föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

273–288 termék, összesen 301 db

  • Johannes_Zillinger_Pink_SoleraSold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    E bor elkészítése valójában több mint három évvel ezelőtt kezdődött. A St. Laurent solera-rész 4 tételből került összeválogatásra: egy kisebb mennyiség a 2016-os NUMEN Rosé-ból, a NUMEN 2017-es és 2018-as évjáratából, és egy kis friss 2019-es léből áll össze. A Syrah esetében a solera 2017-ben indult, a két évjárat rosé-t a 2019-es Syrah-val egészítették ki, melyet csak néhány órán át rövid ideig macerálták a szín kinyerése érdekében, majd ezután kipréselték. A két solerát rozsdamentes acél tartályokban tartják, hogy megőrizzék a frissességet és a szerkezetet. A Rösler minden évjáratban az adott évjáratból kerül bele teljes egészében és qvevri-be (grúz amforákba) kerül, miután kíméletesen, egészfürtösen préselték, hogy minél kevesebb színanyag kerüljön bele. A “Rösler Blanc de Noirs” frakció így ebben qvevriben érik, összesen 5 hónapig. Ezt követően a fehér Rösler-t összeházasítják a Szent-Lőrinci és Syrah solerákkal, majd pedig szűrés és hozzáadott kén nélkül palackozzák.
    50% Rösler 2019, 25% St. Laurent Rose Solera (beleértve a NUMEN Rose-t), 25% Syrah Rose Solera.
    Palackozva 2020. március 1-jén.

    Tovább
  • Zillinger_Numen_Fumé_Blanc_2020Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.

    Tovább
  • Werlitsch_Freude_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása 70-30% arányban, mely az ültetvény legmagasabb, extrém Ex Vero III szintjéről származik. A két fajtát együtt szüretelik, majd két héten át héjon áztatják utána pedig nagyméretű 2000-3000L-es használt fahordókban érlelik 24 hónapig. A fekete tea és a zöldalma illatjegyek helyét gyógynövényes, citrusos jegyek váltják a pohárban ha időt adunk neki, érdemes dekantálni is. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel.

    Tovább
  • Bencze Solis 2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
    A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
    Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.

    Tovább
  • Michael Gindl Sodalis 2017

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50 %

    30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve,  meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
    .

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13,50%

    Trinity egy újabb bizonyítéka Fred Niger határtalan kísérletező kedvének, mely arra ösztökélte, hogy különböző területekről származó természetes módon megművelt  szőlő ültetvényekről származó szőlőt dolgoz fel.
    Ebben az esetben a szőlőt a Rhône-ben nevelték, kézzel szüretelték, a Loire-ba szálították és Fred csodálatos pincéjében készítették el.
    Nagyrészt Grenache és némi Cinsault keveréke. A Rhône-völgyben a gyakran túlmelegedő pincékben a bor frissességének megőrzése nagy kihívás. Ebben a hűvös Loire-i pincében azonban ideális körülmények vannak jelen. Kézi szüret, melyet bogyózás követ, acéltartályban spontán erjed a bor majd 10 hónapig ugyanitt érlelődik.
    Szűrés és derítés nélkül kerül palackozásra.
    Tovább
  • SoldNew

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
    Bencze Blau 2019
    5 900 Ft
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 6 és 12 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% sauvignon blanc, 6-14 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: Macabeo
    Alkoholtartalom: 12,7%

    100% Macabeo az 53 éves Les Coves vörös homokköves területéről szüretelve. 3 különböző amforában (430, 250 és 160 literes)  érik több, egy évig, majd préselés után még egy hónapra visszakerül az edényekbe palackozás előtt. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,6%

    50% Trapet, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Garnacha

    A Les Coves homokköves-agyagos területéről, egész fürtben 12 napot tölt zárt erjesztőedényekben, majd 12 hónapig tartályban érik. A nevét az ültetvény mellett futó útról kapta, mely magyarul Csempészek Útját jelenti. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Tovább
  • Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: vörös (60% monastrell, 25% garnacha, 15% syrah)
    Alkoholtartalom: 12,6%

    53 éves Monastrell és 35 éves Garnacha szőlőtőkék termése, mely kiegészül 15% Syrah-val is. A Monastrell fele a kézi szüret és lábbal taposás után 7 napig héjon erjed zárt tartályban, a másik fele pedig szénsavmaceráción megy keresztül. A Syrah 13 hónapot tölt kis francia hordókban, a Monastrell és Garnacha 11 hónapot acéltartályban. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_WB_2017

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% Weissburgunder. Kézi szüret, bogyózott alapanyag melynek nagy része kíméletesen van préselve, kisebb része pedig egész bogyóban marad. Az előbbi préslevet 5 hónapig érleli az egész bogyókkal együtt agyag amfórákban, majd pedig még 12 hónapos ászokhordós érlelést kap. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz a tétel.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_GV_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus mészkőben és agyagpalában gazdag, kiemelkedő Edelgraben dűlőjéből szüretelt 100% zöldveltelini. Spontán erjedés, hosszabb héjon áztatás amfórában, majd pedig érlelés használt ászokhordóban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem