föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

  • Vaskapu_Cabernet_Franc_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Egy hordónyi esszencia a Mohácsi Szőlőhegy Jenyei-dűlőjéből, a Kadarka ültetvény széléről.
    30 éves Cabernet Franc tőkék, alacsony hozam, szeptember közepi szüret.
    Erjedés 10 napig nyílt kádban, egészfürt, kézzel bogyózott rész és préslé együtt, majd első töltésű burgundi hordóba került.
    12 hónapot töltött finomseprőn, majd hordóból egyenesen palackozva, kén hozzáadása nélkül.
    Pályája elején lévő nagy bor, melyben a Franc ereje mellett Géza szerette volna az eleganciát és a kerekséget megfogni. Már most izgalmas látni milyen szépen nyílik a pohárban ha egy kis időt adunk neki, szép jövőt jósolunk neki.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_Fehér_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A vörös KERT sikerén felbuzdulva idéntől egy fehér KERT is bekerült a kínálatba.
    A Hárslevelű kivételével, a Birtok minden fehér fajtája (Királyleányka, Rajnai Rizling, Olaszrizling az új ültevényről, Lánycsókról, és egy kis Chardonnay a kastély elől) és kb. 40% vásárolt organikus Zöldveltelini is került a házasításba.
    Nagyrészt inkább egészfürtös direkt-préseléssel, de egy kisebb rész egész bogyóban is erjed, fél-karbonikusan.
    Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül került palackba.
    Kis tétel, mindössze két hordónyi készült belőle.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_Vörös_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
    2021-ben 60% Kékfrankos Bétaszékről, 10 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 35% Cabernet Sauvignon & Merlot a kastély körüli területről, alacsony hozammal, kézzel bogyózva 12 napig kádban erjesztve, napi kétszer finoman csömöszölve.
    A maradék 5 %-on Kadarka és Hárslevelű direkt préselt leve osztozik, egy kis játékosságot és plusz izgalmat adva a bornak.
    A 21-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így déliesebb, haraphatóbb bor született mint 2020-ban.
    A szőlőmunkával próbáltuk a szőlő optimális érését elérni, illetve a feldolgozással erre rásegíteni, így egy harmonikus, lendületes, kellemes savakkal bíró bor született, melynek fő üzenete a gyümölcsösség és a napfény.
    Házasítás után, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus kékfrankos, melynek Géza felét egészfürtösen kipréseli, az ebből nyert préslét ráönti a másik felére, amely bogyózva van, így az ép bogyókon belül is elindul az erjedés. 9 nap után nagyon kíméletes préseli, majd 500L-es használt magyar tölgyfahordóba kerül érlelésre, seprővel együtt. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban seprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Tovább
  • Galán Géza GV 2019Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.50%

    Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Tovább
    VASKAPU GV 2019
    5 300 Ft
  • Galán Géza_Vaskapu HárslevelűSold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Kétféle hárslevelű klón a Vaskapu birtokot feletti területről, egyben szüretelve, 2019. szeptember 3-án, részben már töppedt, aszúsodó szemek is kerültek bele.
    A szüret után teljes fürtben került a szüretelőkádba, ahol az alsó fürtök megtörtek, így részben saját levében, letakarva 4 napig erjedt és kocsánnyal együtt került kipréselésre.
    Üvegballonba és francia hordóba került, majd 10 mg kén hozzáadása mellett, fejtés nélkül, finom seprővel érett egy évet.

     

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    25-30 éves tőkékről szüretelt 100% mohácsi Grenache, mely teljesen lebogyozótt alapanyagból készül, erjedés nyitott kádban 18 napig héjon, amit Géza napi kétszer nagyon kíméletesen csak kézzel lenyomkod. Préselés után egy 225L-es új francia hordóba kerül, 10 hónapos érlelésre teljes seprőn. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

     

    Tovább