1–16 termék, összesen 17 db
-
New
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-Marc Dreyer
Fajta: narancsAz “Origin” sorozat összes tagja a legtisztább elzászi hagyomány szerint fajtaszőlőből készült, itt 100% Pinot Gris. A kézi szüretet követően az egész fürtben tartott szőlőt 7-10 napig áztatják fedett edényekben a borászat nyitott épületében, majd a színlelt kerül nagy méretű elzászi hordókba (foudre) 11 hónap érlelésre. Teára emlékeztető tanninok, sósság, kortyban pedig szárított gyógynövények és érett őszibarack találkoznak. Érdemes dekantálni fogyasztás előtt, hogy a Dreyer varázslat teljes egészében megmutatkozzon.
Kosárba teszemJean-Marc Dreyer Pinot Gris Origin 2022
10 900 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-Marc Dreyer
Fajta: narancs100% Gerwürtztraminer, 10 napig héjon tartva, majd a színlé 12 hónapra nagy méretű tölgyben (foudre) érlelve palackozásig.
Kosárba teszem
Mély, arany szín, illatban trópusi jegyekkel: licsi, kandírozott gyömbér és virágok, kortyban pedig aszalt sárgabarack, narancs, bergamott és trópusi gyümölcsök ízvilága járja át. Elegáns tanninok és nagyszerű szerkezet.New
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-Marc Dreyer
Fajta: narancsAz “Origin” termékcsalád összes tagja a legtisztább elzászi hagyomány szerint egytől egyik fajtaborok, ebben az esetben 100% Sylvaner. A kézi szüretet követően az egész fürtöket 7-10 napig fedett kádakban héjon áztatják, majd a színlevet 11 hónapig érlelik nagy méretű tölgyfahordókban (foudre). Opálos aranysárga a pohárban, a kezdeti redukciót hamar felváltják a mézes, csonthéjas aromák, illetve a szájban keveredő mályvacukros jelleg és sósság kontrasztja. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva. Érdemes dekantálni, fogyasztás 10-12°C-on.
Kosárba teszemJean-Marc Dreyer Sylvaner Origin 2022
10 000 FtNew
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer OszkárElképesztő archaikus tétel, tulajdonképpen a vermutok őse, 100% aszúsodott furmint édes alapborral, 10-15 féle különböző fűszerek és gyógynövényekből készült tinktúrával fűszerezve, melyekből a fehérüröm a legdominánsabb.
Rengeteg izgalmas ötletünk támadt a bor kóstolásakor, aperitifként tisztán, desszerthez párosítva, de akár valamilyen kortárs koktél alapanyagként is. A bort az ürmös borokat idéző gyógynövényes illat és ízvilág jellemzi!0,5l-es kiszerelés.
Maurer SOTT 2022
12 500 FtNew
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült, fiatal tőkék gyümölcséből és kis rész idős, 113 éves ültetvényről. A szüretet követően a fiatal tőkékről szedett részt bogyózva 3 napig tartják héjon, az idős részt pedig egész fürtben direkt préselik 6 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és leheletnyi kén hozzáadása után palackozzák.Maurer Bakator Orange 2023
7 100 FtNew
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérA szabadkai borvidékről ,Noszáról és Hajdukovo területéről, 4-25 éves szőlőültetvényekről származó szőlő az alapanyaga ennek az Olaszrizling, Bakator, Piros Magyarka és Rajnai Rizling házasításnak. A tökéletes érettségben szedett szőlő frissességgel és gyümölcsösséggel tölti fel a bort. Bogyózás és préselés után az erjesztést acéltartályokban történt amelyet 7 hónap érlelelés követett ugyanitt.Érintésnyi kén hozzáadásával palackozva.Maurer Crazy Lúd fehér 2023
6 000 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11%Vörös és fehér szőlő házasítása, melyben Olaszrizling, Rosenmuskateller, Chardonnay, St. Laurent és Kékfrankos, Syrah kap helyet.
Kosárba teszem
A szőlőt részben bogyózták (kb. 10% kocsányt is használtak), és beavatkozás nélkül erjesztették rozsdamentes acél és üvegszálas kádakban. 10 nap múlva préselték és a levet hordókba (225 l barrique-ba) töltötték. A fehér fajtákat közvetlenül préselték, héjon áztatás nélkül. A borok finomseprőn érlelődtek 11 hónapig, majd a bort 2023. július 31-én palackozták szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül.Koppitsch Abendrot 2022
8 800 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,00%Oszkár hajdújárási területekről szüretelt 100% Bakator, 3 napig héjon tartással, ami izgalmas struktúrát, frissítő fanyarságot ad. A szivattyút elhagyva kizárólag gravitációval, finoman adagolt seprővel és hozzáadott kén nélkül palackozva, hogy a lehető legtöbb energia megmaradjon.
