17–32 termék, összesen 108 db
-
New
Ország: Magyarország
Régió: Tokaj
Termelő: Szóló
Fajta: fehér100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze a második szüret gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
Kosárba teszem
Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.Szóló Levegő 2020
8 900 FtNewOrszág: Magyarország
Régió: Tokaj
Termelő: Szóló
Fajta: fehér100% Furmint a Dukát dűlőből, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus riolit tufás talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must aclétartályban erjed és 8 hónapot tölt szintén finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
Kosárba teszem
Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.Szóló Víz 2020
8 900 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.
NewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5 %Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.
Kosárba teszemZillinger Numen Fumé Blanc 2021
14 300 FtSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.
TovábbAndreas Tscheppe Hirschkafer 2020
24 600 FtSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%50% többedik töltésű és 50% új hordó osztozott meg ezen a 100% Sauvignon Blanc tételen, mely annyiban tér el a Blaue Libelle-től, hogy a 2020-as évjárat viszontagságainak betudhatóan 1-1 hordó nagyon lassan erjedt, és Andi úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem maradékcukorral (kb. 14g/l) és, koronazárral tölti le. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 18-24 hónapig érlelik. Javasoljuk dekantálni, így a kezdeti füstös-ásványok jegyek teret engednek a citrusos, méhviaszos és virágporos illatoknak, melyek méginkább érvényesülnek ha burgundi stílusú pohárat választunk a bor mellé.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,5%A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A terület elképesztő kitettségben, 510-540 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, ahol az opok mellett nagy darabokban csillámpala is található a talajban. Az átlagban 16 éves tőkékről származó szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.
TovábbNewOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:90% Sauvignon Blanc és 10% Chardonnay (Morillon) házasítása, az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A kézi szüretet követően egészfürtös kíméletes préselés következik, melyek utána nagyméretű használt elzászi stílusú hordókba kerülnek érlelésre finomseprőn, legalább 22 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel. Kezdetben finoman füstös, kovaköves redukció és finom hordófűszerek jellemzi, majd csak lassan nyíllik zöldalma, sárgabarack, és gyógynövényes aromák irányába.
Werlitsch Ex Vero II 2020
15 000 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 14%Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
2019-ben Olivier a termés majd 80%-át elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.
Kosárba teszemClos des Plantes Poiesis24 2019
19 000 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,5%Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a “Les Cailloux” dűlőből.
Kosárba teszem
A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és biodinamikus eszközökkelrevitalizálta.
Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.Clos des Plantes Poiesis 2021
14 500 FtNewOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%
A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.NewOrszág: Németország
Régió: Nahe
Termelő: Christine Pieroth
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 8,5%A Nava a Nahe régies elnevezése. 100% Siegerrebe (szó szerint „Győzelmi szőlő”), egy ritka német keresztezés, mely már Németországban is ritkaságszáma megy és legközelebb a Gewürtztraminerhez áll.
Kosárba teszem
Kézi szüretet követően Christine-ék lábban taposták az egész fürtöket, melyek három hétig csömöszölésnélkül a héjon áztak, hogy a legfinomabb extrakciót érjék el. Kíméletes préselés után a bor acéltartályba került egészen augusztusig, amikor derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.
Mélyen aromatikus narancsbor született, mely karamellizált őszibarack, baracklekvár és lime ízjegyeket hordoz. .Piri Naturel NAVA 2021
8 800 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz. A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon, majd az erjedés acéltartályban megy végbe, spontán 21-24 °C-on. Lassú, 5 órán át tartó, finom préselést követően kb. 6 hónapig marad finomseprőn. Egy izgalmas csavar kerül bele a végén, a kiemelkedő NUMEN zöldveltelini szénsavmacerációsan erjedt bogyóinak a présleve, ez kb. a 5%-ot ad hozzá, viszont mélységet és szuper struktúrát ad a borhoz. Szűretlenül, derítetlenül és érintésnyi hozzáadott kénnel kerül palackba.
Kosárba teszem