Mind a(z) 4 találat megjelenítve
-
Sold
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 10,70%1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
Tovább
Egész fürtöket szüretelnek, melyek szárukkal együtt kádakba kerülnek. A macerálás 4 hétig tart minden beavatkozás, átfejtés és csömöszölés nélkül. A szilárd anyagot leválasztják a végső préselés előtt. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 11 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.Amor Fati 2019
9 500 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
Kosárba teszem
A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.Les Cocus 2019
13 200 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
Tovább
A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 11 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (15 mg / l).L’Esprit Libre 2019
8 900 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%Egy parcella termése, a La Croix Hardie dűlőből, 100% Chenin Blanc pétillant naturel.
Tovább
A tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok és kvarc, kavics, palás mélykőzeten.
A kézi szüret, lassú és kíméletes préselést követően kerül acéltartályba, majd szűrés és derítés nélkül palackba, ahol az erjedés végbemegy.
24 hónapot érik a palackokba töltve, miközben 21 naponta forgatják, majd kézzel degorzsálják.La Croix Hardie 2018
9 500 Ft