föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

81–96 termék, összesen 108 db

  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. 100% Sauvignon Blanc melyhez a szőlőt kézzel szüretelik, bogyózzák, majd kíméletes kipréselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Gold_Layen_Riesling_2018Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    Bár kiemelkedő területről származik a szőlő –  Grand Cru dűlőből –  Piri a német bortörvény értelmében nem tüntetheti fel a címkén a „Goldloch” GC appellációt. A Gold Layen a falujában található „Goldloch” szőlőültetvényre utal, a „Burg Layen” pedig az ősnémet „Laye” szóra, mely sziklát jelent.

    A szőlő lassan, 12 órán át ázik héjon, nagy használt tölgyfahordókban. A bor 22 hónapig teljes seprőn pihen, és az erjedés befejeztével, amikor már csaknem szárazra erjedt került parackozásra. Piri úgy döntött, hogy koronazárat használ ehhez a tételhez, hogy felnyitáskor egy kicsit pezsegjen, ezzel is megőrizve a bor frissességét.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%
    A Kinheimer Hubertuslay Lage dűlő, 40 éves ültetvény, déli fekvés, szürke pala. Spontán erjesztés öreg tölgyfahordókban, 8 hónap seprőn érlelés. Szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták.

    Tovább
    Lay Purus 2018
    10 600 Ft
  • Strekov_1075_Don_Zsolt_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Tovább
  • Bergkloster_Marstein_Riesling_2019

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Az alapanyag a kiemelkedő, mészkőben gazdag Marstein parcelláról szüretelt 100% rajnai rizling. Lassú, kíméletes egészfürtös préselés után érlelés nagyméretű ovális tölgyfahordókban, 9 hónapig finomseprővel együtt. Palackozás szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.
    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_MathildaSold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.00%
    Rheinhessen 3 helyi fajtájának találkozása.
    Sylvaner, Kerner és Riesling hármasa, Burg Layer Rothenberg sziklás-köves talajáról. Egyik fele direkt préselve, egy másik pedig egy éjszakán át héjon áztatva. Részben acéltartályban, részben idős hordőkban érlelve, 2020 nyarán maradék cukorral, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva. Frissen töltve finom pezsgés, lágy gyümölcsösség, frissítő könnyedség jellemzi, a mindössze 11% alkoholtartalom mellett. Dekantálás után a szénsav teljesen eltűnik, ha így szeretitek jobban.

     

    Tovább
  • Max-Dexheimer_Riesling2018Sold

    Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    A szőlő Probstey területéről származik, ami híres mészkő talajának tisztaságáról, amely eleganciát és szerkezetet kölcsönöz a boroknak. A 2018-as Rieslinghez egész fürtök kerülnek az erjesztőkádakba. Max lábbal tapossa meg ezeket, hogy a megfelelő eredeményt érje el, majd a lé préselés után az 1200 literes Stuckfass hordóba kerül. 18 hónap érlelést kap palackozás előtt. Ez a bor hűen tökrözi a termőhelyet: sós, ásványos, mintha csak egyenesen a mélyen húzódó kőrétegek közül eredne.

    Tovább
  • Max-Dexheimer_WeissSold

    Ország: Németország
    Régió: Saulheim
    Termelő: Max Dexheimer
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,00 %

    A belépő szint a 2020-as Weiss. Ez az évjárat Weissburgunder és Sylvaner házasítása. Az erjedés szénsavmacerációs eljárásban történik fedett kádakban 4 napig és préselés után régi tölgyben folytatódik. 9 hónapot pihen a bor, mely után szűrés, derítés és mindennemű stabilizáló szer nélkül kerül palackozásra. Az eredmény egy finoman kovaköves, minerális fehérbor, mely szépen strukturált és vibráló.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%

    A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Nagyon izgalmas kísérlet Ewaldtól, az ültetvény középső részéről szüretelt (Ex Vero II) Chardonnay (Morillon) és Sauvignon Blanc házasítása, mely kézi szüretet követően egészfürtösen került préselésre. A lassú és vontatott erjedés fahordókban indult el spontán, majd 17g/l cukornál letöltötte koronazárral, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül. Érzésünk szerint ment el a maradékcukorból, amitől minimális természetes széndioxid alakult ki a palackban, de nem mind. A fantasztikus savaknak köszönhetően egy nagyon részletgazdag, igazán élő, a natúr borok minden kifejezőeszközével rendelkező tétel.

    Tovább
    Ex Vero II S 2017
    11 400 Ft
  • Johannes Zillinger Numen Riesling 2019

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Michael Gindl Sodalis 2017

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: %

    A termés a szomszédos Bechtheim faluból származik, ahol a talaj kicsit löszösebb. Részben egészfürtös préseléssel, kisebb részben héjon erjesztve kerül feldolgozásra a bor beltartalmának növelése érdekében.
    Régi 1000 literes hordókban erjed és érlelődik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. 

     

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: Macabeo
    Alkoholtartalom: 12,7%

    100% Macabeo az 53 éves Les Coves vörös homokköves területéről szüretelve. 3 különböző amforában (430, 250 és 160 literes)  érik több, egy évig, majd préselés után még egy hónapra visszakerül az edényekbe palackozás előtt. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Tovább