föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

193–208 termék, összesen 309 db

  • Zillinger_White Solera_NV

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12 %

    50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Werlitsch_Glück_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása, melyet Ewald az ültetvény középső szintjéről az Ex Vero II szintről szüretel, bogyóz, majd nyílt fakádakban héjon erjeszt 2 hétig. Préselést követően, nagyméretű elzászi típusú hordókban érleli 2 évig. Érett piros almás és mézes jegyek teszik ezt a bort akár desszertek mellé is jó társsá. Szűretlenül, derítetlenül kerül palackozásra, hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Werlitsch_Ex_Vero_II_2020

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    90% Sauvignon Blanc és 10% Chardonnay (Morillon) házasítása, az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A kézi szüretet követően egészfürtös kíméletes préselés következik, melyek utána nagyméretű használt elzászi stílusú hordókba kerülnek érlelésre finomseprőn, legalább 22 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel. Kezdetben finoman füstös, kovaköves redukció és finom hordófűszerek jellemzi, majd csak lassan nyíllik zöldalma, sárgabarack, és gyógynövényes aromák irányába.

     

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Rozália_2021

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Szentlőrinci és Alibernet házasítása.
    A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül. Hűtsétek be, illetve javasoljuk, hogy tanulmányozzátok Zsolti videóját, ő hogyan nyitja – súgunk: szöggel és kalapáccsal.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Frankovka_2020

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről a Mária-völgyből, 2009-es telepítésű területről.
    2 hétig nyitott kádban, egész fürtben macerálódott. Az fürtök lenyomása során a bogyók egy része megtörött, egy része épp maradt, így azokban héjon belül zajlott az erjedés.
    Préselést követően 10 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. Gyümölcsös illat cseresznye és sötét bogyós árnyalatokkal jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Bob_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Porta8Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14 %

    Különböző évjáratok, 4 szőlőfajta és különböző borkészítési eljárások találkoznak ebben a nem mindennapi borban, melyben Zöldveltelini, Olaszrizling, Aurelius és Devin fajtákat házasított össze Zsolt. Héjon erjesztett tételek, melyeket flor alatt érleltek, mely jellegzetes, zamatos diós jegyeket ad a bornak. Ahogy mondja, “Repüljünk át az idő szárnyán a nagyszüleink ́pajtájáig (Porta) és poroljuk le őseink értékeit.” Narancsbor, melynek összetettsége a különböző évjáratok változatos karaktereiből adódik össze.

    Tovább
  • Clos_des_Plantes_Pélo_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Pelo tisztelgés Olivier nagyapja, Pierre előtt, aki gyerekkorában először ismertette meg a borkészítéssel őt, és hozzájárult a Clos des Plantes létrejöttéhez. Pierre Saint Emilion-rajongó volt, így adódott, hogy Olivier nagyapja becenevét választotta ennek a többnyire Cabernet Franc-ból álló cuvée-nek.

    Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező, agyagos a “Le Bordage” területről, ahol a Franc mellett Pinot d’Aunis és Grolleau is található elszórtan. A borba ezek is belekerülnek, évről évre változó arányban.
    2020-ban Olivier együtt erjesztett 15% egész fürtös Chenin Blanc-t a Cabernet Franc-nal (85%), hogy egy kis könnyeddséget, izgalmat csempésszen a borba. 8 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használt hordókban.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Whakhapiri_Mai_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Nava_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 8,5%

    A Nava a Nahe régies elnevezése. 100% Siegerrebe (szó szerint „Győzelmi szőlő”), egy ritka német keresztezés, mely már Németországban is ritkaságszáma megy és legközelebb a Gewürtztraminerhez áll.
    Kézi szüretet követően Christine-ék lábban taposták az egész fürtöket, melyek három hétig csömöszölésnélkül a héjon áztak, hogy a legfinomabb extrakciót érjék el. Kíméletes préselés után a bor acéltartályba került egészen augusztusig, amikor derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.
    Mélyen aromatikus narancsbor született, mely karamellizált őszibarack, baracklekvár és lime ízjegyeket hordoz. .

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_GV_2022

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon, majd az erjedés acéltartályban megy végbe, spontán 21-24 °C-on. Lassú, 5 órán át tartó, finom préselést követően kb. 6 hónapig marad finomseprőn. Egy izgalmas csavar kerül bele a végén, a kiemelkedő NUMEN zöldveltelini szénsavmacerációsan erjedt bogyóinak a présleve, ez kb. a 5%-ot ad hozzá, viszont mélységet és szuper struktúrát ad a borhoz. Szűretlenül, derítetlenül és érintésnyi hozzáadott kénnel kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Pretty_Nuts_2022Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    50% Kékfrankos 50% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket direkt préselték, és az erjedés egy jól kiválasztott pontján a levet kézzel palackozzák.
    Ezután a palackokat a garázsban tárolják, ahol tavaszig pihennek. A tavasz első meleg napjaiban, amikor még fagyosak az éjszakák, Koppitschék a palackokat a hátsó udvarra hordják, ahol néhány nap elteltével a palackok kellően lehűlnek, és készen állnak a végső munkafolyamathoz – a degorzsáláshoz. Minden egyes palackot kézzel nyitnak ki, majd újratöltik és visszazárják.

     

    Tovább
  • Clair_Obscur_Maranges_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir 0,25 hektárról szüretelve, 30 éves szőlőtőkék 2015 óta biodinamikusan gondozva. A Sur Le Bois Sud terület csak néhány száz méterre van Les Aubuzestől, erdővel elválasztva tőle. Hasonló terroir, bár az agyagos talaj valamivel sziklásabb és szilícium-dioxidban gazdagabb homok, amely lendületet és rétegezettséget kölcsönöz a bornak. A következő év novemberében került palackba, szűretlenül és derítetlenül, a palackozás előtt mindössze egy leheletnyi (2-3 mg/l) ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Hautes_Cotes_de_Beaune_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    A “Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux” terület a Volnay-fennsíkon található magas mészkő tartalmú talajon. 100% Pinot Noir, korülbelül ahol 40 éves tőkékről, vad erdőkkel körülvéve. Egész fürtben erjed, majd többedik töltésű barrique hordókban érlelődik. 2020-ban a terroir sok frissességet és dinamizmust visz a borba, fűszeres és virágos jegyek szinte kirobbannak.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Aligoté_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    Egész fürtök felhasználásával készült, 100% Aligoté, biodinamikusan termesztett 60 éves szőlőről, homokos-vályogos talajról. Kézi szüret után a fürtöket kádakba helyezik néhány napra, (az erjedés így az egész fürtökben indul meg, részleges szénsavmaceráció formájában). Naponta finoman lenyomkodják a kalapot, mielőtt régi burgundi hordókba (228 literes barrique)  préselnék az erjedő levet, ahol 9 hónapot finomseprőn tölt. Szűretlen, derítetlen és mindössze 0,5 g “homeopátiás” természetes ként (vulkáni bányákból) adnak hozzá néhány hónappal palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Pinot_Noir_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, melyet egész fürtben erjesztenek, nagy, nyitott kádakban (részleges szénsavmaceráció). Préselés előtt naponta finoman lenyomkodják a felszínét, így biztosítva, hogy a kalap ne száradjon ki és ezzel színanyagot is nyer a bor. Az erjedés befejezése régi, nagy hordókban történik 12 hónapig.Szűretlenül, derítés nélkül és mindössze 5 mg/liter vulkáni bányákból származó, természetes kénnel palackozva.

    Kosárba teszem