113–128 termék, összesen 153 db
-
Ország: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: fehér Alkoholtartalom: 11,50%
Kosárba teszem
A hegy északi oldalan húzódó dűlők termése. Fele Grecanico és Grecanico Dorato ami egy hétig ázik a héjon. A cuvée másik felét Catarratto, Minnella Bianco, Carricante és Insolia egészfürtösen préselt leve alkotja. A két frakció préselést követően együtt erjed, majd 5 hónapot pihen a seprőn, majd egy csipetnyi kén hozzáadásával kerül a palackba.Palmento Bianco 2018
6 200 FtSold
Ország: Szlovákia
Tovább
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,50%
Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.Portugal 2018
5 900 FtOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%
Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, egészfürtös préselés, erjesztés alacsony hőmérsékleten, érlelés seprőn kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Derítetlen, szűretlen, zéró kén. Kifinomult virágos karakter, precíz, fókuszált robbanó sav, elképesztően elegáns fa és a Renaud Boyer-ra jellemző áradó energia megtriplázva.Puligny-Montrachet Blanc 2018
25 100 FtSold
Ország: Franciaország
Tovább
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%
Renaud kiemelt vöröse a Saint-Romain appelációból, 60 éves Pinot Noir ültetvényről. Az ültetvény 400 méter magasságban húzódik és masszív mészkőzúzalékkal beszórt agyagos-meszes talajon található. Egészfürtös erjesztés 2 hétig kácikban, taposás lábbal. Érlelés burgundi hordókban 10 hónapig seprőn. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.Saint-Romain Rouge 2018
15 000 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 14%A szőlő a Tarcal-hegy északi oldalán, a bánmonostori Tekenős dűlőben termett. A kőzet főként üledékes (dolomit) némi vulkanikus keveredéssel (brecca). 6 nap héjon áztatás, majd 225 literes hordókban történő érlelés, hozzáadott kén nélkül. Derítés és szűrés nélkül, minimális mennyiségű kénnel palackozva.
TovábbPinot Noir 2017
3 900 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Az ültetvényt 1880-ban telepítették, s ezzel ezek a legrégebbi ismert Kadarka tőkék az egész világon. A filoxéra előtti bakműveléses szőlő, a természetesen beállt alacsony hozamával nagyon koncentrált levet eredményez. A bogyózott szőlő 2 héten keresztül nyitott kádakban erjed, majd egy évig érlelték régi hordókban.
Egy kisebb fagy áprilisban károsította a termést, ami miatt kevesebb gyümölcsöt szüreteltek, de a hosszú érlelés még jobban koncentrálta az ízeket. A bor hozzáadott ként nem tartalmaz.
Tovább1880 Kadarka 2018
7 600 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 10%Királyhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.
A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
A szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel.
Az erjesztés és az 5 hónapos érlelés rozsdamentes tartályokban történt.Alacsony kéntartalmú, derítetlen és szűretlen.
TovábbSzerémi Zöld 2019
3 100 FtOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%
100% Pinot Noir, az egészfürtös 10 napos áztatást kíméletes préselés követ. A tételt 10 hónapig érlelik amfórában, majd kén nélkül kerül palackozásra.Ange 2017
12 800 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %50% Chardonnay 2018-ból, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – 2013-2018-as évjáratokból, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.
Sold
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%Kétféle hárslevelű klón a Vaskapu birtokot feletti területről, egyben szüretelve, 2019. szeptember 3-án, részben már töppedt, aszúsodó szemek is kerültek bele.
A szüret után teljes fürtben került a szüretelőkádba, ahol az alsó fürtök megtörtek, így részben saját levében, letakarva 4 napig erjedt és kocsánnyal együtt került kipréselésre.
Üvegballonba és francia hordóba került, majd 10 mg kén hozzáadása mellett, fejtés nélkül, finom seprővel érett egy évet.VASKAPU HÁRSLEVELŰ 2019
5 300 FtSold
Ország: Ausztria
Tovább
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50%
A Morillon az Ausztriában elterjedt Chardonnay változat neve. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. A bogyózott alapanyagot rövid ideig héjon áztatják, majd kíméletes préselés után nagyméretű fahordókba kerülnek érlelésre finomseprővel együtt, legalább 22 hónapig. Ezt követően szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerülnek palackba.Morillon vom Opok 2019
7 900 FtSold
Ország: Spanyolország
Régió: Valencia
Termelő: Roger Diaz
Fajta: Garnacha
Alkoholtartalom: 13,7%35 éves öregtőkés Garnacha a Les Coves agyagos-homokköves talajáról, 17 nap egész fürtös szénsavmaceráció nyitott kádakban, napi egyszeri csömöszölés. A bor seprővel együtt 13 hónapot tölt kis francia hordókban. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.
Les Foes 2019
5 900 FtSold
Ország: Németország
Régió: Nahe
Termelő: Christine Pieroth
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Szüret után a Riesling fürtök egészben kerültek feldolgozásra, felük régi, kis méretű hordókba, másik felük pedig acéltartályba került. Lábbal taposták, majd óvatosan kipréselték a maradék levet is. Az erjedés 6 hónapig tartott, majd 9 hónap érlelést követően került a két tétel házasításra és palackozásra, szűrés és kén hozzáadása nélkül.
TovábbRiesling 2019
7 500 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A Kéknyelű egy nagyon ritka, őshonos badacsonyi szőlőfajta, mely kései érésű, a szárazságra roppant érzékeny és csak a legkiemeltebb dűlőkben érzi jól magát. Egzotikus aromatikával, és semmihez sem hasonlítható egyedi szerkezettel rendelkezik. 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban összesen közel 1,5 hektárt telepített István a fajtából az egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területén, a Templomdombi-dűlőben, melyről ez, a 2019-es évjárat az első. A szeptember második felére eső gondos kézi szüretet egészfürtös préselés követett. Az erjesztés és érlelés 750 literes amforákban történt, ahol 10 hónapot töltött seprőn. A különböző szüretekből és ezen belül egy adott a présléből is mindig különböző egyéniségű résztételek születnek, melyek közül a legnagyobb energiájú, legizgalmasabb 3 edény került házasításra.
TovábbBencze Kéknyelű 2019
7 500 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Kékfrankos és Cabernet Sauvignon.A szőlőt régi gyalog tőkéken termesztik, ami nagyon alacsony, 0,3 kg / szőlő hozamot eredményez.Kézzel szüretelik és bogyózzák, majd a lé 12 hónapig 350l régi hordókban erjed és érlelődik.A bor derítés és szűrés nélkül nélkül, minimális kén hozzáadása mellett palackozzák.TovábbMaurer Cuvée 2018
3 100 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%25-30 éves tőkékről szüretelt 100% mohácsi Grenache, mely teljesen lebogyozótt alapanyagból készül, erjedés nyitott kádban 18 napig héjon, amit Géza napi kétszer nagyon kíméletesen csak kézzel lenyomkod. Préselés után egy 225L-es új francia hordóba kerül, 10 hónapos érlelésre teljes seprőn. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.
VASKAPU MADAME GRENACHE 2019
5 900 Ft