föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

33–48 termék, összesen 121 db

  • Renaud_Boyer_En_Attendant_Riaux_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Ennek a Coteaux Bourguignons cuvée-nekg jellemzően 2/3 Pinot Noir és 1/3 Gamay keveréke; Nuits-St-Georges és Vosne-Romanée különböző pontjain található területekről származik. Piros bogyós gyümölcsök, kortyban szegfűszeggel, pici borssal kíséri az érett szamócás jelleget. Finom tanninok és remek struktúra. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Bourgogne_Rouge_Les_Riaux_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, mely a Puligny-Montrachet szomszédságában lévő “Les Riaux” területről származik. A kézi szüretet követően, körülbelül három hétig egész fürtben erjed. Renaud nem használ szivattyút, az erjedés végén mindössze egyszer csömöszöl, nem az extrakciót vagy a színt keresi, hanem a tisztaságot és a frissességet. Gravitációval kerül a bor többedik töltésű hordóba, ahol tizenkét hónapig seprőn érlelődik. Palackozás szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Noir_Baumgarten_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, melyhez Jean csak az egész fürtökből préselt lé színlé frakcióját használta. 10 hónapig érlelve nagy méretű elzászi hordóban (foudre) majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva. Frissesség kimaxolva, mint egy piros bogyós gyümölcssaláta.

    Kosárba teszem
  • Jean-Marc_Dreyer_Pink_Pong_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: vörös

    Mint azt neve is sejteti, ez a cuvée általában 50% Pinot Gris és 50% Pinot Noir, mely 2022-ben kiegészült Auxerrois-val, mivel nem volt elegendő mennyiség a vörös szőlőből. Így egyharmad Pinot Noir, egyharmad Pinot Gris és egyharmad Auxerrois házasítása, mindegyiket 7 napig áztatták, 9 hónapig nagy méretű elzászi tölgyfahordóban érlelték és utólag házasították. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Lenyűgöző, frissítő és szomjoltó cuvée!

    Kosárba teszem
  • Jean-Marc_Dreyer_Anigma_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: vörös

    A Pinot Noir 7 napig egész fürtben áztatva, egy leheletnyi Gamay-val, mely Jean-Marc régi jóbarátjától, Raphaël Beysangtól származik. Kisebb hordókban (350-500l) érlelik 9 hónapig, így intenzívebb karakterű, mint foudre-ban tartott párja (Elios).
    Elképesztő mennyiségű piros bogyós gyümölcs, melyekhez szépen eltalált savak párosulnak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Fred_11New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös

    Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül palackozva.
    Fekete bogyós gyümölcsök, ibolya és tavaszi virágok, vastag szín de könnyed korty, vibráló savak.
    Kosárba teszem
  • Bencze_Autochthon_Red_2022Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra, most először vörös fajtákból: Kék bakator (47%), Kékfrankos (31%), Hajnos kék (13%), Kadarka (9%)  A Kék Bakator 50% egészfürtös préslében és 50% egészfürtös flottation-ban, a Kékfrankos rész fele egészfürtös présléként külön másik fele egészfürtben, a Hajnos Kék 50% taposott lében, 50% egészfürtös flottation-ban, a Kadarka pedig 50% taposott lében, 40% kézzel bogyózva, 10% egészfürtösen erjed. A szőlőfajták külön kerültek szedésre szeptember közepén és külön is erjednek, majd novemberben házasították az újborokat, melyek 3db 750L kőedényben érlelődtek ülepítés nélkül. Palackozás 2023. augusztus 30-án, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Maurer_Kadarka_Gravitation_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke.16 éves, bakművelésű szőlőültetvény termése. Enyhe túlérésben botrytis-el szüretelve, 12 nap héjonáztatás, majd préselés, végül kis hordókban érlelődött 18 hónapon át!

    Kosárba teszem
  • Kadarka_Krisztus_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A karlócai Krisztus dűlőről származó alapanyag, mely már a nem metszett szőlőtőkék termése, melyből kifolyólag 
    volt köztük úgyszint túlérett fürtök, mint ahogy rózsaszín nem teljesen érett szőlőfürtök is! Október 1-je és 6-a között szüretelve egy kis botrytis-el együtt. 10 napos héjonáztatást követöen 18 hónapig érlelődött, kis méretű fahordókban.

    Kosárba teszem
  • Galán_Géza_Nové_Vino_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
    ’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2024 november elején. Friss, ropogós vin nouveau!

    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Biclir_2022Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    2022 extrém nehéz év volt a Loire-ban, Jérome számára is drámai fagyok vitték el termésének nagy részét.
    Úgy döntött, hogy a megmaradt mennyiséget egy cuvée-ként készíti el, így született meg a Biclir, mely tartalmazza a birtok összes szőlőfajtáját: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau és Gamay.
    A fajták külön kerültek feldolgozásra, leginkább flottation (préslében ázott fürtök és / vagy bogyók) illetve néhány fajta esetében több hónap héjon tartás ötvözésével. Érlelés üvegszálas edényekben és többedszer használt tölgyfahordókban.
    A végeredmény egy energiától duzzadó légies vörösbor, trópusi gyümölcsökkel, virágokkal, sok-sok mély és cizellált ízjeggyel. Elképesztő bor.
    Tovább
  • Vaskapu_Kadarka+_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    Szeptember eleji szüret alapanyaga, amelyben varázslatos sötét lilára töppedt fürtök is helyet kaptak, melynek levét kipréselték. Amikor az így kapott gazdag, színanyagban is bővelkedő lé erjedésnek indult, Géza kb 30% Grenache-t adott az edénybe, melyet hálón, kézzel bogyóztak le. Egy új burgundi hordóba került és egy évig érlelődött itt palackozás előtt. Buja, mély gyümölcsös és selymes bor született, komolyabb húsos, grillezett ételek mellé is remekül passzol.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kékfrankos_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus Kékfrankos, melyet két lépcsőben szedtek. A szüret első feléből, sok egész fürt felhasználásával klasszikus beaujolais módszerrel és egy kis direkt présével az első rész készült (mely a Nove Vino-t is adta 2022 év végén), majd a 10 nappal későbbi szüretből laza flottation módszerrel (melyben 30% bogyózott rész úszik a 70% préslépen) egy másik rész született meg. Ezek két külön hordóba kerültek és a két rész házasításából egy izgalmas, avaros, fűszeres jegyekkel rendelkező, nagyon jól iható Kékfrankos került palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
    2022-ben 50% Kékfrankos Bétaszékről, 7 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 50% Cabernet Sauvignon & Merlot-val a kastély körüli területről, alacsony hozammal, részben kézzel bogyózva, részben direkt préselve, 12 napig kádban erjesztve.
    60% hordóban és 40% tartályban erjedt és 2023 júliusában került palackozásra kén hozzáadása nélkül.
    A 22-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így egy déliesebb, haraphatóbb bor született, melyben azért fel-fel sejlik a szénszavmaceráció okozta finom bizsergés is.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kadarka_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Szeptember 14-i kézi szüret, majd az alapanyag “hamburger” eljárásban került feldolgozásra, azaz egy rész egész fürtben, kocsányostól, egy rész hálón lebogyózva és egy rész direkt préselt, rosé léként rátöltve. Egy üvegszálas edényben és egy hordóban erjedt, majd került házasításra és 2023 augusztusában palackozásra. Az aszályos év megmutatkozik a borban is, vastagabb színanyag, érett fekete gyümölcsök, sült szilva és fűszerek, olaszos, Nebbiolo-s hangulat.
    Kosárba teszem
  • Palya_Balázs_Kékfrankos_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mátra
    Termelő: Palya Balázs
    Fajta: vörös

    Szeptember elején szüretelt, 100% Kékfrankos. A teljes mennyiség 65%-a, mint ép bogyós rész, 35% préslével került felöntésre, amely 4 napig erjedt együtt spontán. Az erjedő murcit szabadeséssel másodtöltésű tölgyfahordóba és tartályba töltötték. Az erjesztőkádban lévő bogyós rész még 12 órát erjedt együtt, majd kíméletes préselést követően egy harmadik frakcióként tartályba töltötték. 9 hónap után a hordós és a két tartályos rész házasításra került, további 12 hónap tartályos érlelést követően minimális kén (10mg/l) hozzáadásával került palackba.
    Kosárba teszem