föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 140 db

  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Blanc_2019SoldNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: fehér

    LOT: r 2020-1

    100% Roussanne, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet Jean Delobre-tól vásárol. Direkt préselve egész fürtben, majd a színlelt acéltartályban ülepítve és 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Csonthéjas gyümölcsök, mézesség, ugyanakkor egy markáns sós gerinc is jellemzi. Mindössze egy kartont kaptunk, így szuper exkluzív termék itthon.

    Tovább
  • Thomas_Batardiere_Les_Noel_de_Montbenault_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Cocus_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_L'esprit_libre_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Recrue_des_Sens_Love_and_Pif_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: fehér
    Egy elképesztő energiájú, friss és gazdag Aligoté a Hautes-Côtes de Nuits-ről közvetlenül a l’Abbaye de la Saint Vivant apátság alatti területről. Tartályban erjesztve és érlelve, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: vs 2021-1

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Macon_Blanc_Les_Préty_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    100% Chardonnay Mâcon.-ból, mely Burgundia északi csücske, már-már Beaujolais déli részén helyezkedik el. Egész fürtben, lassan préselve 6-7 órán keresztül, majd többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Derítetlen, szűretlen, zéró kén. Kifinomult virágos karakter, precíz, fókuszált robbanó sav, elképesztően elegáns fa és a Renaud Boyer-ra jellemző áradó energia.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Bourgogne_Blanc_Les_RiauxNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér

    A  „Les Riaux” Bourgogne Blanc Chardonnay szőlőültetvényei körülbelül 50 évesek és főként üledékes agyagból álló talajon találhatóak. A déli/délkeleti kitettsége révén a gyümölcs teljes érettségben szüretelhető erről a területről. A szüret kézzel történik, majd a szőlőt direkt préselik többedik töltésű demi-muids-ekbe, ahol egy év érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Bourgogne_Aligoté_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér

    100% Aligoté, idős, körülbelül 80 éves tőkékről szüretelve Puligny-Montrachet-ből, az appellációc kívül található területről. Egész fürtös feldolgozás, majd 11 hónapig többedik töltésű hordóban érlelődött. Szokásos módos, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva. Kristálytiszta és precíz bor, lendületes és energikus korttyal, amelyben a zöldalma, citrusok dominálnak.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Puligny Montrachet_Les_Reuchaux_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Blanc_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay, mely 80 éves tőkékről származik, és a Saint Romain-re jellemző zsíros, fehér márga talaj pedig nagyban meghatározza a bor struktúráját. Kézi szüret, egész fürtös feldolgozás majd 11 hónapos érlelés többedik töltésű tölgyfahordóban. Egzotikus aromák, pazar koncentráltság ásványos és sűrű. A savak tökéletesen ellensúlyozzák a bor teltségét, olyan energiákkal, amelyet csak a legnagyszerűbb natúr borokban találhatóak meg.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Gris_Selection_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, meszes-homokköves talajról. A must préselés után spontán erjedt hagyományos tölgyfa hordóban (foudre).
    A bor ezután a finomseprőn pihent, mielőtt 2022 áprilisában palackozták, derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Gris_Steiner_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    Jean-François megszokott stílusától kicsit eltérő tétel, de számunkra legalább annyira izgalmas és komplex. Némi maradékcukorral, amit a bor gerincét adó fenséges sav balanszírozza. Narancs, pörkölt gesztenye, akácméz és gyógynövények találkoznak illatban, az korty pedig tiszta és telt. Hosszú-hosszú lecsengés.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Gewürtztraminer_Steiner_2016New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    A szőlő, amelyből ez a bor készül, a Steinert dűlőből származik, amely egy Grand Cru terület. Jean azonban nem használja a Grand Cru elnevezést, mert az appellációhoz szükséges a borban egy bizonyos szintű maradékcukor is.
    Ez egy klasszikusabb megközelítésű Gewurztraminer hatalmas erővel, eleganciával és a legcsodálatosabb aromával, amit ez a fajta adni képes.

    Kosárba teszem
  • Jean_Gingliner_Steiner_Riesling_Infusion_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    A biodinamikus alapanyagot a Steinert appellációról szüretelték. A borkészítésben Jean egy sajátos technikát használ, melyben kb. három vödör bogyózott szőlőt egy hálós zsákba tesz és ezt az 500 literes hordóba préselt lébe áztatja, melyben a bor másfél évig érik majd. Az erjedés hosszan elnyúlik, többször megáll és újraindul, egészen míg a bor teljesen szárazra erjed. Palackozás közvetlenül az erjedés befejezése után, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Összetett illat, eleinte almával és kandírozott körtével, majd citromhéjjal, mézzel, nagyon szép ásványossággal indít, szájban méhviaszos, gyógynövényes. Mivel Jean hivatalosan nem használja az appellációt, ezért a T betűt elhagyja a Steinert végéről.

    Kosárba teszem
  • Jean-Ginglinger_Riesling_Paradis_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    60 éves tőkékről szüretelt alapanyag, egyenesen Orschwihrből, a Grand Cru Pfingstberg területről. Első évjárata ennek a cuvée-nek. A szőlőt Jean fia (Arthur) gondozza, aki az utóbbi években egyre nagyobb részt vállal a borászat életében. A talaj nagyrészt homokköves, amit itt Grèseux-nek neveznek. A bor finomseprőn érlelődött két évig nagy méretű, elzászi hordóban. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem