föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

Mind a(z) 10 találat megjelenítése

  • Maurer Oszkár_TotemÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    A Duna-part melleti karós, bakművelésű szőlőt október elején szüretelték, kevés botritisszel a Nagy-Kárász dűlőn. 20 napig tartó héjon áztatás után 500 literes tölgyfahordóban érlelődött másfél évig. Kén hozzáadása nélkül készült. Gyógynövényes, fűszeres jellegű különleges bor.

    Kosárba teszem
  • Maurer Oszkár_Szerémi ZöldÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    Királyhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.

    A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
    A szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
    Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel.
    Az erjesztés és az 5 hónapos érlelés rozsdamentes tartályokban történt.

    Alacsony kéntartalmú, derítetlen és szűretlen.

    Kosárba teszem
  • Maurer Szerémi Pinot NoirÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 14%

    A szőlő a Tarcal-hegy északi oldalán, a bánmonostori Tekenős dűlőben termett. A kőzet főként üledékes (dolomit) némi vulkanikus keveredéssel (brecca). 6 nap héjon áztatás, majd 225 literes hordókban történő érlelés, hozzáadott kén nélkül. Derítés és szűrés nélkül, minimális mennyiségű kénnel palackozva.

    Kosárba teszem
    Pinot Noir 2017
    3 900 Ft
  • Maurer Oszkár_Muscat_2018Új

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,5%

    A Remete-dűlőben a szüret 4 részletben történt, heti egy alkalommal az érett fürtöket leválogatva. Ez után 4 nap héjon áztatás következett és 15 hónap hordós érlelés. Derítetlen, szűretlen, alacsony kéntartalmú bor.

    Kosárba teszem
    Muscat 2018
    5 600 Ft
  • Maurer Oszkár_Muscat 2017Új

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Remete dűlő-Karlóca, Tarcal-hegy (szerémi borvidék).
    Feltehetőleg már az antik világban is termeszthették ezt az ókori görög eredetű szőlőfajtát a Szerémségben, ahol felettébb jól érzi magát. Egy tartalmas, komoly sárgamuskotály, amit 4 napig héjon áztattak, tartályban és 300 literes hordóban érleltek, majd szűretlenül palackoztak le.

    Kosárba teszem
    Muscat 2017
    5 600 Ft
  • Maurer Oszkár_Mézes FehérÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Vulkanikus talajon termett szőlőből készült, mely a Dunától csak pár száz méterre található.

    Bár a fajta augusztusban érik, a gyümölcsöt októberben kézzel szedték – a szőlő mintegy 20% -át nemes rothadással. Lebogyózták, kipréselték és a levet régi, 500 literes hordókba töltötték, hogy spontán erjedjen és macerálódjon a héjjal együtt 14 napig. A boron élesztőhártya keletkezett és ez alatt érlelődött. Szűrés és derítés nélkül, kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Maurer Oszkár_Kadarka_2019Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:11,5%

    1925-ben telepített szőlő terméséből készült, nyitott kádban erjedt, majd 12 hónapig régi tölgyfahordóban érlelődött. Szűretlenül és derítetlenül került palackba.

    Tovább
    Kadarka 2019
    3 600 Ft
  • Maurer Oszkár_Kadarka 1912SoldÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Csak kivételes évjáratokban palackozzák ezt a kadarkát, mely még a filoxéravész előtt telepített, 1912-ből származó öregtőkék termése.

    2018 meleg és már-már trópusi időjárást hozott a Délvidékre sok esővel, mely nehezítette a növényvédelmet. Ez természetesen alacsonyabb hozamot és korábbi szüretet eredményezett, ugyanakkor koncentráltabb ízeket.

    A levet Oszkár 2 héten keresztül nyílt kádakban erjesztette, majd egy évig régi tölgyfahordókban érlelte. Szűretlenül, derítetlenül került palackba, minimális kén hozzáadása mellett.

    Tovább
  • Maurer Oszkár_KadarkaÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Az ültetvényt 1880-ban telepítették, s ezzel ezek a legrégebbi ismert Kadarka tőkék az egész világon. A filoxéra előtti bakműveléses szőlő, a természetesen beállt alacsony hozamával nagyon koncentrált levet eredményez. A bogyózott szőlő 2 héten keresztül nyitott kádakban erjed, majd egy évig érlelték régi hordókban.

    Egy kisebb fagy áprilisban károsította a termést, ami miatt kevesebb gyümölcsöt szüreteltek, de a hosszú érlelés még jobban koncentrálta az ízeket. A bor hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Maurer Oszkár_Fodor OlaszrizlingÚj

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Fodor dűlő, Királyhalom (Dél-Csongrád)

    A szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől. Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel. 50 éves szőlőtőkékről október végén szüretelnek, melyet követően 7 napig héjon ázik a szőlő, majd 16 hónapig 500 literes tölgyfahordóban kerül érlelésre. Derítetlen és szüretlen, alacsony kéntartalmú bor.

    Kosárba teszem