föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

  • Hugo_Vercasson_Les_Travers_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: vörös

    100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte, ma is csak egy kis földút választja el az AOC-tól. Idős ültetvény, körülbelül 20 éves tőkékről szüretelt alapanyag. Egész fürtben 15 napot ázik, majd 9 hónapot amforában tölt. Mindössze 1800 palack készült, szuper limitált! Olivás, tapenade-os ízjegyek, igazi ínyencség.

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Pierre_Taillée_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    A domain két parcellájáról származik: az egyik Saint-Joseph appellációból, a másik a Rhône folyó túlpartjáról. Syrah massale selection, egész fürtben 15 napig áztatva majd 11 hónapig demi-muids-ben érlelve. Nagyon szép, élénk vörösbor, fekete gyümölcsökkel és fűszeres aromákkal.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Terra_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    A Terra 95% Syrah, 5% Viognier és Marsanne házasítása. A szőlő a Le Mazeltől, Gerald Ostrictól Dél-Ardèche-ből származik. A szőlő egész fürtben ázik 10 napig, majd demi-muids-ben kerül érlelésre körülbelül egy évig. Könnyed extrakció, nagyon szép szerkezet, intenzív fekete gyümölcsök, áfonya, feketeribizli, édes fűszeres aromák.

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Canuse_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    Nagyon egyedi vörösbor, 85% fehér szőlőből, Thibaud Capellaro ötlete alapján, egyfajta fordított Côte Rotie.
    A Côte-Rôtie-ből származó Syrah törkölyén préselik át a Viognier-t mely előtte 15 napig ázik, ezzel érve el egy rosé színt, majd nagy hordókban és demi-muids-ben kerül érlelésre. Zamatos, lédús, olyan vörösbor, mely színte fehérborként érződik, izgalmas élmény!

    Kosárba teszem
  • Étienne_Siegnovert_Ombre_et_Lumiere_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    Egy kis csoda, amelyet Thibaud Capellaro és Etienne Seignovert, a Rhône-völgy északi részén élő két fiatal bortermelő együttműködése hozott létre. A duó Grenache (40%), Syrah (30%) és Viognier (30%) házasításával hozta létre ezt a tételt. Az eredmény egy szuper friss és csúszós bomba bor, egyszerre virágos és gyümölcsös ízjegyekkel.
    50% szénsavmaceráció és 50% direkt préselés a Grenache-hoz (Gard vidékéről), 50% egész fürt és 50% bogyózott alapanyag (5 nap áztatásban) a Syrah-hoz, direkt préselés a Viognier-hez (Thibaud-ból Észak-Rhône-ból).

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_En_Attendant_La_Nuit_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte. 15 nap egész fürtben héjon, majd 18 hónapos érlelés demi-muids-ben. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz. Gazdag koncentráció, érett piros és fekete gyümölcsök (cseresznye, málna, szeder), fűszeres, virágos jegyek. Bársonyos és selymes textúra, tökéletesen integrált tanninokkal, amelyek izgalmas szerkezetet és egyensúlyt kölcsönöznek a bornak. Nagy érlelési potenciál.

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_Les Feux_du_Ciel_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    100% Syrah, melyet Etienne saját szőlője, a déli kitettségű, 500 méteres magasságból, Ardèche-ből.
    Nagy teraszok, mállott gránitos és metamorf kőzetetes talaj.
    A szőlő 80%-a direkt prés, csak 20% ázik egész fürtben 7 napig, az érlelés kis tölgyfa hordókban és 350-es demi-muids-ben, valamint részben rozsdamentes acéltartályban történik. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz.
    A Syrah elbűvölő mély illatának és az ízek kibontakozásához érdemes kis dekantert használni.

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_Murmure_de_l'eau_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: fehér

    Légies és ásványos fehérbor, mely 75% Jacquère Savoie-ból és 25% Marsanne helyből, de mindkettő kifejező terroir-ról, agyagos-mészkő az első és mállott gránit a második esetében. 8 hónapos érlelés, rozsdamentes acéltartály a Marsanne-hoz, amfora a Jacquère-hez. Az eredmény egy tiszta, precíz, sós, finoman feszes hatású bor, gyönyörű citrusos aromákkal!  Mindössze 3381 palack készült! Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Ping_VallesxSoulier_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    100% Syrah, Valentin Vallès-szel együttműködésben.
    Egy új területről, mely egy tó partján fekszik, a a gyümölcsöt fákkal körülvett kis parcelláról szedték.
    A talaj nagyon különleges, rózsaszín homokból áll (magas vastartalom), ezért ebben ez az első évjáratban – hogy jobban megértsék a terroir mondanivalóját – direkt préselték a szőlőt.
    A sav itt jóval hangsúlyossabb, mint Charles és Guillaume saját szőlőjében, pl. a La Clastre-ban, így magasabb reduktív potenciálra és gyümölcsaromákra leltek ezen a területen. A magas hozam alacsony alkoholfokot eredményezett. Erjedés és érlelés rozsdamentes acéltartályban 12 hónapig. Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_La_Clastre_2058

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    90% Syrah és 10% Tempranillo. 2017-ből félretettek néhány hordót, majd a 2020-as évjáratban lassan mentek végbe az erjedések, két évig elhúzódott, mire minden szárazra kierjedt. A 2021-es évjárat ezzel szemben gyorsabban és direktebb módon készült el. Charles és Guillaume úgy döntött, hogy összeházasítja ezt a három évjáratot (17+20+21 = 58): három direkt prés, 12-36 hónapig hordóban, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki rajtuk. Az eredmény izgalmas, összetett és ínyenceknek szól: egy rozé stílusú oxidatív bor a Syrah mély gyümölcseivel. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Costo_Dou_Rose_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: vörös

    90% Syrah és 10% Grenache. Szinte lehetetlen minden évben appellációval rendelkező bort készíteni anélkül, hogy csak a megengedett szőlőfajtákat használnák. Ezért ezt a bort sem nevezhetjük Côtes du Rhône-nak, de azzal a szándékkal született, hogy a déli Rhone-vidék „hagyományos” oldalát mutassa be.
    Fűszeres vörösbor, ugyanakkor könnyű és friss. A Grenache és a Syrah is a falu egy mára már elhagyatott területéről származik. Részleges szénsavmacerációs eljárással készült és 10 hónapos érlelést kapott rozsdamentes acéltartályban.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Blanc.Noir_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: fehér

    Ennek a cuvée-nek a alapja egyaránt fehér és vörös szőlő, 50% Grenche Blanc és 50% Grenche Noir. Ebben az évjáratban az volt a cél, hogy fehérborként készüljön el, markáns savakkal.
    Mindkét fajtát, a szüret első napjaiban szedték, majd direkt préselték, így nem érintkeztek a héjjal.
    Gyors és problémamentes fermentáció ment végbe, friss körte és fehérbors aromákat előcsalva a borból, penge savakkal. 12 hónapos érlelés kapott, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki a bor felszínén. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Tovább