föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

49–64 termék, összesen 153 db

  • Andreas_Tscheppe_Grüne_Libelle_Plus_2021Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    50% többedik töltésű és 50% új hordó osztozott meg ezen a 100% Sauvignon Blanc tételen, mely annyiban tér el a már jól ismert Grüne Libelle-től, hogy a 2021-es évjárat viszontagságainak betudhatóan ez a tétel nagyon lassan erjedt, és Andi úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem maradékcukorral (kb. 14g/l) és, koronazárral tölti le. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Blaue_Libelle_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek.  A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Trossen_Hubertus_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    Kinheimer Hubertuslay, déli fekvésű szürke és kék palás meredek lejtő a Mosel felett.
    Idős tőkék (kb 45 évesek) karós támrendszerrel, maga Rudolf telepítette és biodinamikusan gondozta a kezdetektől. Kézi szüret, gyengéd préselés, majd spontán erjedés, 7 hónap érlelés seprőn, nagy, idős ovális hordókban (Mosel Fuders). A bort szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák
    Kosárba teszem
  • Trossen_Madonna_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A délnyugat kitettségű Madonna dűlő, sok-sok napfénnyel, meredek lejtőkkel és elképesztő mennyiségű palával rendelkezik. A szőlőtőkék kb 35 évesek. A szőlőt kézzel szüretelik, és az egész fürtöket 350 literes rozsdamentes acél tartályban erjesztik természetes, vad élesztőkkel. A tartályokat környezeti levegő hűti, és az erjedés körülbelül 8 hónapig tart. A bort 11 hónapig érlelik, szűrés , derítés nélkül palackozzák, és nulla ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Trossen_Pyramide_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A Pyramide kb 35 éves ültetvénye déli és keleti fekvésű lejtőkkel rendelkezik, és a szőlőt rendkívül sűrűn ültetik, így még mélyebbre eresztik gyökereiket a  szürke és kék palás talajba tápanyagért. A gyümölcsöt egész fürtben erjesztik nagy 1000 literes fakádban, és 11 hónapig seprőn érlelik. A bort szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Baigande_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, mely a korábbi Topette nevű cuvée helyébe lép. Ez utóbbi az elmúlt években mindig vásárolt szőlőből készült, de 2023-ban egy termőre forduló fiatal ültetvénynek hála, Maité és Warren már saját alapanyagot dolgozhatott fel.
    Direkt prés, acéltartályos érlelés, hogy a ropogós savakat és a primőr citrusos, zöldalmás jegyeket megtartsák.
    Alacsony alkohol, hosszú korty, csupa élvezet!
    Kosárba teszem
  • Szóló_Levegő_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze hat éves tőkék gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen.
    Kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Föld_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint, részben a Sipos dűlő 60 éves, részben a Dukát 40 éves tőkéiről. A vulkanikus-riolitos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must egy része acéltartályba kerül (Dukát) nyolc hónapra, míg a másik fele (Sípos) 675 literes betontojásokba, ahol 32 hónapot tölt finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin blanc, amely a “Les Cailloux” elnevezésű parcelláról származik. A talaj itt palában és kvarcokban gazdag, mely mély ásványosságot kölcsönöz a bornak.
    A szőlőt egy régi, nagy fa présen préselik, az erjedés spontán módon indul meg vad élesztők segítségével üvegszálas tartályban. Az erjesztés után a mustot gravitáció segítségével többedik töltésű hordókba töltik, és 12 hónapig beavatkozás mentesen hagyják fejlődni.
    Igazán mély, gazdag és rétegelt bor, csonthéjasokkal, citrusokkal és méhviasszal.
    Kosárba teszem
  • Play_Chardonnay_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: fehér

    Szeptember közepén szüretelt tavaszföldi Chardonnay 65%-a kézzel, bogyózókereten került bogyózásra, amelyet a maradék 35%-ból egészfürtöspréselés által kinyert lében erjesztettek a levegőtől elzárva, 18 napon keresztül. Tartályból 8 hónap seprőn tartás után, kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Homok_2022SoldNew

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
    A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Tovább
  • Koppitsch_Perspektive_Weiss_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5%

    50% Weissburgunder és 50% Chardonnay.
    A Perpektive sorozathoz használt szőlő Neubergen területérő származik, ahol az ültetvények sziklás, mészkőben gazdag dombon kaptak helyet. Ez a terroir kiemelkedően tiszta, precíz és vibráló borokat eredményez.
    A szőlő 3/4-ét direkt préselték, és a lé egyenesen egy régi barrique hordóba került (225 liter). 1/4 héjon maradt és 8 napig ázott. A borokat seprőn érlelték 10 hónapig, majd szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis24_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    2020-ban Olivier a termés nagy részét elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.

    Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Autochthon_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint, Hárslevelű, Kéknyelű. A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. Minden fajtát egész fürtben préseltek, kivéve a Hárslevelű egy részét, mely egész fürtben erjedt (szénsavmacerációs eljárásban). A különböző fajták amforában és hordóban vegyesen kerültek érlelésre és házasítás után,  szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Tűz_2020SoldNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Hárslevelű a Tökösmál dűlőből, kb 30-35 éves idős tőkékről szüretelve. Egész fürtös préselés, hosszas érlelés, csodás mélység. Kovaköves indítás után szépen nyílnak a mezei virágok benne, majd a körte és birs veszi át a szerepet. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Tovább
  • Szóló_Puro1_2019

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    95% Furmint és 5% Hárslevelű, fele-fele arányban a Sípos dűlő idős, 60 éves tőkéiről és a Hetény dűlő fiatal, 4 éves tőkéiről. Az erjesztés és érlelés két 675 literes kerámia tojásban történt. 2020. augusztusában palackozva kén hozzáadása nélkül.
    Illatban körte, birskompót és őszibarack, mely gyümölcsök ízben is visszaköszönnek. Elegáns, áramvonalas, selymes korty, feszes sav, lendület és energia árad minden porcikájából.

    Kosárba teszem