föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

113–128 termék, összesen 301 db

  • Szóló_Tűz_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Hárslevelű a Tökösmál dűlőből, kb 30-35 éves idős tőkékről szüretelve. Egész fürtös préselés, hosszas érlelés, csodás mélység. Kovaköves indítás után szépen nyílnak a mezei virágok benne, majd a körte és birs veszi át a szerepet. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Puro1_2019

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    95% Furmint és 5% Hárslevelű, fele-fele arányban a Sípos dűlő idős, 60 éves tőkéiről és a Hetény dűlő fiatal, 4 éves tőkéiről. Az erjesztés és érlelés két 675 literes kerámia tojásban történt. 2020. augusztusában palackozva kén hozzáadása nélkül.
    Illatban körte, birskompót és őszibarack, mely gyümölcsök ízben is visszaköszönnek. Elegáns, áramvonalas, selymes korty, feszes sav, lendület és energia árad minden porcikájából.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Dolce_Musa_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: édes

    100% Sárgamuskotály. Saját, bio és biodinamikus minősítésű (Demeter) termésből származó alapanyag. 70%-ban aszúsodott fürtök kézzel szüretelve, majd egy egy hétig héjon tartva, melyet gyengéd pneumatikus préselés követett. Érlelés acéltartályban 8 hónapig. Maradék cukor tartalom 150 g/ l. Csodás sav ellensúlyozza a maradék cukrot. bátran párosítható ételek mellé, de a vacsora végén egy pohárka önmagában is élvezhető.

     

    Kosárba teszem
  • Szóló_Aszú_2017

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: édes

    100% Furmint, mely a Birtok több területéről válogatott alapanyagából készül, riolittufás, andezites és egyéb vulkanikus kőzetekben gazdag talajról. A több körös kézi szüretben leválogatott botritiszes szemek egy hétig áznak héjon az erjedő kései szüreti Furmint mustban. A bor préselés után 18 hónapig zempléni tölgy hordóban érlelődik, mely a helyi Kalina kádárműhelyben készül. 10,5% alkoholtartalom mellett 222 g maradékcukorral 2021 júliusában palackozva.

    Kosárba teszem
    Szóló Aszú 2017
    24 400 Ft
  • Szóló_Dolce_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: édes

    Átlagosan 60 év körüli tőkékről származó Furmint és Hárslevelű, vörös agyagos, riolittufás talajról. A kései szüretet követően a fürtöket lebogyózzák, és pneumatikus préssel kíméletesen préselik. A bor 20 hónapig magyar tölgyfahordókban érlelődik. Mivel Tokajban a 2021-es évjárat valamivel hűvösebb volt, a savasak markánsabbak, a bor kifejezetten elegáns, tökéletesen kiegyensúlyozva a kései szüret adta édességet.

    Kosárba teszem
  • Hugo_Vercasson_Les_Travers_2022Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: vörös

    100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte, ma is csak egy kis földút választja el az AOC-tól. Idős ültetvény, körülbelül 20 éves tőkékről szüretelt alapanyag. Egész fürtben 15 napot ázik, majd 9 hónapot amforában tölt. Mindössze 1800 palack készült, szuper limitált! Olivás, tapenade-os ízjegyek, igazi ínyencség.

    Tovább
  • Petite_Nature_Bonne_Etoile_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Petite Nature
    Fajta: vörös

    Syrah és Gamay házasítás, melyek bogyózva, saját préslében áztatva töltenek el néhány napot, majd gyengéd préselést követően kerülnek hordóba és kapnak egy év érlelést. Szépen elsimult tanninok, glou-glou faktor.

    Szűrés, derítés és kén hozzáadás nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Petite_Nature_Chalouper_2023

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Petite Nature
    Fajta: vörös

    100% Cinsault, melynek egy részét direkt préselték, majd a másik felét bogyózva dobálták bele a préslébe. Így ázik néhány napon át, ezzel biztosítva, hogy sem a tanninok, sem a színanyag nem uralkodik el a gyümölcsös, primőr jegyeken. A bor könnyed, ivós és játékos, igazi nyári sláger. Szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Pierre_Taillée_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    A domain két parcellájáról származik: az egyik Saint-Joseph appellációból, a másik a Rhône folyó túlpartjáról. Syrah massale selection, egész fürtben 15 napig áztatva majd 11 hónapig demi-muids-ben érlelve. Nagyon szép, élénk vörösbor, fekete gyümölcsökkel és fűszeres aromákkal.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Terra_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    A Terra 95% Syrah, 5% Viognier és Marsanne házasítása. A szőlő a Le Mazeltől, Gerald Ostrictól Dél-Ardèche-ből származik. A szőlő egész fürtben ázik 10 napig, majd demi-muids-ben kerül érlelésre körülbelül egy évig. Könnyed extrakció, nagyon szép szerkezet, intenzív fekete gyümölcsök, áfonya, feketeribizli, édes fűszeres aromák.

