föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

  • Maurer_Oszkár_Rebel_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    Szerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
    Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
    12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    2021-ben leginkább Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint, a Kékfrankosból testet és a Kadarkából pedig eleganciát nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_orange_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Oszkár népszerű házasítása a hajdújárási területekről szüretelt magyar fajtákból: szerémi zöld, piros magyarka, olaszrizling, bakator és kövidinka. Ebben az évjáratban hosszabb héjon tartással, ami izgalmas struktúrát, frissítő fanyarságot ad. A szivattyút elhagyva kizárólag gravitációval, finoman adagolt seprővel és hozzáadott kén nélkül palackozva, hogy a lehető legtöbb energia megmaradjon.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Karom_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Oszkár kiemelt, legjobb kitettségű szerémségi területeiről szüretelt Bakator, Szerémi Zöld, Mézes fehér hazásítása.
    Kézi szüret, bogyózott alapanyag, nagyon rövid héjon áztatás után 16 hónapos használt fahordós érlelés finomseprőn. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackozásra, gravitációval töltve.
    Izgalmas tétel, ami rengeteg réteget mutat, remek savak, izgalmas gyógynövényes, mézes hangulat, hosszú korttyal.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Sárgamuskotály a szerémségi Remete-dűlőből szüretelve, egy idős, sűrű térállású bakművelésű ültetvényről. Alacsony, 300g/tőke terhelés, 1 nap héjon áztatás nyílt kádban. Érlelés használt fahordókba 10 hónapra. Szűretlen és derítetlen, gravitációval került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    100% aprófürtű olaszrizling 50 éves bakművelésű ültetvényről Oszkár Hajdújárási területeiről. A kézi szüretet követően 7 napig ázott héjon nyílt kádban, majd préselés után másodtöltésű hordókba kerül 10 hónap érlelésre seprőn. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke. Egy kevés botrytissel szüretelt alapanyag, bogyózva nyílt kádban erjed, majd kíméletes préselés után kerül 10 hónapos érlelésre használt fahordókba. Gravitációval került letöltésre, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Kadarka házasítás, melyet Oszkár legidősebb ültetvényeiről szüretelt, tehát a bakművelésű “1880”, “1912” és “1925” területekről. Alacsony tőketerhelés, koncentrált alapanyag, botrytis nélkül. A szőlő kocsány nélkül került nyílt kádba 10-12 napig áztatva, majd kíméletes préselést követően használt fahordókba érlelésre 10 hónapra. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz, gravitációval palackozva.

    Kosárba teszem
  • Maurer Kadarka 2020Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:%

    Belépő Kadarka Hajdújárás északi részéről és a noszaji dombok fiatal ültetvényeiről. A tökéletesen érett szőlő bogyózva került feldolgozásra, kis mennyiségű botrytises szem hozzáadásával és 15-20 éves kis hordókban érlelve. Nagyon finom fűszeres ízjegyekkel, domináns csipkebogyó lecsengéssel.

     

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    A Duna-part melleti karós, bakművelésű szőlőt október elején szüretelték, kevés botritisszel a Nagy-Kárász dűlőn. 20 napig tartó héjon áztatás után 500 literes tölgyfahordóban érlelődött másfél évig. Kén hozzáadása nélkül készült. Gyógynövényes, fűszeres jellegű különleges bor.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Remete dűlő-Karlóca, Tarcal-hegy (szerémi borvidék).
    Feltehetőleg már az antik világban is termeszthették ezt az ókori görög eredetű szőlőfajtát a Szerémségben, ahol felettébb jól érzi magát. Egy tartalmas, komoly sárgamuskotály, amit 4 napig héjon áztattak, tartályban és 300 literes hordóban érleltek, majd szűretlenül palackoztak le.

    Tovább
    Muscat 2017
    5 600 Ft
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Vulkanikus talajon termett szőlőből készült, mely a Dunától csak pár száz méterre található.

    Bár a fajta augusztusban érik, a gyümölcsöt októberben kézzel szedték – a szőlő mintegy 20% -át nemes rothadással. Lebogyózták, kipréselték és a levet régi, 500 literes hordókba töltötték, hogy spontán erjedjen és macerálódjon a héjjal együtt 14 napig. A boron élesztőhártya keletkezett és ez alatt érlelődött. Szűrés és derítés nélkül, kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 14%

    A szőlő a Tarcal-hegy északi oldalán, a bánmonostori Tekenős dűlőben termett. A kőzet főként üledékes (dolomit) némi vulkanikus keveredéssel (brecca). 6 nap héjon áztatás, majd 225 literes hordókban történő érlelés, hozzáadott kén nélkül. Derítés és szűrés nélkül, minimális mennyiségű kénnel palackozva.

    Tovább
    Pinot Noir 2017
    3 900 Ft
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Az ültetvényt 1880-ban telepítették, s ezzel ezek a legrégebbi ismert Kadarka tőkék az egész világon. A filoxéra előtti bakműveléses szőlő, a természetesen beállt alacsony hozamával nagyon koncentrált levet eredményez. A bogyózott szőlő 2 héten keresztül nyitott kádakban erjed, majd egy évig érlelték régi hordókban.

    Egy kisebb fagy áprilisban károsította a termést, ami miatt kevesebb gyümölcsöt szüreteltek, de a hosszú érlelés még jobban koncentrálta az ízeket. A bor hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    Királyhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.

    A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
    A szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
    Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel.
    Az erjesztés és az 5 hónapos érlelés rozsdamentes tartályokban történt.

    Alacsony kéntartalmú, derítetlen és szűretlen.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Kékfrankos és Cabernet Sauvignon.
    A szőlőt régi gyalog tőkéken termesztik, ami nagyon alacsony, 0,3 kg / szőlő hozamot eredményez.
    Kézzel szüretelik és bogyózzák, majd a lé 12 hónapig 350l régi hordókban erjed és érlelődik.
    A bor derítés és szűrés nélkül nélkül, minimális kén hozzáadása mellett palackozzák.
    Tovább