33–48 termék, összesen 114 db
-
New
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösA karlócai Krisztus dűlőről származó alapanyag, mely már a nem metszett szőlőtőkék termése, melyből kifolyólag
Kosárba teszem
volt köztük úgyszint túlérett fürtök, mint ahogy rózsaszín nem teljesen érett szőlőfürtök is! Október 1-je és 6-a között szüretelve egy kis botrytis-el együtt. 10 napos héjonáztatást követöen 18 hónapig érlelődött, kis méretű fahordókban.Maurer Kadarka Krisztus 2022
11 600 FtNew
Ország: Magyarország
Kosárba teszem
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2024 november elején. Friss, ropogós vin nouveau!VASKAPU NOVÉ VINO 2024
5 400 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: vörös2022 extrém nehéz év volt a Loire-ban, Jérome számára is drámai fagyok vitték el termésének nagy részét.Kosárba teszem
Úgy döntött, hogy a megmaradt mennyiséget egy cuvée-ként készíti el, így született meg a Biclir, mely tartalmazza a birtok összes szőlőfajtáját: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau és Gamay.
A fajták külön kerültek feldolgozásra, leginkább flottation (préslében ázott fürtök és / vagy bogyók) illetve néhány fajta esetében több hónap héjon tartás ötvözésével. Érlelés üvegszálas edényekben és többedszer használt tölgyfahordókban.
A végeredmény egy energiától duzzadó légies vörösbor, trópusi gyümölcsökkel, virágokkal, sok-sok mély és cizellált ízjeggyel. Elképesztő bor.
Jérôme Saurigny Biclir 2022
15 600 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörösSzeptember eleji szüret alapanyaga, amelyben varázslatos sötét lilára töppedt fürtök is helyet kaptak, melynek levét kipréselték. Amikor az így kapott gazdag, színanyagban is bővelkedő lé erjedésnek indult, Géza kb 30% Grenache-t adott az edénybe, melyet hálón, kézzel bogyóztak le. Egy új burgundi hordóba került és egy évig érlelődött itt palackozás előtt. Buja, mély gyümölcsös és selymes bor született, komolyabb húsos, grillezett ételek mellé is remekül passzol.
Kosárba teszemVASKAPU KADARKA+ 2022
8 600 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus Kékfrankos, melyet két lépcsőben szedtek. A szüret első feléből, sok egész fürt felhasználásával klasszikus beaujolais módszerrel és egy kis direkt présével az első rész készült (mely a Nove Vino-t is adta 2022 év végén), majd a 10 nappal későbbi szüretből laza flottation módszerrel (melyben 30% bogyózott rész úszik a 70% préslépen) egy másik rész született meg. Ezek két külön hordóba kerültek és a két rész házasításából egy izgalmas, avaros, fűszeres jegyekkel rendelkező, nagyon jól iható Kékfrankos került palackba.
VASKAPU KÉKFRANKOS 2022
8 400 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
Kosárba teszem
2022-ben 50% Kékfrankos Bétaszékről, 7 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 50% Cabernet Sauvignon & Merlot-val a kastély körüli területről, alacsony hozammal, részben kézzel bogyózva, részben direkt préselve, 12 napig kádban erjesztve.
60% hordóban és 40% tartályban erjedt és 2023 júliusában került palackozásra kén hozzáadása nélkül.
A 22-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így egy déliesebb, haraphatóbb bor született, melyben azért fel-fel sejlik a szénszavmaceráció okozta finom bizsergés is.VASKAPU KERT 2022
5 900 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Szeptember 14-i kézi szüret, majd az alapanyag “hamburger” eljárásban került feldolgozásra, azaz egy rész egész fürtben, kocsányostól, egy rész hálón lebogyózva és egy rész direkt préselt, rosé léként rátöltve. Egy üvegszálas edényben és egy hordóban erjedt, majd került házasításra és 2023 augusztusában palackozásra. Az aszályos év megmutatkozik a borban is, vastagabb színanyag, érett fekete gyümölcsök, sült szilva és fűszerek, olaszos, Nebbiolo-s hangulat.Kosárba teszemVASKAPU KADARKA 2022
7 900 FtNew
Ország: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörösSzeptember elején szüretelt, 100% Kékfrankos. A teljes mennyiség 65%-a, mint ép bogyós rész, 35% préslével került felöntésre, amely 4 napig erjedt együtt spontán. Az erjedő murcit szabadeséssel másodtöltésű tölgyfahordóba és tartályba töltötték. Az erjesztőkádban lévő bogyós rész még 12 órát erjedt együtt, majd kíméletes préselést követően egy harmadik frakcióként tartályba töltötték. 9 hónap után a hordós és a két tartályos rész házasításra került, további 12 hónap tartályos érlelést követően minimális kén (10mg/l) hozzáadásával került palackba.Kosárba teszemPalya Balázs Kékfrankos 2022
8 200 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösA Fertő-tó északi részéről a hűvös és szeles parndorfi-fennsíkról szüretelt 100% Pinot Noir. Biodinamikus szőlőültetvények mészkőtalajokon, a szőlő erjesztett nyitott kádban 5 napig erjedt, és 8 hónapig amforában érlelődött.
