föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

81–96 termék, összesen 105 db

  • Bencze_Kékfrankos_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Három Kékfrankos klónt telepített István 2017-ben a Rókaluki-dűlő agyagosabb részére: osztrák A4-es, ruszti Triebaumer és Szentesi-Losonci páros által szelektált fajtákat. Szeptember 13-i szüretet követően kádba bogyózták a gyümölcsöt, melyet nyolc nap után kíméletesen préseltek pneumatikus préssel. A bor két 228 literes harmad töltésű francia hordóba került és innen palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül 2022. májusában.

    Tovább
  • Le_Mazel_Vin_de_Soif_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    90% Grenache és 10% Syrah házasítása, délkeleti kitettségű területről, ahol a szőlők átlagéletkora 50 év körül mozog. A 2021 szeptember közepi szüretet direkt préselés követte a Grenache esetében, melyhez a Syrah-t 24 órás áztatást követően adák hozzá. Acéltartályban erjedt, 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Le_Mazel_Cuvée_Larmande_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Syrah agyagos-mészköves talajról, 50 évesnél is idősebb tőkékről szüretelve 2021 szeptember közepén. Egész fürtben, 10 napos szénsavmacerációs eljárással készült acéltartályban. Lassú és óvatos préselés két részben: régi fapréssel, illetve pneumatikus préssel. 22 hónapon keresztül erjedt 8-12 fokon, majd 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.

    Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
    A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, majd szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%
    100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_WowWow_2021

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_KikirikiBlack_2021

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    1979-es telepítésű Tempranillo, Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%
    Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.

    Tovább
  • Vaskapu_Cabernet_Franc_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Egy hordónyi esszencia a Mohácsi Szőlőhegy Jenyei-dűlőjéből, a Kadarka ültetvény széléről.
    30 éves Cabernet Franc tőkék, alacsony hozam, szeptember közepi szüret.
    Erjedés 10 napig nyílt kádban, egészfürt, kézzel bogyózott rész és préslé együtt, majd első töltésű burgundi hordóba került.
    12 hónapot töltött finomseprőn, majd hordóból egyenesen palackozva, kén hozzáadása nélkül.
    Pályája elején lévő nagy bor, melyben a Franc ereje mellett Géza szerette volna az eleganciát és a kerekséget megfogni. Már most izgalmas látni milyen szépen nyílik a pohárban ha egy kis időt adunk neki, szép jövőt jósolunk neki.

    Tovább
  • Michael_Gindl_Bubbles_2021

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem
  • Zillinger_Parcellaire_Rouge_2020

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12 %

    65% Cabernet Franc és 35% Syrah házasítása, melyek Johannes anyagos területeiről származnak. Könnyed borkészítés, mint minden boránál, spontán erjesztéssel és minimális beavatkozással. A fermentáció egész bogyókban történik az extra könnyű extrakció érdekében. A Syrah 3-4 napot tölt héjon, a Cabernet Franc körülbelül ennek kétszeresét. Érlelés többedszeri töltésű fahordókban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalk_und_Kiesel_Rot_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus meszes-kavicsos területeiről szüretelt zweigelt, merlot, kékfrankos. Acéltartályos erjesztés, melyben bogyózott és egészfürtös részek is vannak. Kíméletes préselés után pedig 8-10 hónapra kerül nagyméretű használt fahordóba érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Tagadhatatlan kürti Kadarka, mely bakművelesű ültetvényről szüretelt, 15 napig nyílt kádban erjedt majd préselés után 8 hónapra 220L-es tölgyfahordóba került érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Szentlőrinci, bakművelésű ültetvényről szüretelve. Bogyozótt alapanyag, mely 14 napot erjedt nyitott kádban, majd kíméletes préselés után 10 hónapra 500L-es fahordóban kerül érlelésre. Szűretlen, derítetlen, hozzáadott ként nem tartalmaz.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Bogyozótt alapanyag mely roppantás nélkül 10 napig erjedt nyílt kádban, közben napi kétszer lett nagyon óvatosan kézzel csömöszölve. Kíméletes préselést követően 250L-es amfórákban érik 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Tovább
  • Bencze Solis 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Tovább