föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 150 db

  • Bencze Pétillant Blanc_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Szent György-hegyi Pétillant, mely chenin blanc, pinot blanc és pinot noir házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül koronazárral, ahol az erjedést befejezi. 2022 márciusban degorzsálva. Illatban citrusok, tavaszi virágok, kortyban frissítő savak és egy kis grapefruitos kesernye.

    Kosárba teszem
  • Bencze Autochthon 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint (22%), Hárslevelű (46%), Kéknyelű (21%) és Rózsakő (11%). A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. A fajtákat különböző időpontokban, az adott fajtánál megfelelő érettségben szüretelték. A Hárslevelű 20%-a bogyózva, nyílt kádakban erjed, a másik része, illetve a teljes Kéknyelű, Furmint és Rózsakő részek egészfürtösen préselve kerülnek különböző méretű és anyagú amforákba. A fajták ezekben még külön érlelődnek finomseprőn, majd a válogatás után kerülnek összefejtésre és letöltésre derítetlenül, szűretlenül és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Fred9New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Márciusban palackozva, szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Don_Zsolt_2021New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Kosárba teszem
  • Errances_Quand_Fond_La_Neige_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Quand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
    100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.

    Kosárba teszem
  • Piri_PétNat_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 10.00%
    Sötét, meggyszínű gyümölcsbomba habzó, ahogyan Christine leírja: Dornfelder bogyó-kompót.
    A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartáyokba hőmérsékletszabályozás nélkül. Palackban fejezi be a fermentációt, azaz méthode ancestral készül. Mindössze 10%-os alkoholtartalommal, könnyed ital, igazi tavaszi-nyári kedvenc.

    Kosárba teszem
  • Galán Géza_Vaskapu_KertNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    Kert, avagy Géza birtokházasítása, mely nagyrészt bordói francia fajtákat tartalmaz, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot, kiegészülve egy kis Kékfrankossal. Nagyon kíméletes erjesztés, bogyón belül, egészfürtben 10 napig, amit közben naponta többször (kb. 20-30 vödör préslé) locsolgat. 12 hónapig érlelve használt fahordóban, és gravitációsan, sok seprővel, kén nélkül kerül palackozásra. A fajtákra nem jellemző légiesség, alacsony extrakció, minimális tannin. Gördülékeny, Hiro féle nyelési komforttal. A nápolyi pizzabor.

     

    Kosárba teszem
  • strekov_1075_heion_2020New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%
    Zsolt édesapjától örökölt aprófürtű olaszrizling ültetvényről szüretelt alapanyag. Bogyózást követően nyílt kádban 12-14 napig héjon áztatva, majd préselés után 6-8 hónapig használt fahordóban érlelve seprőn. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
    Heion 2020
    11 800 Ft
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:
    Pétillant Naturel 100% Aligotéból, mely a kevésbé ismert fehér fajta Burgundiában. Biodinamikus művelésű alapanyag, melyet Jennifer & Pierre Volnay közeléből szüreteli. Egészfürtös préselés, erjedés fahordóban majd palackozás koronazárral. Elegáns habzás, igazi burgundis hangulattal, a termőhelyet jól bemutató komplex szerkezettel.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Marstein_Riesling_2019New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Az alapanyag a kiemelkedő, mészkőben gazdag Marstein parcelláról szüretelt 100% rajnai rizling. Lassú, kíméletes egészfürtös préselés után érlelés nagyméretű ovális tölgyfahordókban, 9 hónapig finomseprővel együtt. Palackozás szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.
    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő:Arianna Occhipinti
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    4 hektár szőlőültetvény, 40-50 éves Frappato di Vittoria szőlővel beültetve. Homok és mészkő talaj, agyagrétegekkel, a tengerszint felett kb 280m magasságban. 40 napig héjon erjesztett cementtartályokban, majd 12 hónapig, tölgyfahordóban seprőn érlelve, végül 6 hónapig a palackban. Szűretlen és derítetlen, minimális kén hozzáadásával készül.

    Kosárba teszem
    Il Frappato 2017
    11 300 Ft
  • Sold

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő: Arianna Occhipinti
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%
    A birtok belépő vörösbora, mely 15 éves tőkék termése. A házasítást 70% Frappato és 30% Nero d’Avola alkotja, 15 napos áztatási periódust követően ugyanabban a betontartályban érlelődik további 6 hónapig.

    Tovább
    SP68 Rosso 2017
    6 600 Ft
  • renaud_boyer_saint_romain_blanc_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%
    80 éves Chardonnay tőkék, márgás talaj, délnyugati kitettség a Saint-Romain appelációban. Kézi szüret kis dobozokba, egészfürtös préselés, erjesztés alacsony hőmérsékleten, érlelés seprőn kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Derítetlen, szűretlen, zéró kén. Kifinomult virágos karakter, precíz, fókuszált robbanó sav, és a Renaud Boyer-ra jellemző áradó energia.

    Kosárba teszem
  • clair_obscur_freemousse_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér, Aligoté
    Alkoholtartalom: 12,00%
    Corpeau mellett fekvő parcelláról szüretelt Aligoté, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű, idősebb hordókban erjed és 11 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
    “Alias” 2018
    6 900 Ft
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2020-ban négy fajta házasításából születik. Huxelrebe, Bacchus, Grauburgunder és Weissburgunder melyek rövid idei héjon erjednek, majd kerülnek préselésre. Az így kapott must 1000 literes hordókba és acéltartályba kerül, melyeket palackozás előtt házasítanak össze, kén hozzáadása nélkül. A korai szüret garantálja, hogy ebben a tételben kirobbanó frissesség és savak dominálnak és az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_PanderosaNew

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11.50%
    Izgalmas rosé, nagyrészt Pinot Gris, melyhez fűszerként kerül Pinot Noir.
    A kézi szüretet követően, az egész fürtöket lábbal tapossák és részleges szénsavmacerációval egy hétig kádban erjednek. A fermentációt hordóban fejezi be a bor, ahol zavartalanul, saját seprőjén marad palackozásig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem