónapra barrique hordóba kerül, mielőtt szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Bourgogne_Blanc_Les_RiauxNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    A  „Les Riaux” Bourgogne Blanc Chardonnay szőlőültetvényei körülbelül 50 évesek és főként üledékes agyagból álló talajon találhatóak. A déli/délkeleti kitettsége révén a gyümölcs teljes érettségben szüretelhető erről a területről. A szüret kézzel történik, majd a szőlőt direkt préselik többedik töltésű demi-muids-ekbe, ahol egy év érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Puligny Montrachet_Les_Reuchaux_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Rouge_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%
    Renaud kiemelt vöröse a Saint-Romain appelációból, 80 éves Pinot Noir ültetvényről. Az ültetvény 400 méter magasságban húzódik és masszív mészkőzúzalékkal beszórt agyagos-meszes talajon található. Egészfürtös erjesztés, rövid ideig acéltartályban, majd érlelés többedik töltésű burgundi hordókban 12 hónapig finomseprőn. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Blanc_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér

    80 éves Chardonnay tőkékről, melyek Saint-Romain délnyugati részén, fehér márgában gazdag talajon teremnek. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A 11 hónapig seprőn tartva kis burgundi hordókban, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Amor_Fati_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: vörös

    1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
    Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Noel_de_Montbenault_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Cocus_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_L'esprit_libre_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Pélo_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Pelo tisztelgés Olivier nagyapja, Pierre előtt, aki gyerekkorában először ismertette meg a borkészítéssel őt, és hozzájárult a Clos des Plantes létrejöttéhez. Pierre Saint Emilion-rajongó volt, így adódott, hogy Olivier nagyapja becenevét választotta ennek a többnyire Cabernet Franc-ból álló cuvée-nek.

    Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező, agyagos a “Le Bordage” területről, ahol a Franc mellett Pinot d’Aunis és Grolleau is található elszórtan. A borba ezek is belekerülnek, évről évre változó arányban.
    2020-ban Olivier együtt erjesztett 15% egész fürtös Chenin Blanc-t a Cabernet Franc-nal (85%), hogy egy kis könnyeddséget, izgalmat csempésszen a borba. 8 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használt hordókban.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis24_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    2019-ben Olivier a termés majd 80%-át elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.

    Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a “Les Cailloux” dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és biodinamikus eszközökkel revitalizálta.
    Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
    Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Whakhapiri_Mai_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Radeau_des_Cimes_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.
    Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.
    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Kinhoyé_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

    A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
    Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
    Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.
    Kosárba teszem