föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

1–16 termék, összesen 68 db

  • Új

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel, 100% chenin blanc-ból.

    A szőlő vinotéka környéki ültetvényekről származik, melyeket István 2014-ben telepített és a kezdetektől biodinamikus szemlélettel művelt. 2018.08.28-i szüret után 70%-ban egészfürtös feldolgozás acéltartélyban erjesztve, 30%-ban bogyózott alapanyag, terracotta amfórában erjesztve.
    Degorzsálva 2020-ban, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Kosárba teszem
  • Új

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban lábbal tapossák, majd 6-10 órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő nagy része (90%) spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartály belsejében. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A bor másik fele (10%) qvevri-ben erjesztett szőlőből készül, mely három hónapot tölt a héjjal együtt az agyagedényekben. A palackozás előtt néhány nappal egyszer átfejtik, majd a palackozás napján minimális ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Új

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2019-ben három szőlőfajta házasításából születik. Bacchus, Huxelrebe és Grauburgunder, melyek mind maximum 2 hétig héjon erjednek, majd kerülnek préselésre. Az így kapott must 1000 literes hordókba és acéltartályba kerül, melyeket palackozás előtt házasítanak össze, kén hozzáadása nélkül. A korai szüret garantálja, hogy ebben a tételben kirobbanó frissesség és savak dominálnak és az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad.

    Kosárba teszem
  • Bencze Pétillant Blanc 2020SoldÚj

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről!

    36% pinot noir, 36% chenin blanc , 22% pinot blanc és 6% rajnai rizling szeptember első napjaiban szüretelve.
    Egészfürtös préselés után 12 órás ülepítést kapott és mind a négy fajta együtt erjedt acéltartályban.
    16,5g/l maradékcukor tartalommal került palackba, degorzsálatlanul, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
    Exkluzív kis tételünk.

     

    Tovább
  • Új

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Kosárba teszem
  • Bergkloster Super Lit 2019Új

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10,5%

    A Bergkloster család legújabb tagja, a név egy héjon erjesztett Grauburgundert takar, mely a Pinot Gris helyi elnevezése. Eredetileg a Cuvée Weiss részét képezte volna, de annyira megtetszett Jason-nak, hogy külön került palackba. A héjon erjesztett szőlőt nagy méretű hordókba préselték, ahol 9 hónap érlelést kapott. Jason addig ismételgette 2 éves unokahúgának, hogy „Super Lit” míg a kislány is megtanulta, így a név a boron ragadt (ami egyébként nem jelent mást, mint Szuper Izgi!). Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra
    Kosárba teszem
  • Bergkloster Riesling 2019Új

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.
    Kosárba teszem
  • Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,8%

    A pince második Hárslevelű évjárata és az első, amely teljesen natúr!
    A 2019-es évjárat nagyon kevés csapadékkal indult, majd az előző fél évtizedhez képest szokatlan, nagyon hűvös és esős május következett. Július újra aszályos volt, tovább fokozva ezzel a csapadék eloszlásának egyenetlenségét, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb problémája. A szikrázóan napos, hűvös, száraz ősz viszont mindenért kárpótolt bennünket és kiszámítható szüreti időszakot eredményezett.
    Tökéletes állapotú gyümölcsöt szüretelhetek szeptember 19-én, melynek 85%-át egészfürtösen préselték, 15%-a pedig bogyózva erjesztőkádba került. A héjon erjesztett részt 10 nap után préselték, majd ezután acéltartályba került. Az egészfürtös préslé különböző méretű amfórákba került, ahol spontán erjedt november közepéig. Az edényeket az erjedés végén a héjon erjesztett résszel töltötték fel teljesen, majd seprőn 10 hónapot érlelték.
    Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    90% Chardonnay és 10% Sauvignon Blanc keveréke.
    Az ex-Vero elnevezés és besorolás a szőlő termőhelyének eltérő meredekségét és a talaj minőségét is jelzi Ewald számára. Az I. homok és agyag termőréteget jelent az alsó sziklás alapkőzet felett, kiemelkedően meredek területen.
    Néhány napig héjon áztatva, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve. Palackozás után még egy év érlelést kapott a pincében.

    Kosárba teszem
    Ex Vero I 2017
    8 700 Ft
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.
    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A Morillon az Ausztriában elterjedt Chardonnay változat neve. A Werlitsch Vom Opok Morillon bor készítéséhez a biodinamikus mezőgazdaság elvei szerint megművelt parcellákból származó fürtöket használnak. A talaj túlnyomórészt mészkő, márga (Opok) keveréke, amely nagy finomságú borokat eredményeznek. A szőlőt szár nélkül préselik, és néhány napig röviden héjjal macerálják. Az alkoholos erjedés spontán és a szőlő természetes élesztőivel zajlik, és az így kapott bor két évig érlelődik seprőn nagy tölgyfahordókban, és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A szőlőt kézzel szüretelik, közvetlenül, szár nélkül préselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok a domboldalról származnak és 30 év körüli szőlőtőkék terméséből készülnek. 100% Sauvignon Blanc élénk egyensúly, kellemes textúra.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Loire vidékén gyakori Muscadet de Sevre et Maine fajta, mely Melon de Bourgogne néven is ismert.
    A szőlőt 50 éves tőkékről kézzel szüretelik és finoman, pneumatikus préssel nyerik ki a levet.
    A must spontán erjed, az érlelés a seprővel együtt 24 hónapig történik: 12 hónapig föld alatti edényekben, majd további 12 hónapig burgundi hordókban. Ez a kettősség adja a bor karakterét, egyszerre van meg benne a fajtára jellemző frissesség, és a hordós érlelés adta finom krémesség is.
    Tovább
    Taurus 2018
    13 200 Ft
  • Új

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Olivier második évjárata nem volt könnyű, miután az előző évben fagykár érte.
    A Clos des Plantes Mont Benault-i parcellájából 100% Chenin Blanc. Az erjesztés és érlelés 8 hónapig  600 literes hordókban történt (demi-muidokban), összesen 20 mg / l kén hozzáadása mellett, közvetlenül palackozás előtt. Hatalmas potenciállal rendelkező bor, ami még 6-12 hónapot bátran pihenhet bontás előtt.

    Kosárba teszem
    Poesis 2019
    11 700 Ft
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Kosárba teszem
  • Új

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    100% Xarel-lo, meszes, homokos talajról. Miután a szőlőt kézzel szüretelik, közvetlen préselésen megy keresztül, majd az így kapott mustot 8 hónapig rozsdamentes acéltartályba fejtik . Az alacsony alkoholtartalom és szőlőfajtára jellemző ropogós savak egy könnyen iható bort eredményeznek, így előrelátóan 1 literes palackba, kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem