föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 84 db

  • Thomas_Batardière_Les_Cocus_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
    Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_White_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Riesling_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.
    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_C'est_la_vieNew

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 9,5%

    100% Parellada homokos, mészköves talajról származó, 1976-os telepítésű ültetvényről.
    A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben, direkt préselték amfórába, ahol 9 hónapot töltött finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén nélkül került 1 literes palackba. A mindössze 9,5% alkoholtartalom könnyen ihatóságot kölcsönöz a bornak, ízjegyeiben is a frissesség dominál: roppanós sárga alma, körte, barack, megspékelve egy kis kovaköves izgalommal.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_CricCric_BlancNew

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    1979-es 100% Xarel-lo, meszes, homokos talajról. Miután a szőlőt kézzel szüretelik, közvetlen préselésen megy keresztül, majd az így kapott mustot 8 hónapig rozsdamentes acéltartályba fejtik . Az alacsony alkoholtartalom és szőlőfajtára jellemző ropogós savak egy könnyen iható bort eredményeznek, így előrelátóan 1 literes palackba, kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weiss_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (30% Scheurebe, 30% Müller-Thurgau, 30% Huxelrebe és 10% Silvaner) is kézzel szüretelték, majd 10  napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. Szerintünk szuper egyensúlyban van a bor, élénk savakkal, tele egzotikus gyümölccsel és szájban egy kis pezsgéssel, ami még több lendületet ad neki.
    “Friss, vad és nagyon ivós” – Andreas Mann.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Grauburgunder_Calx_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban  kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva.  Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weissburgunder_Purpur_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A porfír talaj különleges erőt és könnyedséget kölcsönöz ennek a Fehérburgundinak. A szőlőt egészfürtösen préselik, 80%-a doppelstück (2400l), 20%-a pedig stück-fass (1200l) hordóba kerül 1 évre. Csakúgy, mint Andi többi bora, ez is szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt hagyd kicsit tovább lélegezni a bort, hogy kibontakozzon teljes aromája!

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_Gruner_Veltliner

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartályban. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A palackozás napján minimális ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12 %

    Az északi kitettségű ültetvények idős tőkéiről szüretelt szőlő az alapanyaga ennek a bornak, mely organikus és biodinamikus eljárások eredményeként került kézi szüretelésre. A szüret 25%-a grúz qvevrikbe egész fürtben hagyva erjed. Másik 25%-a azonnali kipréselésre került ésacéltartélyban erjed, mely remek savakat ad a végeredménynek. A maradék 50% pedig rövid maceráció után nagy, sokadik töltésű hordókba kerül, ez adja a bor gerincét. Mindhárom eljárásban a bor végig, erjedéstől a palackozásig a saját seprőjén marad.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_KalkundKiesel_Weiss_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve,  az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
    A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Ancestral2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%
    Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott kén nélkül került forgalomba.
    Kifinomult, elegáns tétel, lágy virágos jegyekkel, ásványokkal és sóssággal.

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Virgo_2020

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Első alkalommal 2014-ben, az akkori extrém esős évjárat miatt készített István Pinot Noir-ból fehér, csendes bort. A 2014-hez képest jóval hangsúlyosabban, az éles, magas savra szerette volna a hangsúlyt fektetni, kifinomultabb hordóhasználattal és természetesen natúr borként újraértelmezve. A talaj összetevői a Rókalyuki-dűlő alsó részében nagyrészt agyag, pannon-homok és homokkő. Jellemző rá, hogy jóval kevésbé bazaltos, mint a felsőbb részek, magasabban fekvő dűlők, de az erózió az évszázadok alatt finom por formájában itt gyűjti össze a fentebbről lefolyt bazaltőrleményt, egyéb hordalékot és üledéket. A szőlőt egészfürtösen, kíméletesen préselték, a mustot egyenesen 228 literes francia hordóba töltötték. Erjedés után a hordókat némileg (95%) feltöltötte, majd így 9 hónapot töltött seprőn mozgatás nélkül, felszínén élesztőhártya alakult ki. A következő év augusztus végén került palackozásra kén hozzáadása nélkül, derítetlenül és szűretlenül.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Blanc_2019Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    80 éves Chardonnay tőkékről, melyek Saint-Romain délnyugati részén, fehér márgában gazdag talajon teremnek. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A 11 hónapig seprőn tartva kis burgundi hordókban, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Tovább
  • Renaud_Boyer_Piligny-Montrachet_2019Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Tovább