1–16 termék, összesen 23 db
-
New
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Többlépcsős kézi szüret, erjedés 8-10 napig acéltartályban 40% egészfürtösen, 30% bogyózva, 30% pedig présléként.Kosárba teszem
Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolva (remonatage) erjedt, majd kíméletes préselés után üvegszálas edényben és többedszeri töltésű fahordóban került érlelésre. Az előző évjárathoz képest mélyebb szín, de elegáns, légies szerkezet, tökéletes ihatóság, érintésnyi tannin, ribizlis, erdei gyümölcsös hangulat.VASKAPU KADARKA 2021
6 800 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12%Pétillant Naturel a Szent György-hegyről!
Kosárba teszem
A pétnat egy része Blauburger, Cabernet Sauvignon és Zervin, melyek 7 napos szénsavmacerációval készültek és 8-dik napon kerültek kipréselésre. A másik rész Chenin Blanc egészfürtösen préselve került az első részhez, hogy az így készült cuvée együtt erjedjen acéltartályban. 16g/l maradékcukornál került letöltésre koronazárral, így az erjedés a palackban fejeződött be. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül készül, 2022 elején degorzsálva.
Izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.Bencze Pétillant Rosé 2021
7 900 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %Első alkalommal 2014-ben, az akkori extrém esős évjárat miatt készített István Pinot Noir-ból fehér, csendes bort. A 2014-hez képest jóval hangsúlyosabban, az éles, magas savra szerette volna a hangsúlyt fektetni, kifinomultabb hordóhasználattal és természetesen natúr borként újraértelmezve. A talaj összetevői a Rókalyuki-dűlő alsó részében nagyrészt agyag, pannon-homok és homokkő. Jellemző rá, hogy jóval kevésbé bazaltos, mint a felsőbb részek, magasabban fekvő dűlők, de az erózió az évszázadok alatt finom por formájában itt gyűjti össze a fentebbről lefolyt bazaltőrleményt, egyéb hordalékot és üledéket. A szőlőt egészfürtösen, kíméletesen préselték, a mustot egyenesen 228 literes francia hordóba töltötték. Erjedés után a hordókat némileg (95%) feltöltötte, majd így 9 hónapot töltött seprőn mozgatás nélkül, felszínén élesztőhártya alakult ki. A következő év augusztus végén került palackozásra kén hozzáadása nélkül, derítetlenül és szűretlenül.
Kosárba teszemBencze Virgo 2020
9 600 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörös, Pinot Noir
Alkoholtartalom: 10,50%A birtok belépő kategóriába eső gyümölcsös, jóivású Pinot Noir-ja, mely az ültetvény alsó, agyagos-homokos-homokköves részéből szüretéből született. A 2021-es évjáratban a szüret szeptember 2-re és 3-ra esett. A szőlőt nyitott, 1000L-es kádakba bogyózták, nagyon kíméletes csömöszölés mellett 10 napig héjon erjedt, majd pedig préselés után kb 80% burgundi kis hordókban, kb 10% amfórában és kis részben acélhordóban seprőn fél évig érlelődött. Derítés és szűrés nélkül került palackba, kén hozzáadása nélkül.
Kosárba teszemBencze Pinot Noir 2021
8 300 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Szeptember eleji szüret, bogyózó kereteken történő kézi bogyózás, melyből 70% taposva, míg 30% épbogyóként került az erjesztőkádba, ahol 6 napot töltött. Ezt követően tartályban és új zempléni tölgyfahordóban folytatódott az erjedés. 11 hónap után a hordós rész belekerült a tartályba és itt 1 hónapot töltöttek együtt. 12 hónap után szeptember elején gravitációval kén nélkül palackozva.
Palya Balázs Kékfrankos 2021
7 300 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,5%Szeptember eleji szüret, bogyózó kereteken történő kézi bogyózás, a teljes mennyiség épbogyóként került az erjesztőkádba, ahol 6 napot töltött. Ezt követően tartályban folytatódott az erjedés. 11 hónap seprőn tartás után augusztus elején gravitációval kén nélkül került palackba.
Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2021
6 900 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
Tovább
’90-es telepítésű Kékfrankos, nagyobb részt egész fürtben, kisebb részt kézzel bogyózva, de együtt erjed mindössze 3 napig. Nagyon kíméletes préselés után többedik töltésű fahordóba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2022. november 4-én. Friss, ropogós vin nouveau!VASKAPU NOVÉ VINO 2022
4 600 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Egy hordónyi esszencia a Mohácsi Szőlőhegy Jenyei-dűlőjéből, a Kadarka ültetvény széléről.
Kosárba teszem
30 éves Cabernet Franc tőkék, alacsony hozam, szeptember közepi szüret.
Erjedés 10 napig nyílt kádban, egészfürt, kézzel bogyózott rész és préslé együtt, majd első töltésű burgundi hordóba került.
12 hónapot töltött finomseprőn, majd hordóból egyenesen palackozva, kén hozzáadása nélkül.
