föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 84 db

  • Claus_Preisinger_Ancestral2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%
    Claus Szentlőrinciből készült méthode ancestralja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Hosszú seprőn tartás, majd  degorzsálás után került palackba.
    Ez és a koronazár alatt kialakult finom pezsgés adja az egyébként meglepően tiszta, már-már klasszikus ital izgalmát. Lágy virágos jegyek, ásványosság és kifinomult sósság találkoznak a borban.

     

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_Gruner_VeltlinerNew

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartályban. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A palackozás napján minimális ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Karom_2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Oszkár kiemelt, legjobb kitettségű szerémségi területeiről szüretelt Bakator, Szerémi Zöld, Mézes fehér hazásítása.
    Kézi szüret, bogyózott alapanyag, nagyon rövid héjon áztatás után 16 hónapos használt fahordós érlelés finomseprőn. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackozásra, gravitációval töltve.
    Izgalmas tétel, ami rengeteg réteget mutat, remek savak, izgalmas gyógynövényes, mézes hangulat, hosszú korttyal.

    Kosárba teszem
  • Sroner Sütő Richard PétnatNew

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. A chardonnay szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, vegyesen használt és új fahordóba majd 7 hónap érlelés után letöltésre kén hozzáadása nélkül. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem.
    Kosárba teszem
  • Bencze Pétillant Blanc_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Szent György-hegyi Pétillant, mely chenin blanc, pinot blanc és pinot noir házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül koronazárral, ahol az erjedést befejezi. 2022 márciusban degorzsálva. Illatban citrusok, tavaszi virágok, kortyban frissítő savak és egy kis grapefruitos kesernye.

    Tovább
  • Bencze Autochthon 2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint (22%), Hárslevelű (46%), Kéknyelű (21%) és Rózsakő (11%). A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. A fajtákat különböző időpontokban, az adott fajtánál megfelelő érettségben szüretelték. A Hárslevelű 20%-a bogyózva, nyílt kádakban erjed, a másik része, illetve a teljes Kéknyelű, Furmint és Rózsakő részek egészfürtösen préselve kerülnek különböző méretű és anyagú amforákba. A fajták ezekben még külön érlelődnek finomseprőn, majd a válogatás után kerülnek összefejtésre és letöltésre derítetlenül, szűretlenül és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Don_Zsolt_2021New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Kosárba teszem
  • Errances_Quand_Fond_La_Neige_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Quand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
    100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:
    Pétillant Naturel 100% Aligotéból, mely a kevésbé ismert fehér fajta Burgundiában. Biodinamikus művelésű alapanyag, melyet Jennifer & Pierre Volnay közeléből szüreteli. Egészfürtös préselés, erjedés fahordóban majd palackozás koronazárral. Elegáns habzás, igazi burgundis hangulattal, a termőhelyet jól bemutató komplex szerkezettel.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Marstein_Riesling_2019New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Az alapanyag a kiemelkedő, mészkőben gazdag Marstein parcelláról szüretelt 100% rajnai rizling. Lassú, kíméletes egészfürtös préselés után érlelés nagyméretű ovális tölgyfahordókban, 9 hónapig finomseprővel együtt. Palackozás szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.
    Kosárba teszem
  • renaud_boyer_saint_romain_blanc_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,50%
    80 éves Chardonnay tőkék, márgás talaj, délnyugati kitettség a Saint-Romain appelációban. Kézi szüret kis dobozokba, egészfürtös préselés, erjesztés alacsony hőmérsékleten, érlelés seprőn kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Derítetlen, szűretlen, zéró kén. Kifinomult virágos karakter, precíz, fókuszált robbanó sav, és a Renaud Boyer-ra jellemző áradó energia.

    Kosárba teszem
  • clair_obscur_freemousse_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér, Aligoté
    Alkoholtartalom: 12,00%
    Corpeau mellett fekvő parcelláról szüretelt Aligoté, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű, idősebb hordókban erjed és 11 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
    “Alias” 2018
    6 900 Ft
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2020-ban négy fajta házasításából születik. Huxelrebe, Bacchus, Grauburgunder és Weissburgunder melyek rövid idei héjon erjednek, majd kerülnek préselésre. Az így kapott must 1000 literes hordókba és acéltartályba kerül, melyeket palackozás előtt házasítanak össze, kén hozzáadása nélkül. A korai szüret garantálja, hogy ebben a tételben kirobbanó frissesség és savak dominálnak és az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_MathildaNew

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.00%
    Rheinhessen 3 helyi fajtájának találkozása.
    Sylvaner, Kerner és Riesling hármasa, Burg Layer Rothenberg sziklás-köves talajáról. Egyik fele direkt préselve, egy másik pedig egy éjszakán át héjon áztatva. Részben acéltartályban, részben idős hordőkban érlelve, 2020 nyarán maradék cukorral, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva. Frissen töltve finom pezsgés, lágy gyümölcsösség, frissítő könnyedség jellemzi, a mindössze 11% alkoholtartalom mellett. Dekantálás után a szénsav teljesen eltűnik, ha így szeretitek jobban.

     

    Kosárba teszem
  • Max-Dexheimer_Riesling2018New

    Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    A szőlő Probstey területéről származik, ami híres mészkő talajának tisztaságáról, amely eleganciát és szerkezetet kölcsönöz a boroknak. A 2018-as Rieslinghez egész fürtök kerülnek az erjesztőkádakba. Max lábbal tapossa meg ezeket, hogy a megfelelő eredeményt érje el, majd a lé préselés után az 1200 literes Stuckfass hordóba kerül. 18 hónap érlelést kap palackozás előtt. Ez a bor hűen tökrözi a termőhelyet: sós, ásványos, mintha csak egyenesen a mélyen húzódó kőrétegek közül eredne.

    Kosárba teszem
  • Max-Dexheimer_WeissNew

    Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,00 %

    A belépő szint a 2020-as Weiss. Ez az évjárat Weissburgunder és Sylvaner házasítása. Az erjedés szénsavmacerációs eljárásban történik fedett kádakban 4 napig és préselés után régi tölgyben folytatódik. 9 hónapot pihen a bor, mely után szűrés, derítés és mindennemű stabilizáló szer nélkül kerül palackozásra. Az eredmény egy finoman kovaköves, minerális fehérbor, mely szépen strukturált és vibráló.

    Kosárba teszem