föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 86 db

  • Claus_Preisinger_KalkundKiesel_Weiss_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve,  az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
    A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Blanc_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    80 éves Chardonnay tőkékről, melyek Saint-Romain délnyugati részén, fehér márgában gazdag talajon teremnek. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A 11 hónapig seprőn tartva kis burgundi hordókban, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Piligny-Montrachet_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_Fehér_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A vörös KERT sikerén felbuzdulva idéntől egy fehér KERT is bekerült a kínálatba.
    A Hárslevelű kivételével, a Birtok minden fehér fajtája (Királyleányka, Rajnai Rizling, Olaszrizling az új ültevényről, Lánycsókról, és egy kis Chardonnay a kastély elől) és kb. 40% vásárolt organikus Zöldveltelini is került a házasításba.
    Nagyrészt inkább egészfürtös direkt-préseléssel, de egy kisebb rész egész bogyóban is erjed, fél-karbonikusan.
    Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül került palackba.
    Kis tétel, mindössze két hordónyi készült belőle.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les Noëls de Montbenault 2020_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most először készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban. Hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_L_Esprit_Libre_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14%

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_GrüneLibelleReserve2019Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Ez a tétel annyiban tér el a Grüne Libelle-től, hogy a 2017-es évjáratból egy hordó nagyon lassan, hosszan erjedt, így Andi úgy döntött, benthagyja a pincében. Végül 42 hónap! után került letöltésre, 5.8g/l maradékcukorral, koronazárral. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_SegelfarterGelbenMuskateller2019Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Salamander2019New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 16 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_GrüneLibelle2019Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A terület elképesztő kitettségben, 510-540 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, ahol az opok mellett nagy darabokban csillámpala is található a talajban. Az átlagban 16 éves tőkékről származó szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500  literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_BlaueLibelle2019New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Michael_Gindl_Little_Buteo_2021New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
    A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.

    Kosárba teszem
  • Michael_Gindl_Flore_2021New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A szőlőt kézzel szüretelik, majd a Sárgamuskotályt és a Sämling 88-at 3 órán keresztül, a Rizlinget 18 órán keresztül héjon áztatják. Ezután a szőlőszemeket nyolc órán át lassú eljárásban préselik. Az erjedés spontán történik, rozsdamentes acéltartályban, saját természetes élesztővel. Hat hónapot tölt a tartályokban, minimális derítés és szűrés mellett palackozzák, egy kevés kén hozzáadásával.

    Kosárba teszem
    Flora 2021
    6 700 Ft
  • Bencze_Hárslevelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,8%

    A 2020-as évjárat kiegyenlített csapadékot hozott, hűvösebb nyár jellemezte, kivéve az augusztust, amikor néhány forróbb hét segítette a gyümölcsök érését. A szeptemberi szüret szokatlanul hidegben zajlott.
    Tökéletes állapotú gyümölcsöt szedtek szeptember 10 és 15 között, a Templomdombi-dűlő bazaltban gazdag talajáról.
    A gyümölcs egy részét egészfürtösen préselték, kisebb része pedig bogyózva erjesztőkádba került. A héjon erjesztett részt 10 nap után préselték és külön edénybe került érlelésre. 60%-ban amfórában, 20%-ban Szlavón tölgyben, és 20%-ban többedik töltésű kis hordókban történt az érlelés, seprőn 10 hónapig.
    Palackozás júliusban, derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kéknyelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A Kéknyelű egy nagyon ritka, őshonos badacsonyi szőlőfajta, mely kései érésű, a szárazságra roppant érzékeny és csak a legkiemeltebb dűlőkben érzi jól magát. Egzotikus aromatikával, és semmihez sem hasonlítható egyedi szerkezettel rendelkezik. 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban összesen közel 1,5 hektárt telepített István a fajtából az egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területén, a Templomdombi-dűlőben. A szeptember közepén, 2 napos gondos kézi szüretet egészfürtös préselés követett és 4 órás héjon áztatás. Az erjesztés és érlelés amforákban történt, ahol 10 hónapot töltött seprőn. Júliusban került palackozásra, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Riesling_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2020-ban szeptember 3-11 napokon került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 14 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba.

    Kosárba teszem