1–16 termék, összesen 140 db
-
SoldNew
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: fehérLOT: r 2020-1
100% Roussanne, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet Jean Delobre-tól vásárol. Direkt préselve egész fürtben, majd a színlelt acéltartályban ülepítve és 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Csonthéjas gyümölcsök, mézesség, ugyanakkor egy markáns sós gerinc is jellemzi. Mindössze egy kartont kaptunk, így szuper exkluzív termék itthon.
TovábbDaniel Sage Grange Bara Blanc 2019
21 700 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérMonbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor. 100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.
Kosárba teszemNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérAz 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
Kosárba teszem
A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.Thomas Batardière Les Cocus 2022
15 500 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérMinősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
Kosárba teszem
A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).Thomas Batardière L’Esprit Libre 2022
14 500 FtNewOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Yann Durieux
Fajta: fehér
Egy elképesztő energiájú, friss és gazdag Aligoté a Hautes-Côtes de Nuits-ről közvetlenül a l’Abbaye de la Saint Vivant apátság alatti területről. Tartályban erjesztve és érlelve, szűrés és derítés nélkül palackozva.Recrue des Sens Love and Pif 2021
21 600 FtOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: vs 2021-1
100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack.Daniel Sage La Voix du Périscope 2020
17 400 FtNewOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér
100% Chardonnay Mâcon.-ból, mely Burgundia északi csücske, már-már Beaujolais déli részén helyezkedik el. Egész fürtben, lassan préselve 6-7 órán keresztül, majd többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Derítetlen, szűretlen, zéró kén. Kifinomult virágos karakter, precíz, fókuszált robbanó sav, elképesztően elegáns fa és a Renaud Boyer-ra jellemző áradó energia.Renaud Boyer Mâcon Blanc “Préty” 2022
15 800 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehérA „Les Riaux” Bourgogne Blanc Chardonnay szőlőültetvényei körülbelül 50 évesek és főként üledékes agyagból álló talajon találhatóak. A déli/délkeleti kitettsége révén a gyümölcs teljes érettségben szüretelhető erről a területről. A szüret kézzel történik, majd a szőlőt direkt préselik többedik töltésű demi-muids-ekbe, ahol egy év érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszemNewOrszág: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér100% Aligoté, idős, körülbelül 80 éves tőkékről szüretelve Puligny-Montrachet-ből, az appellációc kívül található területről. Egész fürtös feldolgozás, majd 11 hónapig többedik töltésű hordóban érlelődött. Szokásos módos, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva. Kristálytiszta és precíz bor, lendületes és energikus korttyal, amelyben a zöldalma, citrusok dominálnak.
Kosárba teszemRenaud Boyer Bourgogne Aligoté 2022
17 800 FtNewOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér
Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.NewOrszág: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér100% Chardonnay, mely 80 éves tőkékről származik, és a Saint Romain-re jellemző zsíros, fehér márga talaj pedig nagyban meghatározza a bor struktúráját. Kézi szüret, egész fürtös feldolgozás majd 11 hónapos érlelés többedik töltésű tölgyfahordóban. Egzotikus aromák, pazar koncentráltság ásványos és sűrű. A savak tökéletesen ellensúlyozzák a bor teltségét, olyan energiákkal, amelyet csak a legnagyszerűbb natúr borokban találhatóak meg.
Kosárba teszemNewOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehér100% Pinot Gris, meszes-homokköves talajról. A must préselés után spontán erjedt hagyományos tölgyfa hordóban (foudre).
Kosárba teszem
A bor ezután a finomseprőn pihent, mielőtt 2022 áprilisában palackozták, derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül.NewOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehérJean-François megszokott stílusától kicsit eltérő tétel, de számunkra legalább annyira izgalmas és komplex. Némi maradékcukorral, amit a bor gerincét adó fenséges sav balanszírozza. Narancs, pörkölt gesztenye, akácméz és gyógynövények találkoznak illatban, az korty pedig tiszta és telt. Hosszú-hosszú lecsengés.
Kosárba teszemNewOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehérA szőlő, amelyből ez a bor készül, a Steinert dűlőből származik, amely egy Grand Cru terület. Jean azonban nem használja a Grand Cru elnevezést, mert az appellációhoz szükséges a borban egy bizonyos szintű maradékcukor is.
Kosárba teszem
Ez egy klasszikusabb megközelítésű Gewurztraminer hatalmas erővel, eleganciával és a legcsodálatosabb aromával, amit ez a fajta adni képes.NewOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehérA biodinamikus alapanyagot a Steinert appellációról szüretelték. A borkészítésben Jean egy sajátos technikát használ, melyben kb. három vödör bogyózott szőlőt egy hálós zsákba tesz és ezt az 500 literes hordóba préselt lébe áztatja, melyben a bor másfél évig érik majd. Az erjedés hosszan elnyúlik, többször megáll és újraindul, egészen míg a bor teljesen szárazra erjed. Palackozás közvetlenül az erjedés befejezése után, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Összetett illat, eleinte almával és kandírozott körtével, majd citromhéjjal, mézzel, nagyon szép ásványossággal indít, szájban méhviaszos, gyógynövényes. Mivel Jean hivatalosan nem használja az appellációt, ezért a T betűt elhagyja a Steinert végéről.
Kosárba teszemNewOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehér60 éves tőkékről szüretelt alapanyag, egyenesen Orschwihrből, a Grand Cru Pfingstberg területről. Első évjárata ennek a cuvée-nek. A szőlőt Jean fia (Arthur) gondozza, aki az utóbbi években egyre nagyobb részt vállal a borászat életében. A talaj nagyrészt homokköves, amit itt Grèseux-nek neveznek. A bor finomseprőn érlelődött két évig nagy méretű, elzászi hordóban. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszem