föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

17–32 termék, összesen 108 db

  • Szóló_Levegő_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze a második szüret gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
    Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Víz_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Dukát dűlőből, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus riolit tufás talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must aclétartályban erjed és 8 hónapot tölt szintén finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
    Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Zillinger_White Solera_NVNew

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12 %

    50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Zillinger_Numen_Fumé_Blanc_2020New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_Hirschkafer_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Blaue_Libelle_Plus_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    50% többedik töltésű és 50% új hordó osztozott meg ezen a 100% Sauvignon Blanc tételen, mely annyiban tér el a Blaue Libelle-től, hogy a 2020-as évjárat viszontagságainak betudhatóan 1-1 hordó nagyon lassan erjedt, és Andi úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem maradékcukorral (kb. 14g/l) és, koronazárral tölti le. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Segelfalter_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Salamander_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 18-24 hónapig érlelik. Javasoljuk dekantálni, így a kezdeti füstös-ásványok jegyek teret engednek a citrusos, méhviaszos és virágporos illatoknak, melyek méginkább érvényesülnek ha burgundi stílusú pohárat választunk a bor mellé.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Grüne_Libelle_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,5%

    A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A terület elképesztő kitettségben, 510-540 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, ahol az opok mellett nagy darabokban csillámpala is található a talajban. Az átlagban 16 éves tőkékről származó szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500  literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Blaue_Libelle_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek.  A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Werlitsch_Ex_Vero_II_2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    90% Sauvignon Blanc és 10% Chardonnay (Morillon) házasítása, az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A kézi szüretet követően egészfürtös kíméletes préselés következik, melyek utána nagyméretű használt elzászi stílusú hordókba kerülnek érlelésre finomseprőn, legalább 22 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel. Kezdetben finoman füstös, kovaköves redukció és finom hordófűszerek jellemzi, majd csak lassan nyíllik zöldalma, sárgabarack, és gyógynövényes aromák irányába.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis24_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    2019-ben Olivier a termés majd 80%-át elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.

    Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a “Les Cailloux” dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és biodinamikus eszközökkel revitalizálta.
    Kézi szüret, direkt préselés, majd 12 hónapos, régi tölgyfahordókban érlelés.
    Elegáns és texturált, mely hosszú évekig érhet még a palackban, nem csalódunk majd benne.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Whakhapiri_Mai_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Nava_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 8,5%

    A Nava a Nahe régies elnevezése. 100% Siegerrebe (szó szerint „Győzelmi szőlő”), egy ritka német keresztezés, mely már Németországban is ritkaságszáma megy és legközelebb a Gewürtztraminerhez áll.
    Kézi szüretet követően Christine-ék lábban taposták az egész fürtöket, melyek három hétig csömöszölésnélkül a héjon áztak, hogy a legfinomabb extrakciót érjék el. Kíméletes préselés után a bor acéltartályba került egészen augusztusig, amikor derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.
    Mélyen aromatikus narancsbor született, mely karamellizált őszibarack, baracklekvár és lime ízjegyeket hordoz. .

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_GV_2022New

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon, majd az erjedés acéltartályban megy végbe, spontán 21-24 °C-on. Lassú, 5 órán át tartó, finom préselést követően kb. 6 hónapig marad finomseprőn. Egy izgalmas csavar kerül bele a végén, a kiemelkedő NUMEN zöldveltelini szénsavmacerációsan erjedt bogyóinak a présleve, ez kb. a 5%-ot ad hozzá, viszont mélységet és szuper struktúrát ad a borhoz. Szűretlenül, derítetlenül és érintésnyi hozzáadott kénnel kerül palackba.

    Kosárba teszem