föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

97–112 termék, összesen 201 db

  • Maurer_Oszkár_Mézes_Fehér_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    Oszkár szerémségi területéről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó mézes fehér, mely vulkanikus és üledékes közetek keverékén, hagyományos bakművelésű tőkékről származik. Részben egész fürtben erjed (semi-carbonic) majd 750 literes TAVA amfórába kerül és 14 hónapot tölt finomseprőn.
    Gravitációval palackozva, szűretlenül, derítetlenül és adalékanyagok hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Vadfekete_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A dél-csongrádi Noszán található, 90%-ban 1880-as telepítésű tőkékről.  Ez az ősi magyar fajta, mely már 1590-ben is említésre került a tudós sárospataki tanár, Szikszai Fabriczius Balázs híres természetrajzi tankönyvében,  a kihalás szélére került, Oszkár tudomása szerint mára nem ismert más Vadfekete ültetvény a világon. Kis méretű, többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve, szűretlenül, derítetlenül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Crazy_Lúd_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    2021-ben leginkább Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint, a Kékfrankosból testet és a Kadarkából pedig eleganciát nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.

     

    Tovább
  • Maurer Oszkár_Fodor_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    100% aprófürtű Olaszrizling 1969-ben telepített, bakművelésű ültetvényről Oszkár Hajdújárási területeiről. Az október végi,  kézi szüretet követően 7 napig ázott héjon nyílt kádban, majd 1340 literes használt, viasszal lezárt tölgyfahordóban érlelődött 12 hónapig. Gravitációval, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kékfrankos_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Három Kékfrankos klónt telepített István 2017-ben a Rókaluki-dűlő agyagosabb részére: osztrák A4-es, ruszti Triebaumer és Szentesi-Losonci páros által szelektált fajtákat. Szeptember 13-i szüretet követően kádba bogyózták a gyümölcsöt, melyet nyolc nap után kíméletesen préseltek pneumatikus préssel. A bor két 228 literes harmad töltésű francia hordóba került és innen palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül 2022. májusában.

    Tovább
  • Bencze_Olaszrizling_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Hosszú idő óta a pince első Olaszrizlingje, fiatal ültetvényről. SK54-es Olaszrizling szerémségi klón, melyet István 2017-ben telepített a Rókaluki-dűlő magasabb részére, agyagos-bazaltos talajra. A szüret 2021-ban szeptember 13-ra esett, majd a gyümölcsöt egész fürtben, lassan, kíméletesen préselték. Innen gravitációval került a lé 400 literes első töltésű francia hordóba érlelésre. Mint a Birtok összes bora, ez is szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül palackozásra 2022. augusztus 15-én.

    Tovább
  • Bencze_Autochthon_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra: Furmint (22%), Hárslevelű (42%), Kéknyelű (14%) és Rózsakő (22%). A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. Minden fajtát egész fürtben préseltek, kivéve a Hárslevelű egy részét, mely egész fürtben erjedt (szénsavmacerációs eljárásban). A különböző fajták amforában és hordóban vegyesen kerültek érlelésre és házasítás után, 2022 augusztusában. szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Furmint_2020Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A Furmint második évjárata, a pincészet egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területről, a Templomdombi dűlőből. A 2015-ben telepített ültetvény háromféle klónból áll, melyek remekül kiegészítik egymást. A többlépcsős kézi szüretekre szeptember 10 és 16 között kerül sor, a gyümölcsöt kíméletes egészfürtös préseléssel tárták fel. Erjedés és érlelés különböző típusú amforákban 13 hónapig. A különböző szüretekből és ezen belül egy adott a présléből is mindig különböző egyéniségű résztételek születnek, melyek közül a legnagyobb energiájú, legizgalmasabb edények kerültek házasításra 2022 novemberében. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Bencze_Aries1_2019

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Az Aries egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Templomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. A terület legfelső részén található teraszról csak néhány fürt per tőke került szüretelésre 2019. szeptember 19-én, itt az öreg ültetvényben nagy tőkehiány és az őzek jelenléte korlátozza a termést.
    A kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül két nagyobb és egy kisebb amfórába.  Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
    Bencze Aries 2019
    13 400 Ft
  • Le_Mazel_Charbonniere_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% Chardonnay körülbelül 30 éves szőlőtőkéről.
    2020 szeptember elején szüretelve, melyet egészfürtös, direkt préselés követett.
    Acéltartályba került, ahonnan 2022-ben gravitációval palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    Mint ahogyan a koronazár is mutatja a Birtok több tétele esetében, ez a cuvée is némi maradékcukorral került palackba, ami remekül kiegészít ázsai ételeket illetve fanyar ízek mellé szuper párosítás.

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Vin_de_Soif_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    90% Grenache és 10% Syrah házasítása, délkeleti kitettségű területről, ahol a szőlők átlagéletkora 50 év körül mozog. A 2021 szeptember közepi szüretet direkt préselés követte a Grenache esetében, melyhez a Syrah-t 24 órás áztatást követően adák hozzá. Acéltartályban erjedt, 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Le_Mazel_Cuvée_Larmande_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Syrah agyagos-mészköves talajról, 50 évesnél is idősebb tőkékről szüretelve 2021 szeptember közepén. Egész fürtben, 10 napos szénsavmacerációs eljárással készült acéltartályban. Lassú és óvatos préselés két részben: régi fapréssel, illetve pneumatikus préssel. 22 hónapon keresztül erjedt 8-12 fokon, majd 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Ponderosa_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11.50%
    Izgalmas rosé, nagyrészt Pinot Gris (90%), melyhez fűszerként kerül Pinot Noir (10%).
    A kézi szüretet követően, az egész fürtöket lábbal tapossák és szénsavmacerációval egy hétig kádban erjednek. A fermentációt hordóban fejezi be a bor, ahol zavartalanul, saját seprőjén marad palackozásig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Weissburgunder_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A szőlő a szomszédos Bechtheim környékéről származik, a tőkék kb. 15 évesek. A szüretet követően a fürtök egy része egy napot tölt héjon, a másik része pedig részleges szénsavmacerációs eljárással erjed, majd gyengéden préselésre kerülnek. Régi barrique hordókban zajlik az erjedés és csakúgy, mint a legtöbb tétel, ez a bor is 12 hónap érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Szüret után a Riesling fürtök egészben 24 órán át voltak héjon, majd gyengéden kipréselték őket. Felük régi, kis méretű hordókba, másik felük pedig acéltartályba került. Lábbal taposták, majd óvatosan kipréselték a maradék levet is. Összesen 17 hónap érlelést követően került a két tétel házasításra és palackozásra, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kadarka_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Többlépcsős kézi szüret, erjedés 8-10 napig acéltartályban 40% egészfürtösen, 30% bogyózva, 30% pedig présléként.
    Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolva (remontage) erjedt, majd kíméletes préselés után üvegszálas edényben és többedszeri töltésű fahordóban került érlelésre. Az előző évjárathoz képest mélyebb szín, de elegáns, légies szerkezet, tökéletes ihatóság, érintésnyi tannin, ribizlis, erdei gyümölcsös hangulat.
    Tovább