föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 157 db

  • Vaskapu_Kadarka_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Többlépcsős kézi szüret, erjedés 8-10 napig acéltartályban 40% egészfürtösen, 30% bogyózva, 30% pedig présléként.
    Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolva (remonatage) erjedt, majd kíméletes préselés után üvegszálas edényben és többedszeri töltésű fahordóban került érlelésre. Az előző évjárathoz képest mélyebb szín, de elegáns, légies szerkezet, tökéletes ihatóság, érintésnyi tannin, ribizlis, erdei gyümölcsös hangulat.
    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardière_Les_Cocus_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
    Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.

    Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
    A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, mielőtt szűrés, derítés vagy kén hozzáadása nélkül letörténik.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%
    100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_Rot_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_White_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Riesling_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.
    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_RosaXNew

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  11 %

    A szőlőt gondosan kézzel szedik és válogatják, ebben az esetben Dornfeldert, Weissburgundert, Bacchust és némi Silvanert. A szőlőt egész fürtben, direkt préselik, majd a must spontán erjed és finomseprőn 2400 literes hordóban érlelődik egy teljes éven át.
    A Rosa X szűretlenül és kén hozzádása nélkül kerül palackba. Gümölcsbomba, kellemesen kiegyenlített savérzettel, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Andi Mann Rosa X
    7 000 Ft
  • Clos_Lentiscus_C'est_la_vieNew

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 9,5%

    100% Parellada homokos, mészköves talajról származó, 1976-os telepítésű ültetvényről.
    A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben, direkt préselték amfórába, ahol 9 hónapot töltött finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén nélkül került 1 literes palackba. A mindössze 9,5% alkoholtartalom könnyen ihatóságot kölcsönöz a bornak, ízjegyeiben is a frissesség dominál: roppanós sárga alma, körte, barack, megspékelve egy kis kovaköves izgalommal.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_CricCric_BlancNew

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    1979-es 100% Xarel-lo, meszes, homokos talajról. Miután a szőlőt kézzel szüretelik, közvetlen préselésen megy keresztül, majd az így kapott mustot 8 hónapig rozsdamentes acéltartályba fejtik . Az alacsony alkoholtartalom és szőlőfajtára jellemző ropogós savak egy könnyen iható bort eredményeznek, így előrelátóan 1 literes palackba, kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_WowWow_2021New

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_KikirikiBlack_2021New

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    1979-es telepítésű Tempranillo, Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weiss_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (30% Scheurebe, 30% Müller-Thurgau, 30% Huxelrebe és 10% Silvaner) is kézzel szüretelték, majd 10  napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. Szerintünk szuper egyensúlyban van a bor, élénk savakkal, tele egzotikus gyümölccsel és szájban egy kis pezsgéssel, ami még több lendületet ad neki.
    “Friss, vad és nagyon ivós” – Andreas Mann.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Rötlich_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:  10 %

    Andi belépő vörös cuvée-je, mely 2021-ben négy szőlőfajta házasítása: 45% Portugieser, 30% Dornfelder, 12,5 % Bacchus, 12,5% Merlot. A különböző fajták 50%-ban egész fürtösen, 50%-ban pedig bogyózva erjednek héjon, majd egy évre 2400l-es, többedik töltésű hordóba kerülnek. Szűretlenül, derítetlenü és kén hozzáadása nélkül palackozva.  Alacsony alkohol, gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs… úgy fogy a pohárból, mint egy piros bogyós üdítőital.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Grauburgunder_Calx_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban  kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva.  Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.

    Kosárba teszem