föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

97–112 termék, összesen 149 db

  • Szóló_Largo_2019Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    85% Furmint és 15% Hárslevelű, melyek kizárólag a mádi Vilmány dűlőből származnak, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus és vörös agyagos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must 2 db 300 literes hordóban erjed és 23 hónapot tölt szintén zempléni tölgyben.
    Kén hozzáadása nélkül 2021 szeptemberében mindössze 400 palack került letöltésre.

    Tovább
  • Bergkloster_Pinot_Gris2_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, melyet direkt préseltek és egy évig rozsdamentes acéltartályban tartottak.
    Az erjedés hosszabb időt igényelt, de Jason tudta, hogy a türelem kifizetődő lesz, az így kapott bor kifejező karakterrel és kiváló ihatósággal rendelkezik. Ez a bor bebizonyítja, hogy a Pinot Gris milyen változatos és izgalmas. Egyre nagyobb rajongói vagyunk a szőlőfajtának.
    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Purpur_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér

    A szőlőt közvetlenül nagy, 1200 literes német tölgybe (stückfass) préselték, ahol 1,5 évig erjedt és érlelődött. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. A bor illatán elegáns kovaköves redukcióval nyit, sok barack és a rizlingre jellemző virágos aromával párosítva. Kerek íz egy csipetnyi maradék cukorral és finom pezsgéssel, amely extra frissességet biztosít.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Szeptember 23-án szüretelték a nagy esőket megelőzve, majd egészfürtösen préselték, lassan, kíméletesen pneumatikus présben. Az erjedés gránit kőedényben zajlott, és másfél év érlelés után 2022 június végén került palackozásra szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
    Bencze Kék 2020
    10 500 Ft
  • Bencze Pétillant Blanc_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Sauvignon_Blanc_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Sauvignon Blanc Saint-Bris dűlőjéből mészköves-agyagos talajról kb. 20 éves tőkékről szüretelve.
    Direkt préselve egész fürtben, majd 12 hónapra többedig töltésű burgundi hordóban érlelve. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Cotes_D_Auxerre_Bréau_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Chardonnay Yonne-ból (AOC) ahol a tőkék átlag életkora kb. 40 év. Az agyagos-mészköves talajon legszebb formáját mutatja a fajta. Direkt préselve betonkádakban erjed majd 12 hónapot többedik töltésű burgundi hordóban érlelődik. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Bourgogne_Aligoté_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Aligoté, a bogyózott szőlő préselése után üvegszálas edényben erjed és 2 hétig héjon marad. A bor nagy része (kb- 2/3-a) 8 hónapot üvegszálas tartályban tölt, kisebb része pedig többedig töltésű burgundi hordóba kerül. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Quand_fond_la_neige_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér

    Quand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
    100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Olaszrizling_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Hosszú idő óta a pince első Olaszrizlingje, fiatal ültetvényről. SK54-es Olaszrizling szerémségi klón, melyet István 2017-ben telepített a Rókaluki-dűlő magasabb részére, agyagos-bazaltos talajra. A szüret 2021-ban szeptember 13-ra esett, majd a gyümölcsöt egész fürtben, lassan, kíméletesen préselték. Innen gravitációval került a lé 400 literes első töltésű francia hordóba érlelésre. Mint a Birtok összes bora, ez is szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül palackozásra 2022. augusztus 15-én.

    Tovább
  • Le_Mazel_Charbonniere_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% Chardonnay körülbelül 30 éves szőlőtőkéről.
    2020 szeptember elején szüretelve, melyet egészfürtös, direkt préselés követett.
    Acéltartályba került, ahonnan 2022-ben gravitációval palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    Mint ahogyan a koronazár is mutatja a Birtok több tétele esetében, ez a cuvée is némi maradékcukorral került palackba, ami remekül kiegészít ázsai ételeket illetve fanyar ízek mellé szuper párosítás.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Weissburgunder_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A szőlő a szomszédos Bechtheim környékéről származik, a tőkék kb. 15 évesek. A szüretet követően a fürtök egy része egy napot tölt héjon, a másik része pedig részleges szénsavmacerációs eljárással erjed, majd gyengéden préselésre kerülnek. Régi barrique hordókban zajlik az erjedés és csakúgy, mint a legtöbb tétel, ez a bor is 12 hónap érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Szüret után a Riesling fürtök egészben 24 órán át voltak héjon, majd gyengéden kipréselték őket. Felük régi, kis méretű hordókba, másik felük pedig acéltartályba került. Lábbal taposták, majd óvatosan kipréselték a maradék levet is. Összesen 17 hónap érlelést követően került a két tétel házasításra és palackozásra, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: %

    A termés a szomszédos Bechtheim faluból származik, ahol a talaj kicsit löszösebb. Részben egészfürtös préseléssel, kisebb részben héjon erjesztve kerül feldolgozásra a bor beltartalmának növelése érdekében.
    Régi 1000 literes hordókban erjed és érlelődik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. 

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_C'est_la_vie

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 9,5%

    100% Parellada homokos, mészköves talajról származó, 1976-os telepítésű ültetvényről.
    A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben, direkt préselték amfórába, ahol 9 hónapot töltött finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén nélkül került 1 literes palackba. A mindössze 9,5% alkoholtartalom könnyen ihatóságot kölcsönöz a bornak, ízjegyeiben is a frissesség dominál: roppanós sárga alma, körte, barack, megspékelve egy kis kovaköves izgalommal.

    Kosárba teszem