Pályája elején lévő nagy bor, melyben a Franc ereje mellett Géza szerette volna az eleganciát és a kerekséget megfogni. Már most izgalmas látni milyen szépen nyílik a pohárban ha egy kis időt adunk neki, szép jövőt jósolunk neki.VASKAPU CABERNET FRANC 2021
8 600 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%A vörös KERT sikerén felbuzdulva idéntől egy fehér KERT is bekerült a kínálatba.
Tovább
A Hárslevelű kivételével, a Birtok minden fehér fajtája (Királyleányka, Rajnai Rizling, Olaszrizling az új ültevényről, Lánycsókról, és egy kis Chardonnay a kastély elől) és kb. 40% vásárolt organikus Zöldveltelini is került a házasításba.
Nagyrészt inkább egészfürtös direkt-préseléssel, de egy kisebb rész egész bogyóban is erjed, fél-karbonikusan.
Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül került palackba.
Kis tétel, mindössze két hordónyi készült belőle.VASKAPU KERT FEHÉR 2021
6 100 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
Kosárba teszem
2021-ben 60% Kékfrankos Bétaszékről, 10 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 35% Cabernet Sauvignon & Merlot a kastély körüli területről, alacsony hozammal, kézzel bogyózva 12 napig kádban erjesztve, napi kétszer finoman csömöszölve.
A maradék 5 %-on Kadarka és Hárslevelű direkt préselt leve osztozik, egy kis játékosságot és plusz izgalmat adva a bornak.
A 21-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így déliesebb, haraphatóbb bor született mint 2020-ban.
A szőlőmunkával próbáltuk a szőlő optimális érését elérni, illetve a feldolgozással erre rásegíteni, így egy harmonikus, lendületes, kellemes savakkal bíró bor született, melynek fő üzenete a gyümölcsösség és a napfény.
Házasítás után, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackba.VASKAPU KERT VÖRÖS 2021
5 400 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,8%A 2020-as évjárat kiegyenlített csapadékot hozott, hűvösebb nyár jellemezte, kivéve az augusztust, amikor néhány forróbb hét segítette a gyümölcsök érését. A szeptemberi szüret szokatlanul hidegben zajlott.
Kosárba teszem
Tökéletes állapotú gyümölcsöt szedtek szeptember 10 és 15 között, a Templomdombi-dűlő bazaltban gazdag talajáról.
A gyümölcs egy részét egészfürtösen préselték, kisebb része pedig bogyózva erjesztőkádba került. A héjon erjesztett részt 10 nap után préselték és külön edénybe került érlelésre. 60%-ban amfórában, 20%-ban Szlavón tölgyben, és 20%-ban többedik töltésű kis hordókban történt az érlelés, seprőn 10 hónapig.
Palackozás júliusban, derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.Bencze Hárslevelű 2020
9 800 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A Kéknyelű egy nagyon ritka, őshonos badacsonyi szőlőfajta, mely kései érésű, a szárazságra roppant érzékeny és csak a legkiemeltebb dűlőkben érzi jól magát. Egzotikus aromatikával, és semmihez sem hasonlítható egyedi szerkezettel rendelkezik. 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban összesen közel 1,5 hektárt telepített István a fajtából az egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területén, a Templomdombi-dűlőben. A szeptember közepén, 2 napos gondos kézi szüretet egészfürtös préselés követett és 4 órás héjon áztatás. Az erjesztés és érlelés amforákban történt, ahol 10 hónapot töltött seprőn. Júliusban került palackozásra, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
TovábbBencze Kéknyelű 2020
11 200 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2020-ban szeptember 3-11 napokon került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 14 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba.
Kosárba teszemBencze Riesling 2020
7 900 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Az “Aries I.” egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Tempolomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. Kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül 750L-es amfórákba kerül 18 hónap érlelésre. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.
Ebben az évjáratban 2 amfóra Aries készült, melyek annyira különböző személyiséggel rendelkeznek, hogy külön kerültek palackozásra, ezt jelöli az I. sorszám.
TovábbBencze Aries I. 2018
11 300 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint (22%), Hárslevelű (46%), Kéknyelű (21%) és Rózsakő (11%). A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. A fajtákat különböző időpontokban, az adott fajtánál megfelelő érettségben szüretelték. A Hárslevelű 20%-a bogyózva, nyílt kádakban erjed, a másik része, illetve a teljes Kéknyelű, Furmint és Rózsakő részek egészfürtösen préselve kerülnek különböző méretű és anyagú amforákba. A fajták ezekben még külön érlelődnek finomseprőn, majd a válogatás után kerülnek összefejtésre és letöltésre derítetlenül, szűretlenül és kén hozzáadása nélkül.
Kosárba teszemBencze Autochthon 2020
7 200 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%Szent György-hegyi Pétillant, mely chenin blanc, pinot blanc és pinot noir házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül koronazárral, ahol az erjedést befejezi. 2022 márciusban degorzsálva. Illatban citrusok, tavaszi virágok, kortyban frissítő savak és egy kis grapefruitos kesernye.
TovábbBencze Pétillant Blanc 2021
7 900 Ft