föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

33–48 termék, összesen 108 db

  • Koppitsch_Pretty_Nuts_2022SoldNew

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    50% Kékfrankos 50% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket direkt préselték, és az erjedés egy jól kiválasztott pontján a levet kézzel palackozzák.
    Ezután a palackokat a garázsban tárolják, ahol tavaszig pihennek. A tavasz első meleg napjaiban, amikor még fagyosak az éjszakák, Koppitschék a palackokat a hátsó udvarra hordják, ahol néhány nap elteltével a palackok kellően lehűlnek, és készen állnak a végső munkafolyamathoz – a degorzsáláshoz. Minden egyes palackot kézzel nyitnak ki, majd újratöltik és visszazárják.

     

    Tovább
  • Koppitsch_Perspektive_Weiss_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    50% Weissburg alatt 50% Chardonnay
    A Perpektive sorozathoz használt szőlő Neubergen területérő származik, ahol az ültetvények sziklás, mészkőben gazdag dombon kaptak helyet. Ez a terroir kiemelkedően tiszta, precíz és vibráló borokat eredményez.
    A szőlő 3/4-ét direkt préselték, és a lé egyenesen egy régi barrique hordóba került (225 liter). 1/4 héjon maradt és 8 napig ázott. A borokat seprőn érlelték 10 hónapig, majd szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Homok_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
    A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Aligoté_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    Egész fürtök felhasználásával készült, 100% Aligoté, biodinamikusan termesztett 60 éves szőlőről, homokos-vályogos talajról. Kézi szüret után a fürtöket kádakba helyezik néhány napra, (az erjedés így az egész fürtökben indul meg, részleges szénsavmaceráció formájában). Naponta finoman lenyomkodják a kalapot, mielőtt régi burgundi hordókba (228 literes barrique)  préselnék az erjedő levet, ahol 9 hónapot finomseprőn tölt. Szűretlen, derítetlen és mindössze 0,5 g “homeopátiás” természetes ként (vulkáni bányákból) adnak hozzá néhány hónappal palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Bourgogne_Blanc_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Chardonnay_Le Chat Blanc 2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.

    Tovább
  • Strekov1075_Veltlin_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
    Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.

    Tovább
  • Strekov1075_Rizling_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Fehér

    Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.
    Tovább
  • Szóló_Largo_2019Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    85% Furmint és 15% Hárslevelű, melyek kizárólag a mádi Vilmány dűlőből származnak, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus és vörös agyagos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must 2 db 300 literes hordóban erjed és 23 hónapot tölt szintén zempléni tölgyben.
    Kén hozzáadása nélkül 2021 szeptemberében mindössze 400 palack került letöltésre.

    Tovább
  • Szóló_Puro1_2019

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    95% Furmint és 5% Hárslevelű, fele-fele arányban a Sípos dűlő idős, 60 éves tőkéiről és a Hetény dűlő fiatal, 4 éves tőkéiről. Az erjesztés és érlelés két 675 literes kerámia tojásban történt. 2020. augusztusában palackozva kén hozzáadása nélkül.
    Illatban körte, birskompót és őszibarack, mely gyümölcsök ízben is visszaköszönnek. Elegáns, áramvonalas, selymes korty, feszes sav, lendület és energia árad minden porcikájából.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Dolce_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: édes

    40% Sárgamuskotály, 40% Kabar és 20% Hárslevelű, kései szüretben, 2021. október 24-én szüretelve. A botritiszes szemeket is tartalmazó fürtöket lebogyózták és egy hétig héjon áztatták majd préselés után finomseprőn 7 hónapot töltött a bor acéltartályban. 2022. júliusában palackozva 126 g/l maradékcukorral.

     

    Tovább
  • Szóló_Aszú_2017

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: édes

    100% Furmint, mely a Birtok több területéről válogatott alapanyagából készül, riolittufás, andezites és egyéb vulkanikus kőzetekben gazdag talajról. A több körös kézi szüretben leválogatott botritiszes szemek egy hétig áznak héjon az erjedő kései szüreti Furmint mustban. A bor préselés után 18 hónapig zempléni tölgy hordóban érlelődik, mely a helyi Kalina kádárműhelyben készül. 10,5% alkoholtartalom mellett 222 g maradékcukorral 2021 júliusában palackozva.

    Kosárba teszem
    Szóló Aszú 2017
    24 400 Ft
  • Bergkloster_Pinot_Gris2_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, melyet direkt préseltek és egy évig rozsdamentes acéltartályban tartottak.
    Az erjedés hosszabb időt igényelt, de Jason tudta, hogy a türelem kifizetődő lesz, az így kapott bor kifejező karakterrel és kiváló ihatósággal rendelkezik. Ez a bor bebizonyítja, hogy a Pinot Gris milyen változatos és izgalmas. Egyre nagyobb rajongói vagyunk a szőlőfajtának.
    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Purpur_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér

    A szőlőt közvetlenül nagy, 1200 literes német tölgybe (stückfass) préselték, ahol 1,5 évig erjedt és érlelődött. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. A bor illatán elegáns kovaköves redukcióval nyit, sok barack és a rizlingre jellemző virágos aromával párosítva. Kerek íz egy csipetnyi maradék cukorral és finom pezsgéssel, amely extra frissességet biztosít.

    Kosárba teszem
  • Bencze Pétillant Blanc_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    Tovább
  • Vini_Viti_Vinci_Sauvignon_Blanc_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Sauvignon Blanc Saint-Bris dűlőjéből mészköves-agyagos talajról kb. 20 éves tőkékről szüretelve.
    Direkt préselve egész fürtben, majd 12 hónapra többedig töltésű burgundi hordóban érlelve. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem