föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Les Errances Kinhoyé 2021

8 300 Ft

Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörös

A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.

Leírás

A TERMELŐ

A Les Errances vagyis „Kalandozások” Warren és Maïté Perrocheau kis pincészete Rablay-sur-Layon-ban. A pár 2009-ben ismerkedtek meg Rennes-ben, s miután hátizsákkal bejárták a világot Mexikótól és Svédországig, végü hazatérve Párizsban kötöttek ki. Néhány nagyvállalati környezetben eltöltött év után úgy döntöttek, hogy a Loire-völgybe költöznek egy lassabb és természetközelibb élet megteremtése érdekében. Szőlészeti tanulmányaik befejezése és a régió néhány nagy nevénél szerzett tapasztalat után 2018-ban megalapították a Les Errances-t.

ISMERD MEG A TERMELŐT!