kádakban erjed 14 napig úgy héjon, hogy egészfürtök is kerülnek a bogyók és a préslé mellé. Érlelés közel 12 hónapig kismeretű 228l-es fahordókban. Elegáns fűszerezéssel és földes jegyekkel ez a Pinot Noir szerintünk varázslatos. A bor néhány évig palackban érlelődött, és csak most kezdi megmutatni éteri oldalát.
Kosárba teszemClaus Preisinger Pinot Noir 2022
15 400 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösSzerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
Kosárba teszem
Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.Maurer Rebel 2021
8 700 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös90% Merlot egy szajki organikusan gazdálkodó birtokról vásárolva, meszes-löszös talajról, illetve 10% bátaszéki biodinamikusan művelt Kékfrankos, mindkettő teljes érettségben szedve. Egészfürtös préselés, egy nap ülepítés után erjesztés üvegszálas tartályban. Erjedésnél kis mennyiség ként kapott, mely a pincénél ritkaság, de a vásárolt szőlő mozgatása valamint az évjárat nehézségei miatt Géza inkább elővigyázatos volt. Gyümölcsbomba, könnyen iható, délies karakterrel.
Kosárba teszemVASKAPU EASY 2023
4 700 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Hugo Vercasson
Fajta: vörös100% Syrah, a terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte, ma is csak egy kis földút választja el az AOC-tól. Idős ültetvény, körülbelül 20 éves tőkékről szüretelt alapanyag. Egész fürtben 15 napot ázik, majd 9 hónapot amforában tölt. Mindössze 1800 palack készült, szuper limitált! Olivás, tapenade-os ízjegyek, igazi ínyencség.
TovábbHugo Vercasson Les Travers 2022
14 300 FtOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Petite Nature
Fajta: vörösSyrah és Gamay házasítás, melyek bogyózva, saját préslében áztatva töltenek el néhány napot, majd gyengéd préselést követően kerülnek hordóba és kapnak egy év érlelést. Szépen elsimult tanninok, glou-glou faktor.
Szűrés, derítés és kén hozzáadás nélkül palackozva.
Kosárba teszemPetite Nature Bonne Étoile 2022
14 700 FtOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Petite Nature
Fajta: vörös100% Cinsault, melynek egy részét direkt préselték, majd a másik felét bogyózva dobálták bele a préslébe. Így ázik néhány napon át, ezzel biztosítva, hogy sem a tanninok, sem a színanyag nem uralkodik el a gyümölcsös, primőr jegyeken. A bor könnyed, ivós és játékos, igazi nyári sláger. Szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszemPetite Nature Chalouper 2023
12 900 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Thibaud Capellaro
Fajta: vörösA domain két parcellájáról származik: az egyik Saint-Joseph appellációból, a másik a Rhône folyó túlpartjáról. Syrah massale selection, egész fürtben 15 napig áztatva majd 11 hónapig demi-muids-ben érlelve. Nagyon szép, élénk vörösbor, fekete gyümölcsökkel és fűszeres aromákkal.New
Ország: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Thibaud Capellaro
Fajta: vörösA Terra 95% Syrah, 5% Viognier és Marsanne házasítása. A szőlő a Le Mazeltől, Gerald Ostrictól Dél-Ardèche-ből származik. A szőlő egész fürtben ázik 10 napig, majd demi-muids-ben kerül érlelésre körülbelül egy évig. Könnyed extrakció, nagyon szép szerkezet, intenzív fekete gyümölcsök, áfonya, feketeribizli, édes fűszeres aromák.
Kosárba teszemThibaud Capellaro Syrah ‘Terra’ 2022
12 000 Ft