17–32 termék, összesen 201 db
-
New
Ország: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: fehér, pétnatOrganikusan művelt Olaszrizling, mely agyag edényben (Légli amfóra) érjedt és érett egy évig.
Kosárba teszem
2022 szeptemberben Olaszrizling musttal került beoltásra palackonként és így ment végbe a második erjedés. 2023 februárban degorzsálták és az erjedés vége előtt, maradékcukorral palackozták. A fermentáció a koronazár alatt fejeződött be, finom buborékokat varázsolva a palackba. Könnyed, frissítő ital, degorzsálás nélkül, igazi natúr méthode traditionnelle élmény.Kövesd Pét-Nat Olasz 2020
5 400 FtNewOrszág: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: vörös100% Kékfrankos, melynek fele részben bogyózva, fele részben egész fürtben erjedt 11 napig csömöszölés nélkül, majd 300 literes (másodtöltésű) magyar tölgyfahordóban a saját seprőjén érett 13 hónapig. Minimális ként kizárólag palackozás előtt kapott. Közepes test, élénk savak, sok piros gyümölcs, kevés hordó. Épp annyira földes, mint amennyire légies, több rétege van, de semmiből sem túl sok.
Kosárba teszemKövesd Frankos 2021
6 100 FtNewOrszág: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: roséA kürti Szentlőrinci bogyózás után 24 órát töltött a héján, majd 300 literes első töltésű Kádár Larus hordóba került, ahol finomseprőn érett 7 hónapig, minimál kénnel palackozva. Pazar, könnyű és mindenkor jóleső szomjoltó!
Kosárba teszemKövesd Laurent 2022
5 900 FtNewOrszág: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: fehér100% Zöldveltelini. A cefre fele részben két hétig héjon erjedt, fele részben azonnali préselést követően 300 literes (másodtöltésű) osztrák hordóba került, ahol együtt értek 14 hónapig. Seprővel és egy morzsnyi kénnel együtt palackozva. A méhész bora. Méz-alapú tónusok ízben és illatban egyaránt, viasz, lép- és kaptárszag, kandírozott gyümölcsök, háttérben birsalma. Stabil savszerkezetének is köszönhetően fűszeresebb távol-keleti ételeket simán elbír.
Kövesd VLTLN 2021
5 600 FtNewOrszág: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: fehérAz 2020-as Olaszrizling 14 napot töltött héjon fele részben bogyózva, fele részben egész fürtökben, majd 300 literes magyar tölgyfahordóban érett 17 hónapig. A 2021-es Rajnai rizling azonnali préselés után úszófedeles műanyag tartályban töltött 5 hónapot, a házasítást követően 2 hónapot töltöttek együtt üvegszálas műanyag tartályban. Minimál kénnel palackozva. Ízében cser, padláson szárított gyógynövények, grapefruit, kamilla. Korához képest a lendülete még csak most kezd kibontakozni
Kosárba teszemKövesd RZLNG 2020
5 200 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.NewOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: roséAz Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre.
Kosárba teszemClaus Preisinger Ordinaire 2022
9 900 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehérClaus 2019 tavaszán egy régi Merlot ültetvényt oltott át erdőbényei (!) Furmint klónokkal.Az elkészítés egyszerű: kézi szüret, kíméletes egész fürtös préselés, hosszú érlelés (24 hónap) jól kiválasztott Stockinger hordóban, mindenféle kompromisszum nélkül palackozva.Gyönyörű savak, vibráló, citrusos jegyek, szépen megtámasztva a hordóval.Claus Preisinger Attila Furmint 2020
18 700 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.
Kosárba teszemClaus Preisinger Bonsai 2022
10 500 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösClaus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Gyönyörű redukció, savanyú szilva, meggy és extrém ihatóság.
Kosárba teszemNewOrszág: Magyarország
Régió: Tokaj
Termelő: Szóló
Fajta: fehér80% Furmint és 20% Hárslevelű a Sipos dűlő 60 éves tőkéiről. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, néhányszor óvatosan csömöszölve. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
Kosárba teszem
Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.Szóló Föld 2020
8 900 FtNewOrszág: Magyarország
Régió: Tokaj
Termelő: Szóló
Fajta: fehér100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze a második szüret gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
Kosárba teszem
Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.Szóló Levegő 2020
8 900 FtNewOrszág: Magyarország
Régió: Tokaj
Termelő: Szóló
Fajta: fehér100% Furmint a Dukát dűlőből, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus riolit tufás talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must aclétartályban erjed és 8 hónapot tölt szintén finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen. Mindössze palackozás előtt, egyszer fejtik át.
Kosárba teszem
Kén hozzáadása nélkül 2021 májusában került letöltésre.Szóló Víz 2020
8 900 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.
NewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5 %Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.
Kosárba teszemZillinger Numen Fumé Blanc 2021
14 300 FtSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.
TovábbAndreas Tscheppe Hirschkafer 2020
24 600 Ft