49–64 termék, összesen 105 db
-
Ország: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: La Chaume des Lies
Fajta: vörös100% Pinot Noir egy 0,9 hektáros, déli fekvésű, 80 évesnél idősebb szőlőültetvényről. A parcella 275 méter tengerszint feletti magasságban található, a talaj agyagból és mészkőből, valamint kisebb-nagyobb kövekből állnak. 15 napos egész fürtös áztatás után 14 hónapig használt hordóban érlelik. Szűrés és derítés nélkül palackozva.
Kosárba teszemOrszág: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Bergkloster
Fajta: vörösJason új vörös cuvée-jének második évjárata. Regent, Sankt Laurent és Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva.
Kosárba teszem
Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.Bergkloster Super Lecka 2022
7 900 FtOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: vörös100% Pinot Noir. A kézi szüretet követően a szőlőt bogyózták és 4 hétig erjedt héjon acéltartályban. Az érlelés is itt történt, majd derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. Ropogós, gyógynövényes, ízében a nyers bogyók, szeder és szilva köszönnek vissza.
Kosárba teszem
Yann Durrmann Rouge Pinot Noir 2022
9 300 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2021-1
100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.
Tovább
Daniel Sage Février Grange Bara 2020
21 700 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2020-2
100% Syrah, melyet Jea Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.
Daniel Sage Grange Bara Rouge 2018
21 700 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: ga pi 2019-1
Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.Daniel Sage Nyctalopie 2018
17 400 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörös100% Gamay, mely több terület házasítása, Boudes legmeredekebb és legkiemelkedőbb területeiről szedi hozzá az alapanyagot. Összességében a legmeghatározóbb talajtípus a bazalt ezeken a területeken, néhol kiegészülve kék márgával. A beérkező szőlőt megtapossák, hogy segítsék elindítani az erjedést (a taposással felszínre kerülnek a legkívánatosabb élesztők, valamint segít kivonni a szőlő legértékesebb elemeit.) 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.
Henri Chauvet Abrupts 2022
22 500 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörös100% Pinot Noir két parcella házasításából. Az egyik a falu egyik legkiemeltebb dűlőjének szívében található vulkanikus alapokon, a másik egy kis, keleti kitettségű parcella ahol a szőlő az egykori lávafolyáson és kék márgás talajon nől. 12-15 nap áztatás egész fürtben nagy inox tartályokban. 9 hónap érlelést kap új, 500 literes (35%) és többedik töltéső 228 literes (65%) hordókban.
Henri Chauvet La Vie Ordinaire 2022
22 500 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörösEgy idős Gamay ültetvényről származik az alapanyag, ahol vegyes Gamay klónok kaptak helyet (helyi, Beaujolais és kis mennyiségben egyéb helyről származók). A talaj nagyrészt vörös agyag, melyben néhol mészkő blokkok tesznek változatossá. 12-15 nap áztatás egész fürtben , nagy inox tartályban, csak vödörrel locsolva, hogy a kalap folyamatosan nedves maradjon. 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.
Kosárba teszemHenri Chauvet Rouge 2022
17 900 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörös50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.Les Errances Radeau des Cimes 2019
8 700 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörösA Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.
A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.Les Errances Kinhoyé 2021
8 300 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörösA Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvény legjobb kitettségű részéről válogatott szőlő az alapanyaga ennek a cuvée-nek. Nagyrészt egész fürtök és kisebb részt bogyózott alapanyag erjed együtt, csömöszölés nélkül, napi kétszer meglocsolva. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es többedik töltésű fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Átfejtés nélkül, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.
Kosárba teszemBencze Pinot Noir “Atlas” 2021
10 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.
Kosárba teszemClaus Preisinger Bonsai 2022
10 500 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösClaus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Gyönyörű redukció, savanyú szilva, meggy és extrém ihatóság.
Kosárba teszemClaus Preisinger Kalkstein 2022
6 000 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről a Mária-völgyből, 2009-es telepítésű területről.
Kosárba teszem
2 hétig nyitott kádban, egész fürtben macerálódott. Az fürtök lenyomása során a bogyók egy része megtörött, egy része épp maradt, így azokban héjon belül zajlott az erjedés.
Préselést követően 10 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. Gyümölcsös illat cseresznye és sötét bogyós árnyalatokkal jellemzi.Strekov 1075 Frankovka 2020
13 800 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5 %100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.
Kosárba teszemStrekov1075 BOB 2022
8 100 Ft