273–288 termék, összesen 309 db
-
Sold
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Bergkloster
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50%Rheinhessenben a Riesling kiemelt szerepet kap, Jason szerint is az egyik legizgalmasabb fajta, mely remekül bemutatja a helyi terroirt. Szüret után közvetlenül préselték a gyümölcsöt, hogy megőrizzék a benne rejlő frissességet, majd nagy méretű hordókba került a préslé, ahol 9 hónapig finomseprőn maradt. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra.TovábbBergkloster Riesling 2020
7 900 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Vörös
Alkoholtartalom: 13,5%Tagadhatatlan kürti Kadarka, mely bakművelesű ültetvényről szüretelt, 15 napig nyílt kádban erjedt majd préselés után 8 hónapra 220L-es tölgyfahordóba került érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.
TovábbStrekov 1075 Kadarka 2020
8 800 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Vörös
Alkoholtartalom: 12%100% Szentlőrinci, bakművelésű ültetvényről szüretelve. Bogyozótt alapanyag, mely 14 napot erjedt nyitott kádban, majd kíméletes préselés után 10 hónapra 500L-es fahordóban kerül érlelésre. Szűretlen, derítetlen, hozzáadott ként nem tartalmaz.TovábbStrekov 1075 Vavrinec 2020
8 800 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50%A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.TovábbDregenerationenwein 2017
9 400 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Nagyon izgalmas kísérlet Ewaldtól, az ültetvény középső részéről szüretelt (Ex Vero II) Chardonnay (Morillon) és Sauvignon Blanc házasítása, mely kézi szüretet követően egészfürtösen került préselésre. A lassú és vontatott erjedés fahordókban indult el spontán, majd 17g/l cukornál letöltötte koronazárral, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül. Érzésünk szerint ment el a maradékcukorból, amitől minimális természetes széndioxid alakult ki a palackban, de nem mind. A fantasztikus savaknak köszönhetően egy nagyon részletgazdag, igazán élő, a natúr borok minden kifejezőeszközével rendelkező tétel.
TovábbEx Vero II S 2017
11 400 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörös
Alkoholtartalom:Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Bogyozótt alapanyag mely roppantás nélkül 10 napig erjedt nyílt kádban, közben napi kétszer lett nagyon óvatosan kézzel csömöszölve. Kíméletes préselést követően 250L-es amfórákban érik 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.
TovábbBencze Kék II. 2019
8 100 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12,00 %Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket 500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya. A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett.
Kosárba teszemZillinger Numen St Laurent Rosé 2018
13 600 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.
Kosárba teszemZillinger Numen Riesling 2018
13 600 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11,5 %E bor elkészítése valójában több mint három évvel ezelőtt kezdődött. A St. Laurent solera-rész 4 tételből került összeválogatásra: egy kisebb mennyiség a 2016-os NUMEN Rosé-ból, a NUMEN 2017-es és 2018-as évjáratából, és egy kis friss 2019-es léből áll össze. A Syrah esetében a solera 2017-ben indult, a két évjárat rosé-t a 2019-es Syrah-val egészítették ki, melyet csak néhány órán át rövid ideig macerálták a szín kinyerése érdekében, majd ezután kipréselték. A két solerát rozsdamentes acél tartályokban tartják, hogy megőrizzék a frissességet és a szerkezetet. A Rösler minden évjáratban az adott évjáratból kerül bele teljes egészében és qvevri-be (grúz amforákba) kerül, miután kíméletesen, egészfürtösen préselték, hogy minél kevesebb színanyag kerüljön bele. A “Rösler Blanc de Noirs” frakció így ebben qvevriben érik, összesen 5 hónapig. Ezt követően a fehér Rösler-t összeházasítják a Szent-Lőrinci és Syrah solerákkal, majd pedig szűrés és hozzáadott kén nélkül palackozzák.
Tovább
50% Rösler 2019, 25% St. Laurent Rose Solera (beleértve a NUMEN Rose-t), 25% Syrah Rose Solera.
Palackozva 2020. március 1-jén.Zillinger Revolution PINK Solera N.V
7 100 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5 %Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.
TovábbZillinger Numen Fumé Blanc 2021
14 300 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,50%Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása 70-30% arányban, mely az ültetvény legmagasabb, extrém Ex Vero III szintjéről származik. A két fajtát együtt szüretelik, majd két héten át héjon áztatják utána pedig nagyméretű 2000-3000L-es használt fahordókban érlelik 24 hónapig. A fekete tea és a zöldalma illatjegyek helyét gyógynövényes, citrusos jegyek váltják a pohárban ha időt adunk neki, érdemes dekantálni is. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel.
TovábbWerlitsch Freude 2020
20 500 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
Tovább
A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.Bencze Solis 2020
6 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50 %30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve, meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
Kosárba teszem
.Sodalis Weissburgunder 2017
19 900 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Trinity egy újabb bizonyítéka Fred Niger határtalan kísérletező kedvének, mely arra ösztökélte, hogy különböző területekről származó természetes módon megművelt szőlő ültetvényekről származó szőlőt dolgoz fel.Ebben az esetben a szőlőt a Rhône-ben nevelték, kézzel szüretelték, a Loire-ba szálították és Fred csodálatos pincéjében készítették el.Nagyrészt Grenache és némi Cinsault keveréke. A Rhône-völgyben a gyakran túlmelegedő pincékben a bor frissességének megőrzése nagy kihívás. Ebben a hűvös Loire-i pincében azonban ideális körülmények vannak jelen. Kézi szüret, melyet bogyózás követ, acéltartályban spontán erjed a bor majd 10 hónapig ugyanitt érlelődik.Szűrés és derítés nélkül kerül palackozásra.TovábbDomaine de l’Écu Trinity 2019
4 700 FtSoldNew
Ország: Németország
Régió: Mosel
Termelő: Trossen
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,00%A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek a tőkék átlagos életkora 100 év.A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan, 8 hónap alatt megy végbe.A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.Schiefergold Purus 2018
21 800 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
TovábbBencze Blau 2019
5 900 Ft