föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 26 db

  • Bencze Pétillant Blanc_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Szent György-hegyi Pétillant, mely chenin blanc, pinot blanc és pinot noir házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül koronazárral, ahol az erjedést befejezi. 2022 márciusban degorzsálva. Illatban citrusok, tavaszi virágok, kortyban frissítő savak és egy kis grapefruitos kesernye.

    Tovább
  • Bencze Autochthon 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint (22%), Hárslevelű (46%), Kéknyelű (21%) és Rózsakő (11%). A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. A fajtákat különböző időpontokban, az adott fajtánál megfelelő érettségben szüretelték. A Hárslevelű 20%-a bogyózva, nyílt kádakban erjed, a másik része, illetve a teljes Kéknyelű, Furmint és Rózsakő részek egészfürtösen préselve kerülnek különböző méretű és anyagú amforákba. A fajták ezekben még külön érlelődnek finomseprőn, majd a válogatás után kerülnek összefejtésre és letöltésre derítetlenül, szűretlenül és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_2020

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    Kert, avagy Géza birtokházasítása, mely nagyrészt bordói francia fajtákat tartalmaz, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot, kiegészülve egy kis Kékfrankossal. Nagyon kíméletes erjesztés, bogyón belül, egészfürtben 10 napig, amit közben naponta többször (kb. 20-30 vödör préslé) locsolgat. 12 hónapig érlelve használt fahordóban, és gravitációsan, sok seprővel, kén nélkül kerül palackozásra. A fajtákra nem jellemző légiesség, alacsony extrakció, minimális tannin. Gördülékeny, Hiro féle nyelési komforttal. A nápolyi pizzabor.

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről!
    A pétnat egy része Blauburger, Cabernet Sauvignon és Zervin, melyek 7 napos szénsavmacerációval készültek és 8-dik napon kerültek kipréselésre. A másik rész Chenin Blanc egészfürtösen préselve került az első részhez, hogy az így készült cuvée együtt erjedjen acéltartályban. 16g/l maradékcukornál került letöltésre koronazárral, így az erjedés a palackban fejeződött be. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül készül, 2022 elején degorzsálva.
    Izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá!

     

     

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    2014-ben telepített Chenin Blanc, mely kézi szüret után egészfürtösen került préselésre. Az érlelés kisméretű 330L-es terracotta amfórákban és 228L-es francia fahordókban történt 11 hónapig, ezekből pár hordó szándékosan nem került feltöltésre, így élesztőhártya (flor) is kialakult a felszínén. Az edények házasítása után további 8 hónap érlelésre került sor finomseprőn, acéltartályban. 2021 tavaszán palackozták szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2019-ben szeptember 11-12 napokon került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban és egy 1500 literes ovális szlavón hordóban erjed. 10 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt egy hónappal tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba.

    Tovább
  • Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Az “Aries I.” egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Tempolomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. Kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül 750L-es amfórákba kerül 18 hónap érlelésre. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Ebben az évjáratban 2 amfóra Aries készült, melyek annyira különböző személyiséggel rendelkeznek, hogy külön kerültek palackozásra, ezt jelöli az I. sorszám.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Bogyozótt alapanyag mely roppantás nélkül 10 napig erjedt nyílt kádban, közben napi kétszer lett nagyon óvatosan kézzel csömöszölve. Kíméletes préselést követően 250L-es amfórákban érik 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvényről szüretelt alapanyag, mely nyílt kádakban nagyobb részt egész fürtben, kisebb részt bogyózva erjed 10 napig. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Tovább
  • Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus kékfrankos, melynek Géza felét egészfürtösen kipréseli, az ebből nyert préslét ráönti a másik felére, amely bogyózva van, így az ép bogyókon belül is elindul az erjedés. 9 nap után nagyon kíméletes préseli, majd 500L-es használt magyar tölgyfahordóba kerül érlelésre, seprővel együtt. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban seprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

    Kosárba teszem
  • Bencze Solis 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Tovább
  • Galán Géza GV 2019Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.50%

    Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Tovább
    VASKAPU GV 2019
    5 300 Ft
  • Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Szeptember végén szépen beért, érett szőlőt szüreteltek, melyet előtte folyamatosan kóstoltak, hogy ne domináljon a paprikás íz, mely jellemző tud lenni a szőlőfajtára. Egész fürtben kádba került a gyümölcs, az aljára és a tetejére egy kisebb bogyózott részt helyeztek. Amikor megrepedtek a bogyók, akkor kézzel és lábbal került megnyomásra, hogy a bogyókba zárt bő lé is lefolyjon, csak mint szűrés ment át a présen, mely megfogta a kocsányt és a héjat. Fele tartályba, fele hordóba került, a két részt 6 hónap után házasította össze, hasonló eljárással, mint a Kékfrankost. Hosszabb érlelést igényelt, mivel 3-4 hónapig nyers és zabolhatatlannak ítélték, így palackozás után még 2 hónap pihenőt kapott. Gravitációval palackoznak, szűretlenül és derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

     

    Tovább
  • Palya Balázs Rubicon 2020

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Szeptember végi szüret, a gazdagon termő Kékfrankos fürtök válogatásával. Tökéletesen érett gyümölcs, ami szépen jelenik ez meg a mindössze 11,5% alkohol mellett. 20-30% egész fürtben, a maradék bogyózva erjedt 12 napig héjon. Kis kézi présen megy át az ekkorra szinte nulla cukorra kierjedt must, vödörrel fejtik át 2/3-át tartályba és 1/3-át Zempléni tölgy hordóba. Ekkor érintkezik oxigénnel, mely Balázs szerint a bor előnyére vált ebben az évjáratban.
    6 hónap érlelést kap, mely idő alatt a fa és gyümölcs váltakozva dominált, fél év után a hordós rész átkerült a tartályba, ahol 1 hónapot együtt töltött a két rész, seprővel együtt. Ezután került palackozásra, szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

     

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
    Bencze Blau 2019
    5 900 Ft