1–16 termék, összesen 84 db
-
New
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
Kosárba teszem
A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.Thomas Batardière Les Cocus 2020
13 800 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
Kosárba teszem
A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.Clos des Plantes Poiesis 2020
12 600 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.
New
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Bergkloster
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50%Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.Kosárba teszemBergkloster Riesling 2020
7 900 FtNew
Ország: Spanyolország
Régió: Penedès
Termelő: Clos Lentiscus
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 9,5%100% Parellada homokos, mészköves talajról származó, 1976-os telepítésű ültetvényről.
Kosárba teszem
A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben, direkt préselték amfórába, ahol 9 hónapot töltött finomseprőn.
Szűrés, derítés és kén nélkül került 1 literes palackba. A mindössze 9,5% alkoholtartalom könnyen ihatóságot kölcsönöz a bornak, ízjegyeiben is a frissesség dominál: roppanós sárga alma, körte, barack, megspékelve egy kis kovaköves izgalommal.Clos Lentiscus C’est La Vie 2021
9 900 FtNew
Ország: Spanyolország
Régió: Penedès
Termelő: Clos Lentiscus
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11%1979-es 100% Xarel-lo, meszes, homokos talajról. Miután a szőlőt kézzel szüretelik, közvetlen préselésen megy keresztül, majd az így kapott mustot 8 hónapig rozsdamentes acéltartályba fejtik . Az alacsony alkoholtartalom és szőlőfajtára jellemző ropogós savak egy könnyen iható bort eredményeznek, így előrelátóan 1 literes palackba, kén hozzáadása nélkül palackozzák.
Kosárba teszemClos Lentiscus Cric Cric Blanc 2021
9 900 FtNew
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Andi Mann
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: %Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (30% Scheurebe, 30% Müller-Thurgau, 30% Huxelrebe és 10% Silvaner) is kézzel szüretelték, majd 10 napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. Szerintünk szuper egyensúlyban van a bor, élénk savakkal, tele egzotikus gyümölccsel és szájban egy kis pezsgéssel, ami még több lendületet ad neki.
Kosárba teszem
“Friss, vad és nagyon ivós” – Andreas Mann.Andi Mann Cuvée Weiss 2021
7 200 FtNew
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Andi Mann
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: %A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva. Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.
Andi Mann Grauburgunder Calx 2021
8 400 FtNew
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Andi Mann
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: %A porfír talaj különleges erőt és könnyedséget kölcsönöz ennek a Fehérburgundinak. A szőlőt egészfürtösen préselik, 80%-a doppelstück (2400l), 20%-a pedig stück-fass (1200l) hordóba kerül 1 évre. Csakúgy, mint Andi többi bora, ez is szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt hagyd kicsit tovább lélegezni a bort, hogy kibontakozzon teljes aromája!
Kosárba teszemAndi Mann Weißburgunder Purpur 2021
8 400 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz. A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartályban. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A palackozás napján minimális ként adnak hozzá.
Kosárba teszemOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %Az északi kitettségű ültetvények idős tőkéiről szüretelt szőlő az alapanyaga ennek a bornak, mely organikus és biodinamikus eljárások eredményeként került kézi szüretelésre. A szüret 25%-a grúz qvevrikbe egész fürtben hagyva erjed. Másik 25%-a azonnali kipréselésre került ésacéltartélyban erjed, mely remek savakat ad a végeredménynek. A maradék 50% pedig rövid maceráció után nagy, sokadik töltésű hordókba kerül, ez adja a bor gerincét. Mindhárom eljárásban a bor végig, erjedéstől a palackozásig a saját seprőjén marad.
Kosárba teszemOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve, az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig. Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 10%
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott kén nélkül került forgalomba.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy virágos jegyekkel, ásványokkal és sóssággal.Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %Első alkalommal 2014-ben, az akkori extrém esős évjárat miatt készített István Pinot Noir-ból fehér, csendes bort. A 2014-hez képest jóval hangsúlyosabban, az éles, magas savra szerette volna a hangsúlyt fektetni, kifinomultabb hordóhasználattal és természetesen natúr borként újraértelmezve. A talaj összetevői a Rókalyuki-dűlő alsó részében nagyrészt agyag, pannon-homok és homokkő. Jellemző rá, hogy jóval kevésbé bazaltos, mint a felsőbb részek, magasabban fekvő dűlők, de az erózió az évszázadok alatt finom por formájában itt gyűjti össze a fentebbről lefolyt bazaltőrleményt, egyéb hordalékot és üledéket. A szőlőt egészfürtösen, kíméletesen préselték, a mustot egyenesen 228 literes francia hordóba töltötték. Erjedés után a hordókat némileg (95%) feltöltötte, majd így 9 hónapot töltött seprőn mozgatás nélkül, felszínén élesztőhártya alakult ki. A következő év augusztus végén került palackozásra kén hozzáadása nélkül, derítetlenül és szűretlenül.
Kosárba teszemBencze Virgo 2020
9 600 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%80 éves Chardonnay tőkékről, melyek Saint-Romain délnyugati részén, fehér márgában gazdag talajon teremnek. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A 11 hónapig seprőn tartva kis burgundi hordókban, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
TovábbSaint-Romain Blanc 2019
18 200 FtSold
Ország: Franciaország
Tovább
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%
Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.Puligny-Montrachet „Les Reuchaux“ 2019
27 800 Ft