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Canuse_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    Nagyon egyedi vörösbor, 85% fehér szőlőből, Thibaud Capellaro ötlete alapján, egyfajta fordított Côte Rotie.
    A Côte-Rôtie-ből származó Syrah törkölyén préselik át a Viognier-t mely előtte 15 napig ázik, ezzel érve el egy rosé színt, majd nagy hordókban és demi-muids-ben kerül érlelésre. Zamatos, lédús, olyan vörösbor, mely színte fehérborként érződik, izgalmas élmény!

    Kosárba teszem
  • Étienne_Siegnovert_Ombre_et_Lumiere_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    Egy kis csoda, amelyet Thibaud Capellaro és Etienne Seignovert, a Rhône-völgy északi részén élő két fiatal bortermelő együttműködése hozott létre. A duó Grenache (40%), Syrah (30%) és Viognier (30%) házasításával hozta létre ezt a tételt. Az eredmény egy szuper friss és csúszós bomba bor, egyszerre virágos és gyümölcsös ízjegyekkel.
    50% szénsavmaceráció és 50% direkt préselés a Grenache-hoz (Gard vidékéről), 50% egész fürt és 50% bogyózott alapanyag (5 nap áztatásban) a Syrah-hoz, direkt préselés a Viognier-hez (Thibaud-ból Észak-Rhône-ból).

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_En_Attendant_La_Nuit_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte. 15 nap egész fürtben héjon, majd 18 hónapos érlelés demi-muids-ben. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz. Gazdag koncentráció, érett piros és fekete gyümölcsök (cseresznye, málna, szeder), fűszeres, virágos jegyek. Bársonyos és selymes textúra, tökéletesen integrált tanninokkal, amelyek izgalmas szerkezetet és egyensúlyt kölcsönöznek a bornak. Nagy érlelési potenciál.

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_Les Feux_du_Ciel_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    100% Syrah, melyet Etienne saját szőlője, a déli kitettségű, 500 méteres magasságból, Ardèche-ből.
    Nagy teraszok, mállott gránitos és metamorf kőzetetes talaj.
    A szőlő 80%-a direkt prés, csak 20% ázik egész fürtben 7 napig, az érlelés kis tölgyfa hordókban és 350-es demi-muids-ben, valamint részben rozsdamentes acéltartályban történik. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz.
    A Syrah elbűvölő mély illatának és az ízek kibontakozásához érdemes kis dekantert használni.

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_Murmure_de_l'eau_2022SoldNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: fehér

    Légies és ásványos fehérbor, mely 75% Jacquère Savoie-ból és 25% Marsanne helyből, de mindkettő kifejező terroir-ról, agyagos-mészkő az első és mállott gránit a második esetében. 8 hónapos érlelés, rozsdamentes acéltartály a Marsanne-hoz, amfora a Jacquère-hez. Az eredmény egy tiszta, precíz, sós, finoman feszes hatású bor, gyönyörű citrusos aromákkal!  Mindössze 3381 palack készült! Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz.

    Tovább
  • Les_Freres_Soulier_Ping_VallesxSoulier_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    100% Syrah, Valentin Vallès-szel együttműködésben.
    Egy új területről, mely egy tó partján fekszik, a a gyümölcsöt fákkal körülvett kis parcelláról szedték.
    A talaj nagyon különleges, rózsaszín homokból áll (magas vastartalom), ezért ebben ez az első évjáratban – hogy jobban megértsék a terroir mondanivalóját – direkt préselték a szőlőt.
    A sav itt jóval hangsúlyossabb, mint Charles és Guillaume saját szőlőjében, pl. a La Clastre-ban, így magasabb reduktív potenciálra és gyümölcsaromákra leltek ezen a területen. A magas hozam alacsony alkoholfokot eredményezett. Erjedés és érlelés rozsdamentes acéltartályban 12 hónapig. Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem