33–48 termék, összesen 49 db
-

Ország: Ausztria
Kosárba teszem
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50%
A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. 100% Sauvignon Blanc melyhez a szőlőt kézzel szüretelik, bogyózzák, majd kíméletes kipréselik. A must spontán erjed, a bor régi 300–3000 literes hordókban érlelődik 18 hónapig, kén hozzáadása nélkül.Werlitsch Sauvignon Blanc Opok 2021
11 200 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%Claus meszes-kavicsos területeiről szüretelt zweigelt, merlot, kékfrankos. Acéltartályos erjesztés, melyben bogyózott és egészfürtös részek is vannak. Kíméletes préselés után pedig 8-10 hónapra kerül nagyméretű használt fahordóba érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kosárba teszem
SoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50%A bor nevét onnan kapta, hogy a családi birtokon megtalálható, Ewald nagyszüleitől is eredeztethető szőlőfajták házasítása ez a tétel: Muscatel, a Sauvignon Blanc, a Welschriesling, a Traminer és a Morillon (Chardonnay). Néhány napig héjon áztatva az összes fajta együtt, majd préselést követően nagy, nyitott fakádban erjesztve, majd ezt követően két évig idős, nagy méretű hordókban finomseprőn érlelve.TovábbDregenerationenwein 2017
9 400 Ft
SoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Nagyon izgalmas kísérlet Ewaldtól, az ültetvény középső részéről szüretelt (Ex Vero II) Chardonnay (Morillon) és Sauvignon Blanc házasítása, mely kézi szüretet követően egészfürtösen került préselésre. A lassú és vontatott erjedés fahordókban indult el spontán, majd 17g/l cukornál letöltötte koronazárral, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül. Érzésünk szerint ment el a maradékcukorból, amitől minimális természetes széndioxid alakult ki a palackban, de nem mind. A fantasztikus savaknak köszönhetően egy nagyon részletgazdag, igazán élő, a natúr borok minden kifejezőeszközével rendelkező tétel.
TovábbEx Vero II S 2017
11 400 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12,00 %Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket 500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya. A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett.
Kosárba teszemZillinger Numen St Laurent Rosé 2018
13 600 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.
Kosárba teszemZillinger Numen Riesling 2018
13 600 Ft
NewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: roséRösler, Syrah, St.Laurent. Mindhárom szőlőfajtát külön erjesztik és érlelik, majd palackozáskor házasítják őket. A Rösler felét egész fürtökben tartják, a másik felét pedig bogyózzák és azonnal préselik. A Syrah szőlőt óvatosan bogyózzák, majd két napig áztatják préselés előtt. A St. Laurent 12 hónapig amforában erjed és érlelődik, illetve különböző évjáratai acéltartályban, szolérarendszerben érnek tovább.
Kosárba teszemZillinger Revolution PINK Solera N.V
8 200 Ft
SoldOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5 %Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.
TovábbZillinger Numen Fumé Blanc 2021
14 300 Ft
NewOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: narancsSauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása 70-30% arányban, mely az ültetvény legmagasabb, extrém Ex Vero III szintjéről származik. A két fajtát együtt szüretelik, majd két héten át héjon áztatják utána pedig nagyméretű 2000-3000L-es használt fahordókban érlelik 24 hónapig. A fekete tea és a zöldalma illatjegyek helyét gyógynövényes, citrusos jegyek váltják a pohárban ha időt adunk neki, érdemes dekantálni is. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel.
Kosárba teszemWerlitsch Freude 2021
22 600 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50 %30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve, meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
Kosárba teszem
.Sodalis Weissburgunder 2017
19 900 Ft
SoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 6 és 12 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.
TovábbSalamander Chardonnay 2018
20 700 Ft
SoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%100% sauvignon blanc, 6-14 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.
TovábbBlaue Libelle Sauvignon Blanc 2018
19 400 Ft
SoldOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11 %A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.
TovábbButeo 12 Grüner Veltliner 2017
10 600 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehérClaus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% Weissburgunder. Kézi szüret, bogyózott alapanyag melynek nagy része kíméletesen van préselve, kisebb része pedig egész bogyóban marad. Az előbbi préslevet 5 hónapig érleli az egész bogyókkal együtt agyag amfórákban, majd pedig még 12 hónapos ászokhordós érlelést kap. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz a tétel.
Kosárba teszemClaus Preisinger Edelgraben WB 2017
11 900 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehérClaus mészkőben és agyagpalában gazdag, kiemelkedő Edelgraben dűlőjéből szüretelt 100% zöldveltelini. Spontán erjedés, hosszabb héjon áztatás amfórában, majd pedig érlelés használt ászokhordóban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kosárba teszemClaus Preisinger Edelgraben GV 2018
11 900 Ft
Ország: Ausztria
Kosárba teszem
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% kékfrankos. Kézi szüret, bogyózott alapanyag mely 12-14 napig erjed nyílt kádban héjon, majd 12 hónapos amfórás érlelést kap finomseprővel együtt. A tétel szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.Claus Preisinger Edelgraben BF 2016
11 900 Ft