Maurer Crazy Lúd narancs 2022
6 000 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: narancsZsolt édesapjától örökölt aprófürtű olaszrizling ültetvényről szüretelt alapanyag. Bogyózást követően nyílt kádban 12-14 napig héjon áztatva, majd préselés után 6-8 hónapig használt fahordóban érlelve seprőn. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.
Kosárba teszemStrekov 1075 Heion 2022
13 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,50%Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása, melyet Ewald az ültetvény középső szintjéről az Ex Vero II szintről szüretel, bogyóz, majd nyílt fakádakban héjon erjeszt 2 hétig. Préselést követően, nagyméretű elzászi típusú hordókban érleli 2 évig. Érett piros almás és mézes jegyek teszik ezt a bort akár desszertek mellé is jó társsá. Szűretlenül, derítetlenül kerül palackozásra, hozzáadott kén nélkül.
Kosárba teszemWerlitsch Glück 2020
16 500 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 14 %Különböző évjáratok, 4 szőlőfajta és különböző borkészítési eljárások találkoznak ebben a nem mindennapi borban, melyben Zöldveltelini, Olaszrizling, Aurelius és Devin fajtákat házasított össze Zsolt. Héjon erjesztett tételek, melyeket flor alatt érleltek, mely jellegzetes, zamatos diós jegyeket ad a bornak. Ahogy mondja, “Repüljünk át az idő szárnyán a nagyszüleink ́pajtájáig (Porta) és poroljuk le őseink értékeit.” Narancsbor, melynek összetettsége a különböző évjáratok változatos karaktereiből adódik össze.
Kosárba teszemStrekov 1075 Porta #8
13 900 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérOlaszrizling, Bakator, Ezerjó, Piros Magyarka és Szerémi Zöld házasítása.A 2022-es évben kevesebb héjon áztatással egy világosabb, aranysárga, frissítően könnyed bor született melyet illatában birsalma és vulkanikus ásványosság jellemez, ízben pedig az előbbiek mellett kellemes savérzet és némi zöld tea egészít ki.Érintésnyi kén hozzáadásával palackozva.Maurer Crazy Lúd fehér 2022
4 800 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant Naturel
Alkoholtartalom: 12,5 %Zsolti emblematikus seprős pét-natja, ezúttal 100% olaszrizling. 2020-ban készült egy 14 napig nyílt kádban erjedt narancs-alapbor, 1 éves hordós érleléssel, amit a következő évjáratban, tehát 2021-ben tölt le palackba és 2021-es friss, erjedő olaszrizling musttal indítja újra az erjedést, ami már a palackban megy végbe.
TovábbStrekov 1075 Créme #6
8 500 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 13 %100% Olaszrizling, 2010-es telepítésű gyalogtőkés ültetvényről, mely agyagos talajról, apró fürtöket ad.
Tovább
A bogyózott szemek kíméletes préselés után 300 literes hordóba kerülnek, és innen, egyenesen a seprőről letöltésre.
A nigori japánul azt jelenti, hogy felhős. Ezzel írható le ez a bor a legjobban: réteges, fátyolos nedű, umamis ízjegyekkel.Strekov 1075 Nigori 2021
13 800 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,5 %Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A Šupkáč kifejezés szlovák szleng a héjon áztatok borokra. 100% Olaszrizling 2 hétig héjon tartva, majd a szabad préslé 300-500 literes hordókba kerül. Egzotikus gyümölcsök, fekete tea és gyógynövényes jegyek triója. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.TovábbŠroner Sütő Šupkáč 2021
8 100 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,50%Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása 70-30% arányban, mely az ültetvény legmagasabb, extrém Ex Vero III szintjéről származik. A két fajtát együtt szüretelik, majd két héten át héjon áztatják utána pedig nagyméretű 2000-3000L-es használt fahordókban érlelik 24 hónapig. A fekete tea és a zöldalma illatjegyek helyét gyógynövényes, citrusos jegyek váltják a pohárban ha időt adunk neki, érdemes dekantálni is. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel.
TovábbWerlitsch Freude 2020
20 500 Ft