föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 44 db

  • Bencze_Pétillant_Blanc_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Autochthon_Red_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra, most először vörös fajtákból: Kék bakator (47%), Kékfrankos (31%), Hajnos kék (13%), Kadarka (9%)  A Kék Bakator 50% egészfürtös préslében és 50% egészfürtös flottation-ban, a Kékfrankos rész fele egészfürtös présléként külön másik fele egészfürtben, a Hajnos Kék 50% taposott lében, 50% egészfürtös flottation-ban, a Kadarka pedig 50% taposott lében, 40% kézzel bogyózva, 10% egészfürtösen erjed. A szőlőfajták külön kerültek szedésre szeptember közepén és külön is erjednek, majd novemberben házasították az újborokat, melyek 3db 750L kőedényben érlelődtek ülepítés nélkül. Palackozás 2023. augusztus 30-án, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Aries_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Az Aries egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Templomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. A terület legfelső részén található teraszról csak néhány fürt per tőke került szüretelésre 2020 szeptember közepén, itt az öreg ültetvényben nagy tőkehiány és az őzek jelenléte korlátozza a termést.
    A kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül két nagyobb és egy kisebb amfórába.  Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
    Bencze Aries 2020
    14 400 Ft
  • Bencze_Riesling_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2022-ben szeptember első-második hetében került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 11 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba 2022 novemberében. Még két évig érlelődött a palackban, hogy a savak szépen elsimuljanak. Igazi ínyencség, mely aperitifként, osztrigával vagy ázsia ételekkel lesz a legszebb match.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Hárslevelű_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Templomdombi-dűlő bazaltban gazdag talajáról kézzel szüretelve 2015-ös telepítésű Hárslevelű.
    Egészfürtösen préselve különböző típusú és méretű amforákban érlelve finomseprőn, mindössze egyszeri fejtéssel.
    Palackozás szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Galán_Géza_Nové_Vino_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
    ’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2024 november elején. Friss, ropogós vin nouveau!

    Kosárba teszem
  • Szóló_Levegő_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze hat éves tőkék gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen.
    Kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Föld_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint, részben a Sipos dűlő 60 éves, részben a Dukát 40 éves tőkéiről. A vulkanikus-riolitos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must egy része acéltartályba kerül (Dukát) nyolc hónapra, míg a másik fele (Sípos) 675 literes betontojásokba, ahol 32 hónapot tölt finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kadarka+_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    Szeptember eleji szüret alapanyaga, amelyben varázslatos sötét lilára töppedt fürtök is helyet kaptak, melynek levét kipréselték. Amikor az így kapott gazdag, színanyagban is bővelkedő lé erjedésnek indult, Géza kb 30% Grenache-t adott az edénybe, melyet hálón, kézzel bogyóztak le. Egy új burgundi hordóba került és egy évig érlelődött itt palackozás előtt. Buja, mély gyümölcsös és selymes bor született, komolyabb húsos, grillezett ételek mellé is remekül passzol.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kékfrankos_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus Kékfrankos, melyet két lépcsőben szedtek. A szüret első feléből, sok egész fürt felhasználásával klasszikus beaujolais módszerrel és egy kis direkt présével az első rész készült (mely a Nove Vino-t is adta 2022 év végén), majd a 10 nappal későbbi szüretből laza flottation módszerrel (melyben 30% bogyózott rész úszik a 70% préslépen) egy másik rész született meg. Ezek két külön hordóba kerültek és a két rész házasításából egy izgalmas, avaros, fűszeres jegyekkel rendelkező, nagyon jól iható Kékfrankos került palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
    2022-ben 50% Kékfrankos Bétaszékről, 7 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 50% Cabernet Sauvignon & Merlot-val a kastély körüli területről, alacsony hozammal, részben kézzel bogyózva, részben direkt préselve, 12 napig kádban erjesztve.
    60% hordóban és 40% tartályban erjedt és 2023 júliusában került palackozásra kén hozzáadása nélkül.
    A 22-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így egy déliesebb, haraphatóbb bor született, melyben azért fel-fel sejlik a szénszavmaceráció okozta finom bizsergés is.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kadarka_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Szeptember 14-i kézi szüret, majd az alapanyag “hamburger” eljárásban került feldolgozásra, azaz egy rész egész fürtben, kocsányostól, egy rész hálón lebogyózva és egy rész direkt préselt, rosé léként rátöltve. Egy üvegszálas edényben és egy hordóban erjedt, majd került házasításra és 2023 augusztusában palackozásra. Az aszályos év megmutatkozik a borban is, vastagabb színanyag, érett fekete gyümölcsök, sült szilva és fűszerek, olaszos, Nebbiolo-s hangulat.
    Kosárba teszem
  • Play_Chardonnay_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: fehér

    Szeptember közepén szüretelt tavaszföldi Chardonnay 65%-a kézzel, bogyózókereten került bogyózásra, amelyet a maradék 35%-ból egészfürtöspréselés által kinyert lében erjesztettek a levegőtől elzárva, 18 napon keresztül. Tartályból 8 hónap seprőn tartás után, kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Palya_Balázs_Kékfrankos_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös

    Szeptember elején szüretelt, 100% Kékfrankos. A teljes mennyiség 65%-a, mint ép bogyós rész, 35% préslével került felöntésre, amely 4 napig erjedt együtt spontán. Az erjedő murcit szabadeséssel másodtöltésű tölgyfahordóba és tartályba töltötték. Az erjesztőkádban lévő bogyós rész még 12 órát erjedt együtt, majd kíméletes préselést követően egy harmadik frakcióként tartályba töltötték. 9 hónap után a hordós és a két tartályos rész házasításra került, további 12 hónap tartályos érlelést követően minimális kén (10mg/l) hozzáadásával került palackba.
    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Easy_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    90% Merlot egy szajki organikusan gazdálkodó birtokról vásárolva, meszes-löszös talajról, illetve 10% bátaszéki biodinamikusan művelt Kékfrankos, mindkettő teljes érettségben szedve. Egészfürtös préselés, egy nap ülepítés után erjesztés üvegszálas tartályban. Erjedésnél kis mennyiség ként kapott, mely a pincénél ritkaság, de a vásárolt szőlő mozgatása valamint az évjárat nehézségei miatt Géza inkább elővigyázatos volt. Gyümölcsbomba, könnyen iható, délies karakterrel.

    Kosárba teszem