föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

81–96 termék, összesen 153 db

  • La_Chaume_des_Lies_Bouzeron_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: fehér

    100% Aligoté, egy nyugati fekvésű parcelláról, 360 m tengerszint feletti magasságból. Az erdővel körülvett talaj itt túlnyomórészt agyagos. 10 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és szűretlenül, derítés nélkül palackozzák mindössze 10 mg/l kén hozzáadásával. Zöldalma, birs és lime, illetve egy gyógynövényes kiskert és a virágos rét találkozása egy palackban melyet az Aligoté feszes savai kísérnek.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2022-ben 6 fajta házasításából születik. Bacchus, Pinot Gris, Huxelrebe, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc és Müller-Thurgau, melyek egy része rövid idei héjon erjed, másik része pedig direkt kerül préselésre.
    Ezeket palackozás előtt házasítják össze és kén hozzáadása nélkül kerül a bor letöltésre. A kirobbanó frissességet adó savak mellett a szép gyümölcsös jegyek dominálnak, az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad, így biztosan kérsz még egy pohárral…

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Tovább
  • Yann_Durrmann_Riesling_sur_schiste_rabbari_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Riesling palás talajról. A szőlőt lassan, 10 órán keresztül préselik, spontán erjed, majd a bor nagy, régi hordókban erjed/érik, és korán, a szüret utáni tavasszal/nyár elején palackozzák, hogy megőrizze a friss, gyümölcsös jellegét.

    Kosárba teszem
  • Henri_Chauvet_Froussard_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: fehér

    Boudes szomszédságában található kis településről származó Chardonnay, melyet burgundiai tőkékről, massale selection-nel választottak ki. Vörös homokkő, mely nagyon magas mennyiségben tartalmaz vasoxidokat, illetve gránittörmelék is gazdagítja a talajt. Egész fürtben került préselésre majd 9 hónap érlelést kapott, fele részt 500 literes új tölgyfahordókban és két 228-es többedik töltésű hordóban. A fa egyáltalán nem uralja a bort, mely a precíz fa választásnak is köszönhető. A burgundiai Rousseau hordókhoz Tronçais erdeiből származik a tölgy, mely hosszú (36-48 hónap) száradás után nagyon enyhe pörkölést kapott.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Charlotte_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. Egész fürtösen préselve, acéltartályban erjesztve. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem. Degorzsálatlan tétel.
    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Richard_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd másodtöltésű fahordóba. 11 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    A remek savak, a finom krémesség és a jól kiválasztott hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.
    Kosárba teszem
  • Kövesd_Olasz_pétnat_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér, pétnat

    Organikusan művelt Olaszrizling, mely agyag edényben (Légli amfóra) érjedt és érett egy évig.
    2022 szeptemberben Olaszrizling musttal került beoltásra palackonként és így ment végbe a második erjedés. 2023 februárban degorzsálták és az erjedés vége előtt, maradékcukorral palackozták. A fermentáció a koronazár alatt fejeződött be, finom buborékokat varázsolva a palackba. Könnyed, frissítő ital, degorzsálás nélkül, igazi natúr méthode traditionnelle élmény.

    Tovább
  • Claus_Preisinger_Ancestral_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
    Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Attila_Furmint_2020

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus 2019 tavaszán egy régi Merlot ültetvényt oltott át erdőbényei (!) Furmint klónokkal.
    Az elkészítés egyszerű: kézi szüret, kíméletes egész fürtös préselés, hosszú érlelés (24 hónap) jól kiválasztott Stockinger hordóban, mindenféle kompromisszum nélkül palackozva.
    Gyönyörű savak, vibráló, citrusos jegyek, szépen megtámasztva a hordóval.
    Kosárba teszem
  • Szóló_Víz_2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Dukát dűlőből, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus riolit tufás talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must aclétartályban erjed és 8 hónapot tölt szintén finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
    Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.

    Tovább
  • Zillinger_White Solera_NV

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12 %

    50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Werlitsch_Ex_Vero_II_2020

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    90% Sauvignon Blanc és 10% Chardonnay (Morillon) házasítása, az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A kézi szüretet követően egészfürtös kíméletes préselés következik, melyek utána nagyméretű használt elzászi stílusú hordókba kerülnek érlelésre finomseprőn, legalább 22 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel. Kezdetben finoman füstös, kovaköves redukció és finom hordófűszerek jellemzi, majd csak lassan nyíllik zöldalma, sárgabarack, és gyógynövényes aromák irányába.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Whakhapiri_Mai_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Nava_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 8,5%

    A Nava a Nahe régies elnevezése. 100% Siegerrebe (szó szerint „Győzelmi szőlő”), egy ritka német keresztezés, mely már Németországban is ritkaságszáma megy és legközelebb a Gewürtztraminerhez áll.
    Kézi szüretet követően Christine-ék lábban taposták az egész fürtöket, melyek három hétig csömöszölésnélkül a héjon áztak, hogy a legfinomabb extrakciót érjék el. Kíméletes préselés után a bor acéltartályba került egészen augusztusig, amikor derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.
    Mélyen aromatikus narancsbor született, mely karamellizált őszibarack, baracklekvár és lime ízjegyeket hordoz. .

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_GV_2022

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon, majd az erjedés acéltartályban megy végbe, spontán 21-24 °C-on. Lassú, 5 órán át tartó, finom préselést követően kb. 6 hónapig marad finomseprőn. Egy izgalmas csavar kerül bele a végén, a kiemelkedő NUMEN zöldveltelini szénsavmacerációsan erjedt bogyóinak a présleve, ez kb. a 5%-ot ad hozzá, viszont mélységet és szuper struktúrát ad a borhoz. Szűretlenül, derítetlenül és érintésnyi hozzáadott kénnel kerül palackba.

    Kosárba teszem