1–16 termék, összesen 175 db
-
New
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Bergkloster
Fajta: fehér100% Pinot Gris, melyet direkt préseltek és egy évig rozsdamentes acéltartályban tartottak.Kosárba teszem
Az erjedés hosszabb időt igényelt, de Jason tudta, hogy a türelem kifizetődő lesz, az így kapott bor kifejező karakterrel és kiváló ihatósággal rendelkezik. Ez a bor bebizonyítja, hogy a Pinot Gris milyen változatos és izgalmas. Egyre nagyobb rajongói vagyunk a szőlőfajtának.Bergkloster Pinot Gris2
11 500 FtNew
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Bergkloster
Fajta: vörösJason új vörös cuvée-je, Regent, Sankt Laurent and Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva.Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.Kosárba teszemBergkloster Super Lecka 2021
7 200 FtNew
Ország: Németország
Régió: Nahe
Termelő: Christine Pieroth
Fajta: pétnat100% Scheurebe, 35 éves tőkékről szüretelve, magas pala-tartalmú termőhelyről. A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartályba. Az erjedés befejeződése előtt a bort a palackba töltik, így pet-nat-ként készül el. Degorzsálatlan, szűretlen és derítetlen, nulla kén hozzáadásával.
Kosárba teszem
Már nyitáskor csábító ez az ital: csupa virágosság, csupa citrus és csupa frissesség.Piri Naturel Pét Nat Weiss 2021
7 800 FtNew
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Andi Mann
Fajta: fehérA szőlőt közvetlenül nagy, 1200 literes német tölgybe (stückfass) préselték, ahol 1,5 évig erjedt és érlelődött. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. A bor illatán elegáns kovaköves redukcióval nyit, sok barack és a rizlingre jellemző virágos aromával párosítva. Kerek íz egy csipetnyi maradék cukorral és finom pezsgéssel, amely extra frissességet biztosít.
Kosárba teszemAndi Mann Purpur Riesling 2020
8 400 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérSzent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.
Kosárba teszemBencze Pétillant Blanc 2022
8 300 FtNew
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: vörös
“Les Vieilles” annyit jelent: “az öregek”, amely Nicolas két legidősebb, az Irancy appelációban található 80 és 93 éves ültetvényeire utal. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. A préselés után a területek újborai külön-külön ászokhordóba kerülnek, majd később összeházasítja azokat. A hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.New
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: vörös
A 48 éves Pinot Noir ültetvény közvetlenül az Irancy appeláció legjobb területe, a Palotte felett található tökéletes kitettségű területen, ahol csodálatos kilátás tárul az Yonne folyóra. A termőréteg itt nagyon vékony, mindösszesen 30 cm, alatta tiszta mészkő. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. Rövid ideig hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.New
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: vörös
100% Gamay, igazi beaujolais styílusban elkészítve. Könnyed, jól iható és egy kicsit funky: banán, meggy és fekete gyümölcsök találkozása. Egy kis szénsav egészíti ki, mely méginkább lendületet ad a bornak. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül került letöltésre.Vini Viti Vinci Captain Bojol 2021
9 100 FtNew
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: fehér
100% Sauvignon Blanc Saint-Bris dűlőjéből mészköves-agyagos talajról kb. 20 éves tőkékről szüretelve.
Direkt préselve egész fürtben, majd 12 hónapra többedig töltésű burgundi hordóban érlelve. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.Vini Viti Vinci Sauvignon Blanc 2021
10 000 FtNew
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: fehér
100% Chardonnay Yonne-ból (AOC) ahol a tőkék átlag életkora kb. 40 év. Az agyagos-mészköves talajon legszebb formáját mutatja a fajta. Direkt préselve betonkádakban erjed majd 12 hónapot többedik töltésű burgundi hordóban érlelődik. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackozásra.Bourgogne Côtes d’Auxerre “Bréau”
10 900 FtNew
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: fehér
100% Aligoté, a bogyózott szőlő préselése után üvegszálas edényben erjed és 2 hétig héjon marad. A bor nagy része (kb- 2/3-a) 8 hónapot üvegszálas tartályban tölt, kisebb része pedig többedig töltésű burgundi hordóba kerül. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.New
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörösAlibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül palackozva.Fekete bogyós gyümölcsök, ibolya és tavaszi virágok, vastag szín de könnyed korty, vibráló savak.Kosárba teszemStrekov 1075 Fred X.
7 000 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: fehérEgy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd új fahordóba. 12 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.Kosárba teszem
A remek savak, a finom krémesség és az új hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.ŠRONER SÜTŐ Richard 2021
8 400 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörös100% Gamay noir, mely a Les Monthieux dűlőből származik, kb 330 méteres tengerszint feletti magasságból. A talaj nagyrészt rózsanaszín gránit törmelék, melyben agyag és kvarc foltok találhatóak.
50%-ban szénsavmacerációs eljárással készült, 50%-ban pedig az egész fürtök a préslével felöntve erjedtek.
Dzsúzos, könnyed és játékos, amint neve is utal rá (joujou franciául játékot jelent).Clos Bateau Joujou 2021
10 900 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörösA Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.Clos Bateau Croix Pennet 2021
10 900 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörösA Sauvage első évjárata, 100% Gamay. Sylvie és Thierry félvad ültetvényéről származó szőlőből, melynek életkora kb. 53 év, s ahol 4 éve semmilyen beavatkozás nem történt.
Extrém alacsony hozam, koncentrált ízek.
Direkt préselve üvegszálas tartályba, ahol 11 hónapot tölt palackozás előtt.Clos Bateau Sauvage 2021
11 800 Ft