föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

49–64 termék, összesen 105 db

  • La Chaume_Des_Lies_Auxey_Duresses_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir egy 0,9 hektáros, déli fekvésű, 80 évesnél idősebb szőlőültetvényről. A parcella 275 méter tengerszint feletti magasságban található, a talaj agyagból és mészkőből, valamint kisebb-nagyobb kövekből állnak. 15 napos egész fürtös áztatás után 14 hónapig használt hordóban érlelik. Szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Super_Lecka_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös

    Jason új vörös cuvée-jének második évjárata. Regent, Sankt Laurent és Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva.
    Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Rouge_de_Pinot_Noir_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir. A kézi szüretet követően a szőlőt bogyózták és 4 hétig erjedt héjon acéltartályban. Az érlelés is itt történt, majd derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. Ropogós, gyógynövényes, ízében a nyers bogyók, szeder és szilva köszönnek vissza.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Février_Grange_Bara_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2021-1

    100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.

    Tovább
  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Rouge_2018Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2020-2

    100% Syrah, melyet Jea Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.

     

     

    Tovább
  • Daniel_Sage_Nyctolopie_2018Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: ga pi 2019-1

    Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
    Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.

     

    Tovább
  • Henri_Chauvet_Abrupts_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    100% Gamay, mely több terület házasítása, Boudes legmeredekebb és legkiemelkedőbb területeiről szedi hozzá az alapanyagot. Összességében a legmeghatározóbb talajtípus a bazalt ezeken a területeken, néhol kiegészülve kék márgával. A beérkező szőlőt megtapossák, hogy segítsék elindítani az erjedést (a taposással felszínre kerülnek a legkívánatosabb élesztők, valamint segít kivonni a szőlő legértékesebb elemeit.) 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.

     

    Kosárba teszem
  • Henri_Chauvet_La_Vie_ordinaire_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir két parcella házasításából. Az egyik a falu egyik legkiemeltebb  dűlőjének szívében található vulkanikus alapokon, a másik egy kis, keleti kitettségű  parcella ahol a szőlő az egykori lávafolyáson és kék márgás talajon nől. 12-15 nap áztatás egész fürtben nagy inox tartályokban. 9 hónap érlelést kap új, 500 literes (35%) és többedik töltéső 228 literes (65%) hordókban. 

     

    Kosárba teszem
  • Henri_Chauvet_Rouge_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    Egy idős Gamay ültetvényről származik az alapanyag, ahol vegyes Gamay klónok kaptak helyet (helyi, Beaujolais és kis mennyiségben egyéb helyről származók). A talaj nagyrészt vörös agyag, melyben néhol mészkő blokkok tesznek változatossá. 12-15 nap áztatás egész fürtben , nagy inox tartályban, csak vödörrel locsolva, hogy a kalap folyamatosan nedves maradjon. 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban. 

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Radeau_des_Cimes_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.
    Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.
    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Kinhoyé_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

    A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
    Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
    Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.
    Kosárba teszem
  • Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    A Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvény legjobb kitettségű részéről válogatott szőlő az alapanyaga ennek a cuvée-nek. Nagyrészt egész fürtök és kisebb részt bogyózott alapanyag erjed együtt, csömöszölés nélkül, napi kétszer meglocsolva. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es többedik töltésű fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Átfejtés nélkül, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Bonsai_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalkstein_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Gyönyörű redukció, savanyú szilva, meggy és extrém ihatóság.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Frankovka_2020

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről a Mária-völgyből, 2009-es telepítésű területről.
    2 hétig nyitott kádban, egész fürtben macerálódott. Az fürtök lenyomása során a bogyók egy része megtörött, egy része épp maradt, így azokban héjon belül zajlott az erjedés.
    Préselést követően 10 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. Gyümölcsös illat cseresznye és sötét bogyós árnyalatokkal jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Bob_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem