föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 72 db

  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Leírás hamarosan…

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely együtt 4 napig erjedt héjon, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.
    A szőlő 4 napig teljes egészében nyitott kádakban ázik.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Galán Géza GV 2019New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.50%

    Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Kosárba teszem
    VASKAPU GV 2019
    5 300 Ft
  • Maurer Oszkár Crazy Lúd 2020New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Bomba házasítás, izgalmas fajtákkal és jól időzített héjon áztatással. A bor frissességét a közvetlenül préselt Szerémi Zöldnek, míg színét a Piros Magyarkának köszönheti. Mellette 3 napig áztatott Olaszrizling erősíti ezt a stílust és adja meg a bor testét. Ez utóbbinak nagy része idős telepítés 70-80 éves szőlőtőkék termése. S végül, de nem utolsó sorban, az izgalmakat kis rész szűz termés Bakator és kisebb mennyiség Kövidinak fokozza, mely bogyózva erjed és kerül a házasításba. Szűretlenül, derítetlenül, jól eltalált finomseprővel palackozva, csak egy leheletnyi kén hozzáadásával.

     

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Numen Riesling 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Johannes Zillinger Parcellaire Blanc 1 2019New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    40 éves tőkékről szüretelt Olaszrizling, ami 8 napig erjedt egész fürtben amforában, majd 600L-es fahordóba került érlelésre, és hasonlóan 40 év körüli tőkéről szüretelt chardonnay mely egészfürtös préselés után 500L-es fahordóba kerül érlelése, élesztőhártya alatt. Precíz, kifinomult tétel, nagyon szép ásványokkal, friss körtével és barackkal és kiváló hordóhasználattal.

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Sodalis 2017New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Little Buteo 2020New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
    A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.

    Kosárba teszem
  • Strekov Rizling 2020New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Fehér
    Alkoholtartalom: 14,00%

    Rizling 2020, Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.
    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A szőlőt kézzel szüretelik, közvetlenül, szár nélkül préselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok a domboldalról származnak és 30 év körüli szőlőtőkék terméséből készülnek. 100% Sauvignon Blanc élénk egyensúly, kellemes textúra.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel, 100% chenin blanc-ból.

    A szőlő vinotéka környéki ültetvényekről származik, melyeket István 2014-ben telepített és a kezdetektől biodinamikus szemlélettel művelt. 2018.08.28-i szüret után 70%-ban egészfürtös feldolgozás acéltartélyban erjesztve, 30%-ban bogyózott alapanyag, terracotta amfórában erjesztve.
    Degorzsálva 2020-ban, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Tovább
  • New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban lábbal tapossák, majd 6-10 órán át hagyják ázni a héjon. A szőlő nagy része (90%) spontán fermentálódik 23-25 ° C-on acéltartály belsejében. Ezután a bort seprőn érlelik a következő február végéig. A bor másik fele (10%) qvevri-ben erjesztett szőlőből készül, mely három hónapot tölt a héjjal együtt az agyagedényekben. A palackozás előtt néhány nappal egyszer átfejtik, majd a palackozás napján minimális ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2019-ben három szőlőfajta házasításából születik. Bacchus, Huxelrebe és Grauburgunder, melyek mind maximum 2 hétig héjon erjednek, majd kerülnek préselésre. Az így kapott must 1000 literes hordókba és acéltartályba kerül, melyeket palackozás előtt házasítanak össze, kén hozzáadása nélkül. A korai szüret garantálja, hogy ebben a tételben kirobbanó frissesség és savak dominálnak és az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad.

    Tovább
  • Bencze Pétillant Blanc 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről!

    36% pinot noir, 36% chenin blanc , 22% pinot blanc és 6% rajnai rizling szeptember első napjaiban szüretelve.
    Egészfürtös préselés után 12 órás ülepítést kapott és mind a négy fajta együtt erjedt acéltartályban.
    16,5g/l maradékcukor tartalommal került palackba, degorzsálatlanul, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
    Exkluzív kis tételünk.

     

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Tovább
  • Bergkloster Super Lit 2019New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10,5%

    A Bergkloster család legújabb tagja, a név egy héjon erjesztett Grauburgundert takar, mely a Pinot Gris helyi elnevezése. Eredetileg a Cuvée Weiss részét képezte volna, de annyira megtetszett Jason-nak, hogy külön került palackba. A héjon erjesztett szőlőt nagy méretű hordókba préselték, ahol 9 hónap érlelést kapott. Jason addig ismételgette 2 éves unokahúgának, hogy „Super Lit” míg a kislány is megtanulta, így a név a boron ragadt (ami egyébként nem jelent mást, mint Szuper Izgi!). Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra
    Kosárba teszem