föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

129–144 termék, összesen 153 db

  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A Morillon az Ausztriában elterjedt Chardonnay változat neve. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. A bogyózott alapanyagot rövid ideig héjon áztatják, majd kíméletes préselés után nagyméretű fahordókba kerülnek érlelésre finomseprővel együtt, legalább 22 hónapig. Ezt követően szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerülnek palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. 100% Sauvignon Blanc melyhez a szőlőt kézzel szüretelik, bogyózzák, majd kíméletes kipréselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Gold_Layen_Riesling_2018Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Bár kiemelkedő területről származik a szőlő –  Grand Cru dűlőből –  Piri a német bortörvény értelmében nem tüntetheti fel a címkén a „Goldloch” GC appellációt. A Gold Layen a falujában található „Goldloch” szőlőültetvényre utal, a „Burg Layen” pedig az ősnémet „Laye” szóra, mely sziklát jelent.

    A szőlő lassan, 12 órán át ázik héjon, nagy használt tölgyfahordókban. A bor 22 hónapig teljes seprőn pihen, és az erjedés befejeztével, amikor már csaknem szárazra erjedt került parackozásra. Piri úgy döntött, hogy koronazárat használ ehhez a tételhez, hogy felnyitáskor egy kicsit pezsegjen, ezzel is megőrizve a bor frissességét.

    Tovább
  • Bergkloster_Marstein_Riesling_2019

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Az alapanyag a kiemelkedő, mészkőben gazdag Marstein parcelláról szüretelt 100% rajnai rizling. Lassú, kíméletes egészfürtös préselés után érlelés nagyméretű ovális tölgyfahordókban, 9 hónapig finomseprővel együtt. Palackozás szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.
    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_MathildaSold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.00%
    Rheinhessen 3 helyi fajtájának találkozása.
    Sylvaner, Kerner és Riesling hármasa, Burg Layer Rothenberg sziklás-köves talajáról. Egyik fele direkt préselve, egy másik pedig egy éjszakán át héjon áztatva. Részben acéltartályban, részben idős hordőkban érlelve, 2020 nyarán maradék cukorral, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva. Frissen töltve finom pezsgés, lágy gyümölcsösség, frissítő könnyedség jellemzi, a mindössze 11% alkoholtartalom mellett. Dekantálás után a szénsav teljesen eltűnik, ha így szeretitek jobban.

     

    Tovább
  • Bergkloster_Riesling_2020Sold

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Nagyon izgalmas kísérlet Ewaldtól, az ültetvény középső részéről szüretelt (Ex Vero II) Chardonnay (Morillon) és Sauvignon Blanc házasítása, mely kézi szüretet követően egészfürtösen került préselésre. A lassú és vontatott erjedés fahordókban indult el spontán, majd 17g/l cukornál letöltötte koronazárral, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül. Érzésünk szerint ment el a maradékcukorból, amitől minimális természetes széndioxid alakult ki a palackban, de nem mind. A fantasztikus savaknak köszönhetően egy nagyon részletgazdag, igazán élő, a natúr borok minden kifejezőeszközével rendelkező tétel.

    Tovább
    Ex Vero II S 2017
    11 400 Ft
  • Johannes Zillinger Numen Riesling 2019

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Zillinger_Numen_Fumé_Blanc_2020Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.

    Tovább
  • Michael Gindl Sodalis 2017

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • SoldNew

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 6 és 12 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% sauvignon blanc, 6-14 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: Macabeo
    Alkoholtartalom: 12,7%

    100% Macabeo az 53 éves Les Coves vörös homokköves területéről szüretelve. 3 különböző amforában (430, 250 és 160 literes)  érik több, egy évig, majd préselés után még egy hónapra visszakerül az edényekbe palackozás előtt. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Tovább