föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

49–64 termék, összesen 121 db

  • Claus_Preisinger_Pinot_Noir_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    A Fertő-tó északi részéről a hűvös és szeles parndorfi-fennsíkról szüretelt 100% Pinot Noir. Biodinamikus szőlőültetvények mészkőtalajokon, a szőlő erjesztett nyitott kádban 5 napig erjedt, és 8 hónapig amforában érlelődött.

    kádakban erjed 14 napig úgy héjon, hogy egészfürtök is kerülnek a bogyók és a préslé mellé. Érlelés közel 12 hónapig kismeretű 228l-es fahordókban. Elegáns fűszerezéssel és földes jegyekkel ez a Pinot Noir szerintünk varázslatos. A bor néhány évig palackban érlelődött, és csak most kezdi megmutatni éteri oldalát.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Rebel_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Szerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
    Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
    12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Easy_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    90% Merlot egy szajki organikusan gazdálkodó birtokról vásárolva, meszes-löszös talajról, illetve 10% bátaszéki biodinamikusan művelt Kékfrankos, mindkettő teljes érettségben szedve. Egészfürtös préselés, egy nap ülepítés után erjesztés üvegszálas tartályban. Erjedésnél kis mennyiség ként kapott, mely a pincénél ritkaság, de a vásárolt szőlő mozgatása valamint az évjárat nehézségei miatt Géza inkább elővigyázatos volt. Gyümölcsbomba, könnyen iható, délies karakterrel.

    Kosárba teszem
  • Hugo_Vercasson_Les_Travers_2022Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: vörös

    100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte, ma is csak egy kis földút választja el az AOC-tól. Idős ültetvény, körülbelül 20 éves tőkékről szüretelt alapanyag. Egész fürtben 15 napot ázik, majd 9 hónapot amforában tölt. Mindössze 1800 palack készült, szuper limitált! Olivás, tapenade-os ízjegyek, igazi ínyencség.

    Tovább
  • Petite_Nature_Bonne_Etoile_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Petite Nature
    Fajta: vörös

    Syrah és Gamay házasítás, melyek bogyózva, saját préslében áztatva töltenek el néhány napot, majd gyengéd préselést követően kerülnek hordóba és kapnak egy év érlelést. Szépen elsimult tanninok, glou-glou faktor.

    Szűrés, derítés és kén hozzáadás nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Petite_Nature_Chalouper_2023

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Petite Nature
    Fajta: vörös

    100% Cinsault, melynek egy részét direkt préselték, majd a másik felét bogyózva dobálták bele a préslébe. Így ázik néhány napon át, ezzel biztosítva, hogy sem a tanninok, sem a színanyag nem uralkodik el a gyümölcsös, primőr jegyeken. A bor könnyed, ivós és játékos, igazi nyári sláger. Szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Pierre_Taillée_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    A domain két parcellájáról származik: az egyik Saint-Joseph appellációból, a másik a Rhône folyó túlpartjáról. Syrah massale selection, egész fürtben 15 napig áztatva majd 11 hónapig demi-muids-ben érlelve. Nagyon szép, élénk vörösbor, fekete gyümölcsökkel és fűszeres aromákkal.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Terra_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    A Terra 95% Syrah, 5% Viognier és Marsanne házasítása. A szőlő a Le Mazeltől, Gerald Ostrictól Dél-Ardèche-ből származik. A szőlő egész fürtben ázik 10 napig, majd demi-muids-ben kerül érlelésre körülbelül egy évig. Könnyed extrakció, nagyon szép szerkezet, intenzív fekete gyümölcsök, áfonya, feketeribizli, édes fűszeres aromák.

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Canuse_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    Nagyon egyedi vörösbor, 85% fehér szőlőből, Thibaud Capellaro ötlete alapján, egyfajta fordított Côte Rotie.
    A Côte-Rôtie-ből származó Syrah törkölyén préselik át a Viognier-t mely előtte 15 napig ázik, ezzel érve el egy rosé színt, majd nagy hordókban és demi-muids-ben kerül érlelésre. Zamatos, lédús, olyan vörösbor, mely színte fehérborként érződik, izgalmas élmény!

    Kosárba teszem
  • Étienne_Siegnovert_Ombre_et_Lumiere_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    Egy kis csoda, amelyet Thibaud Capellaro és Etienne Seignovert, a Rhône-völgy északi részén élő két fiatal bortermelő együttműködése hozott létre. A duó Grenache (40%), Syrah (30%) és Viognier (30%) házasításával hozta létre ezt a tételt. Az eredmény egy szuper friss és csúszós bomba bor, egyszerre virágos és gyümölcsös ízjegyekkel.
    50% szénsavmaceráció és 50% direkt préselés a Grenache-hoz (Gard vidékéről), 50% egész fürt és 50% bogyózott alapanyag (5 nap áztatásban) a Syrah-hoz, direkt préselés a Viognier-hez (Thibaud-ból Észak-Rhône-ból).

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_En_Attendant_La_Nuit_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte. 15 nap egész fürtben héjon, majd 18 hónapos érlelés demi-muids-ben. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz. Gazdag koncentráció, érett piros és fekete gyümölcsök (cseresznye, málna, szeder), fűszeres, virágos jegyek. Bársonyos és selymes textúra, tökéletesen integrált tanninokkal, amelyek izgalmas szerkezetet és egyensúlyt kölcsönöznek a bornak. Nagy érlelési potenciál.

    Kosárba teszem
  • Etienne_Seignovert_Les Feux_du_Ciel_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Étienne Seignovert
    Fajta: vörös

    100% Syrah, melyet Etienne saját szőlője, a déli kitettségű, 500 méteres magasságból, Ardèche-ből.
    Nagy teraszok, mállott gránitos és metamorf kőzetetes talaj.
    A szőlő 80%-a direkt prés, csak 20% ázik egész fürtben 7 napig, az érlelés kis tölgyfa hordókban és 350-es demi-muids-ben, valamint részben rozsdamentes acéltartályban történik. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz.
    A Syrah elbűvölő mély illatának és az ízek kibontakozásához érdemes kis dekantert használni.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Costo_Dou_Rose_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: vörös

    90% Syrah és 10% Grenache. Szinte lehetetlen minden évben appellációval rendelkező bort készíteni anélkül, hogy csak a megengedett szőlőfajtákat használnák. Ezért ezt a bort sem nevezhetjük Côtes du Rhône-nak, de azzal a szándékkal született, hogy a déli Rhone-vidék „hagyományos” oldalát mutassa be.
    Fűszeres vörösbor, ugyanakkor könnyű és friss. A Grenache és a Syrah is a falu egy mára már elhagyatott területéről származik. Részleges szénsavmacerációs eljárással készült és 10 hónapos érlelést kapott rozsdamentes acéltartályban.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pinot_Noir_2022Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös, Pinot Noir

    A birtok belépő kategóriába eső gyümölcsös, jóivású Pinot Noir-ja, mely nagyrészt az ültetvény alsó, agyagos-homokos-homokköves részéről született szeptember 2-án, 26-án, 27-én és 28-án szüretelve. Többféle edényben erjedt: nagy üvegszálás tartályban, fa káciban, műanyag erjesztőkádban. Körülbelül negyede préslé, melyben háromnegyed rész bogyó kerül, illetve egy egész kis rész egész fürt is az Atlas alapanyagából. A teljes tétel fele kisméretű hordóban került érlelésre, másik fele pedig megosztva fakáciban, kőedényekben és üvegszálas edényben. Derítés és szűrés nélkül került palackba, kén hozzáadása nélkül 2023. június első hetében.

    Tovább
  • Vaskapu_Kert_Light_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő bort készíteni.
    2022-ben a kert light szeptember végi szüretelésű Kadarka, Cabernet Sauvignon és Merlot házasítása. Két hordó készült: az egyik Kadarka egész fürtösen préselve, a másik hordó a két francia fajta került, szintén egész fürtös prés eredményeként. Egy év érlelést kapott mindkettő a harmad töltésű francia tölgy hordókban majd Géza összefejtette őket és így kerültek palackba.

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Dunaj_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: vörös

    Bor bemutatása hamarosan!

    Kosárba teszem