föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 19 db

  • Bencze Solis 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Kosárba teszem
  • Galán Géza GV 2019New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.50%

    Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Kosárba teszem
    VASKAPU GV 2019
    5 300 Ft
  • Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Szeptember végén szépen beért, érett szőlőt szüreteltek, melyet előtte folyamatosan kóstoltak, hogy ne domináljon a paprikás íz, mely jellemző tud lenni a szőlőfajtára. Egész fürtben kádba került a gyümölcs, az aljára és a tetejére egy kisebb bogyózott részt helyeztek. Amikor megrepedtek a bogyók, akkor kézzel és lábbal került megnyomásra, hogy a bogyókba zárt bő lé is lefolyjon, csak mint szűrés ment át a présen, mely megfogta a kocsányt és a héjat. Fele tartályba, fele hordóba került, a két részt 6 hónap után házasította össze, hasonló eljárással, mint a Kékfrankost. Hosszabb érlelést igényelt, mivel 3-4 hónapig nyers és zabolhatatlannak ítélték, így palackozás után még 2 hónap pihenőt kapott. Gravitációval palackoznak, szűretlenül és derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

     

    Kosárba teszem
  • Palya Balázs Rubicon 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Szeptember végi szüret, a gazdagon termő Kékfrankos fürtök válogatásával. Tökéletesen érett gyümölcs, ami szépen jelenik ez meg a mindössze 11,5% alkohol mellett. 20-30% egész fürtben, a maradék bogyózva erjedt 12 napig héjon. Kis kézi présen megy át az ekkorra szinte nulla cukorra kierjedt must, vödörrel fejtik át 2/3-át tartályba és 1/3-át Zempléni tölgy hordóba. Ekkor érintkezik oxigénnel, mely Balázs szerint a bor előnyére vált ebben az évjáratban.
    6 hónap érlelést kap, mely idő alatt a fa és gyümölcs váltakozva dominált, fél év után a hordós rész átkerült a tartályba, ahol 1 hónapot együtt töltött a két rész, seprővel együtt. Ezután került palackozásra, szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

     

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel, 100% chenin blanc-ból.

    A szőlő vinotéka környéki ültetvényekről származik, melyeket István 2014-ben telepített és a kezdetektől biodinamikus szemlélettel művelt. 2018.08.28-i szüret után 70%-ban egészfürtös feldolgozás acéltartélyban erjesztve, 30%-ban bogyózott alapanyag, terracotta amfórában erjesztve.
    Degorzsálva 2020-ban, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Tovább
  • Bencze Pétillant Blanc 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről!

    36% pinot noir, 36% chenin blanc , 22% pinot blanc és 6% rajnai rizling szeptember első napjaiban szüretelve.
    Egészfürtös préselés után 12 órás ülepítést kapott és mind a négy fajta együtt erjedt acéltartályban.
    16,5g/l maradékcukor tartalommal került palackba, degorzsálatlanul, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
    Exkluzív kis tételünk.

     

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,8%

    A pince második Hárslevelű évjárata és az első, amely teljesen natúr!
    A 2019-es évjárat nagyon kevés csapadékkal indult, majd az előző fél évtizedhez képest szokatlan, nagyon hűvös és esős május következett. Július újra aszályos volt, tovább fokozva ezzel a csapadék eloszlásának egyenetlenségét, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb problémája. A szikrázóan napos, hűvös, száraz ősz viszont mindenért kárpótolt bennünket és kiszámítható szüreti időszakot eredményezett.
    Tökéletes állapotú gyümölcsöt szüretelhetek szeptember 19-én, melynek 85%-át egészfürtösen préselték, 15%-a pedig bogyózva erjesztőkádba került. A héjon erjesztett részt 10 nap után préselték, majd ezután acéltartályba került. Az egészfürtös préslé különböző méretű amfórákba került, ahol spontán erjedt november közepéig. Az edényeket az erjedés végén a héjon erjesztett résszel töltötték fel teljesen, majd seprőn 10 hónapot érlelték.
    Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,8 %

    Első alkalommal 2014-ben, az akkori extrém esős évjárat miatt készített István Pinot Noir-ból fehér, csendes bort. A 2014-hez képest jóval hangsúlyosabban, az éles, magas savra szerette volna a hangsúlyt fektetni, kifinomultabb hordóhasználattal és természetesen natúr borként újraértelmezve. A talaj összetevői a Rókalyuki-dűlő alsó részében nagyrészt agyag, pannon-homok és homokkő. Jellemző rá, hogy jóval kevésbé bazaltos, mint a felsőbb részek, magasabban fekvő dűlők, de az erózió az évszázadok alatt finom por formájában itt gyűjti össze a fentebbről lefolyt bazaltőrleményt, egyéb hordalékot és üledéket. A szőlőt egészfürtösen, kíméletesen préselték, a mustot egyenesen 228 literes francia hordóba töltötték. Erjedés után a hordókat némileg (95%) feltöltötte, majd így 9 hónapot töltött seprőn mozgatás nélkül, felszínén élesztőhártya alakult ki. A következő év május végén került palackozásra kén hozzáadása nélkül, derítetlenül és szűretlenül.

    Tovább
  • Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
    Bencze Blau 2019
    5 900 Ft
  • Galán Géza_Vaskapu_Kert

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    30% Kékfrankos , 30% Kadarka , 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
    Tökéletesen érett szőlő, fele bogyózva, fele hálón összetörve.
    14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban finomseprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • Galán Géza_Vaskapu_Rosé

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 13%

    50% Kadarka és 50% Merlot a Vaskapu birtok előtti területről.
    A szüret után bogyózva, egy napot volt héjon mindkét fajta.
    A Kadarka mellé a kocsány is visszakerült, egy éjszakát ázott vele együtt a kádban, mely izgalmas fűszerességet ad a bornak. Fele tartályba, másik fele többedig töltésű hordóba került, 10 mg kén hozzáadása mellett, 8 hónapig érlelődött.

     

    Kosárba teszem
  • Galán Géza_Vaskapu HárslevelűSold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Kétféle hárslevelű klón a Vaskapu birtokot feletti területről, egyben szüretelve, 2019. szeptember 3-án, részben már töppedt, aszúsodó szemek is kerültek bele.
    A szüret után teljes fürtben került a szüretelőkádba, ahol az alsó fürtök megtörtek, így részben saját levében, letakarva 4 napig erjedt és kocsánnyal együtt került kipréselésre.
    Üvegballonba és francia hordóba került, majd 10 mg kén hozzáadása mellett, fejtés nélkül, finom seprővel érett egy évet.

     

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A Kéknyelű egy nagyon ritka, őshonos badacsonyi szőlőfajta, mely kései érésű, a szárazságra roppant érzékeny és csak a legkiemeltebb dűlőkben érzi jól magát. Egzotikus aromatikával, és semmihez sem hasonlítható egyedi szerkezettel rendelkezik. 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban összesen közel 1,5 hektárt telepített István a fajtából az egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területén, a Templomdombi-dűlőben, melyről ez, a 2019-es évjárat az első. A szeptember második felére eső gondos kézi szüretet egészfürtös préselés követett. Az erjesztés és érlelés 750 literes amforákban történt, ahol 10 hónapot töltött seprőn. A különböző szüretekből és ezen belül egy adott a présléből is mindig különböző egyéniségű résztételek születnek, melyek közül a legnagyobb energiájú, legizgalmasabb 3 edény került házasításra.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,9%

    A pincészet első Furmint tétele az egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területről, a Templomdombi dűlőből. A 2015-ben telepített ültetvény háromféle klónból áll, melyek remekül kiegészítik egymást. A többlépcsős kézi szüretekre szeptember első felében kerül sor, a gyümölcsöt kíméletes egészfürtös préseléssel tárták fel. Erjedés és érlelés különböző típusú amforákban 9 hónapig. A különböző szüretekből és ezen belül egy adott a présléből is mindig különböző egyéniségű résztételek születnek, melyek közül a legnagyobb energiájú, legizgalmasabb 3 edény kerül házasításra. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2019-ben szeptember 11-12 napokon került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban és egy 1500 literes ovális szlavón hordóban erjed. 10 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt egy hónappal tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kapnak szerepet. 2019-ben készül először, melynél Furmint (35%), Hárslevelű (49%) és Kéknyelű (16%) fajták kerültek házasításra. A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. A fajtákat különböző időpontokban, az adott fajtánál megfelelő érettségben szüretelték. A Hárslevelű fele bogyózva, nyílt kádakban 8 napig erjed, a másik fele, illetve a teljes Kéknyelű és Furmint részek egészfürtösen préselve kerülnek különböző méretű és anyagú amforákba. A fajták ezekben még külön érlelődnek 9 hónapon át finomseprőn, majd a válogatás után júniusban kerülnek összefejtésre, júliusban pedig letöltésre derítetlenül, szűretlenülmés kén hozzáadása nélkül.

    Tovább