föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 22 db

  • Maurer_Kadarka_Gravitation_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke.16 éves, bakművelésű szőlőültetvény termése. Enyhe túlérésben botrytis-el szüretelve, 12 nap héjonáztatás, majd préselés, végül kis hordókban érlelődött 18 hónapon át!

    Kosárba teszem
  • Kadarka_Krisztus_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A karlócai Krisztus dűlőről származó alapanyag, mely már a nem metszett szőlőtőkék termése, melyből kifolyólag 
    volt köztük úgyszint túlérett fürtök, mint ahogy rózsaszín nem teljesen érett szőlőfürtök is! Október 1-je és 6-a között szüretelve egy kis botrytis-el együtt. 10 napos héjonáztatást követöen 18 hónapig érlelődött, kis méretű fahordókban.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Sott_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár

    Elképesztő archaikus tétel, tulajdonképpen a vermutok őse,  100% aszúsodott furmint édes alapborral, 10-15 féle különböző fűszerek és gyógynövényekből készült tinktúrával fűszerezve, melyekből a fehérüröm a legdominánsabb.
    Rengeteg izgalmas ötletünk támadt a bor kóstolásakor, aperitifként tisztán, desszerthez párosítva, de akár valamilyen kortárs koktél alapanyagként is. A bort az ürmös borokat idéző gyógynövényes illat és ízvilág jellemzi!

    0,5l-es kiszerelés.

     

    Kosárba teszem
    Maurer SOTT 2022
    12 500 Ft
  • Maurer_Tamjanika_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Sárgamuskotály a szerémségi Remete-dűlőből szüretelve, egy 2008-as telepítésű, sűrű térállású bakművelésű ültetvényről. A terület teljesen vegyszerektől mentes, egy erdős, meredek lejtőn található, mely egyenesen a Dunára néz. A gyümölcsöt teljes érettségben szüretelik, részben aszúsodott szemekkel, majd 5 napig héjon tartják. Préselést követően 500 literes használt hordóban érlelik 16 hónapig. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Szerémi_Zöld_2023New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    Királyhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.

    A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
    A 17 év körüli szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
    Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel. A szőlőt közepes érettségben szedik és egész fürtben préselik, majd 300 literes, többedik töltésű hordókban érlelik 6 hónapig.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Bakator_2023New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült, fiatal tőkék gyümölcséből és kis rész idős, 113 éves ültetvényről. A szüretet követően a fiatal tőkékről szedett részt bogyózva 3 napig tartják héjon, az idős részt pedig egész fürtben direkt préselik 6 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és leheletnyi kén hozzáadása után palackozzák.
    Kosárba teszem
  • Maurer_Crazy_Lúd_white_2023New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A szabadkai borvidékről ,Noszáról és Hajdukovo területéről, 4-25 éves szőlőültetvényekről származó szőlő az alapanyaga ennek az  Olaszrizling, Bakator, Piros Magyarka és Rajnai Rizling házasításnak. A tökéletes érettségben szedett szőlő frissességgel és gyümölcsösséggel tölti fel a bort. Bogyózás és préselés után az erjesztést acéltartályokban történt amelyet 7 hónap érlelelés követett ugyanitt.
    Érintésnyi kén hozzáadásával palackozva.
    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Rebel_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Szerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
    Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
    12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Mézes_Fehér_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    Az ásványos Krisztus dűlő (Szerémség, Karlóca) termése, bakművelésű tőkékről. 3 nap héjonáztatást követően 12 hónap amfórás érlelés következett, majd gravitációs palackozás. Hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Bakator_Pét_Nat_2022

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült pétnat, 112 éves bakművelésű szőlőtőkékről. Méthode Traditionel jellegű, kicsit korábbi szüretből, de már elég érett szőlőből, amely kiváló alapanyaga lett a pétillant naturelnek. 18 hónap érlelést kapott üvegben, finomseprővel együtt, Hozzáadott kén nélkül. Degorzsálva, így nem szökik ki nyitáskor az üvegből! Intenzív test, kellemes savakkal a végén.
    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_1880

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Az dél-csongrádi, Noszán található ültetvényt 1880-ban telepítették, s ezzel ezek a legrégebbi ismert Kadarka tőkék az egész világon. A bakműveléses szőlő, mely az erre a területre jellemző homokos talajnak köszönhetően túlélte a filoxérajárványt, a mai napig saját gyökerei révén kapcsolódik a talajhoz. Az 50 cm-es homokfelszín alatt agyagban és mészben gazdag löszös talaj található, amely a 140 éves szőlő termésének különleges ásványos jelleget kölcsönöz és a természetesen beállt alacsony hozamával nagyon koncentrált levet eredményez. A bogyózott szőlő 2 héten keresztül nyitott kádakban erjed, majd egy évig érlelték régi hordókban. Gravitációs szabadeséssel palackozva, kén hozzáadása nélkül. Zöldborsos, csipkebogyós, fűszeres, szuper gyümölcsös, nagyon szép extrakcióval és fantasztikus savakkal

    Kosárba teszem
  • Maurer_Cray_Lúd_narancs_2022

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Oszkár hajdújárási területekről szüretelt 100% Bakator, 3 napig héjon tartással, ami izgalmas struktúrát, frissítő fanyarságot ad. A szivattyút elhagyva kizárólag gravitációval, finoman adagolt seprővel és hozzáadott kén nélkül palackozva, hogy a lehető legtöbb energia megmaradjon.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Crazy_Lúd_vörös_2022

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    2022-ben leginkább Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Prokupac és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Harmadrészt karbonikus macerációval készült, háromnegyed részt pedig nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.

    Kosárba teszem
  • Maurer Oszkár_Fodor_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    100% aprófürtű Olaszrizling 1969-ben telepített, bakművelésű ültetvényről Oszkár Hajdújárási területeiről. Az október végi,  kézi szüretet követően 7 napig ázott héjon nyílt kádban, majd 1340 literes használt, viasszal lezárt tölgyfahordóban érlelődött 12 hónapig. Gravitációval, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Karom_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A Nagy-Krisztus dűlőt a magas ásványtartalmú agyagos lösz, alatta üledékes és vulkanikus kőzetek teszik Oszkár egyik legkiemeltebb területévé. Innen szüretelt Szerémi Zöld, Bakator, Mézes Fehér és Rajnai Rizling hazásítása a Karom 2021.
    Kézi szüret, bogyózott alapanyag, 3 napos héjon áztatás, majd 12 hónapos amfórás érlelés finomseprőn 500 literes edényben. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackozásra, gravitációval töltve.

    Kosárba teszem
    Maurer Karom 2021
    11 200 Ft
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Kosárba teszem