49–64 termék, összesen 153 db
-
Sold
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely együtt 4 napig erjedt héjon, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.
Fruitloops Weiss 2020
8 200 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.
Kosárba teszemFruitloops Rot 2020
8 200 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus kékfrankos, melynek Géza felét egészfürtösen kipréseli, az ebből nyert préslét ráönti a másik felére, amely bogyózva van, így az ép bogyókon belül is elindul az erjedés. 9 nap után nagyon kíméletes préseli, majd 500L-es használt magyar tölgyfahordóba kerül érlelésre, seprővel együtt. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban seprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra.
VASKAPU KÉKFRANKOS 2020
6 600 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.
Kosárba teszemVASKAPU KADARKA 2020
5 900 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%22 éves Cabernet Sauvignon ültetvény, a Rókaluki-dűlő magasabban fekvő területről, mely szórványosan bazalttal beszórt agyag és Pannon homok, homokkő keveréke.
Tovább
A fürtök bogyózás, zúzás nélkül kerültek fehér szőlő erjedő mustjába úgy, hogy a must csak 10%-ban lepte el a szőlőt. 8 nap után nagyon kíméletesen, egészfürtösen préselték a félig erjedt gyümölcsöt, majd a préslé gravitációsan került harmadtöltésű 228L francia hordókba, ahonnan következő májusban töltötték le derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
Különlegessége a palacknak, hogy az 1 Bor 1 Vers kezdeményezéshez csatlakozva, a palackot egy magyar kortárs költő verse egészíti ki. István Solisához Kemény Zsófi tollából olvashattok egy költeményt, mely szorosan kapcsolódik a borhoz is.Bencze Solis 2020
6 900 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11.50%Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.
VASKAPU GV 2019
5 300 FtSold
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörös
Alkoholtartalom:%Belépő Kadarka Hajdújárás északi részéről és a noszaji dombok fiatal ültetvényeiről. A tökéletesen érett szőlő bogyózva került feldolgozásra, kis mennyiségű botrytises szem hozzáadásával és 15-20 éves kis hordókban érlelve. Nagyon finom fűszeres ízjegyekkel, domináns csipkebogyó lecsengéssel.
Maurer Kadarka 2020
4 600 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról homokköves talajról származó szőlő, minimális beavatkozással elkészítve. Elsődleges feladata a termőhely bemutatása, ezért szűretlen, derítetlen és semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz, mely elfedné ezt. Feketeszeder, vérnarancs és édes fűszerek kavalkádja, kóstoláskor elég gyorsan ürült a palack.
Kosárba teszemKalkstein Blaufränkisch 2020
4 600 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12,00 %Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket 500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya. A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett.
Kosárba teszemZillinger Numen St Laurent Rosé 2018
12 000 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%A Numen sorozat olyan borokat takar, melyekek teljesen beavatkozás nélkül készül. Johannes elképzelése, hogy hagyjuk, hogy egy bor “előbújjon”, adjunk neki elegendő időt, és használja ki a régi szőlőtőkében rejlő lehetőségeket. A bort néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan, kézzel préselték és 16 hónapig héjon érlelték. Kén hozzáadása, szűrés és derítés nélkül palackozva.
Kosárba teszemZillinger Numen Riesling 2019
12 000 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50 %40 éves tőkékről szüretelt Olaszrizling, ami 8 napig erjedt egész fürtben amforában, majd 600L-es fahordóba került érlelésre, és hasonlóan 40 év körüli tőkéről szüretelt chardonnay mely egészfürtös préselés után 500L-es fahordóba kerül érlelése, élesztőhártya alatt. Precíz, kifinomult tétel, nagyon szép ásványokkal, friss körtével és barackkal és kiváló hordóhasználattal.
Kosárba teszemZillinger Parcellaire Blanc #1 2019
6 500 FtOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50 %30-35 éves Pinot Blanc ültetvényekről szüretelve, meszes, homokköves talajról, gép beavatkozás nélkül, kizárólag lovakkal művelve. A szőlőfajta ebben a borban erőteljesebb, karakteresebb arcát mutatja az 5 napos héjon áztatás és 12 hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően. Szűretlenül, derítetlenül és csak egy csipetnyi kén hozzáadásával palackozva. Igazi különlegesség!
Kosárba teszem
.Sodalis Weissburgunder 2017
19 900 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Michael Gindl
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,50 %Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
Tovább
A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.Little Buteo Grüner Veltliner 2020
4 600 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Fehér
Alkoholtartalom: 14,00%Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.Kosárba teszemStrekov 1075 Rizling 2020
8 800 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,50%Szeptember végén szépen beért, érett szőlőt szüreteltek, melyet előtte folyamatosan kóstoltak, hogy ne domináljon a paprikás íz, mely jellemző tud lenni a szőlőfajtára. Egész fürtben kádba került a gyümölcs, az aljára és a tetejére egy kisebb bogyózott részt helyeztek. Amikor megrepedtek a bogyók, akkor kézzel és lábbal került megnyomásra, hogy a bogyókba zárt bő lé is lefolyjon, csak mint szűrés ment át a présen, mely megfogta a kocsányt és a héjat. Fele tartályba, fele hordóba került, a két részt 6 hónap után házasította össze, hasonló eljárással, mint a Kékfrankost. Hosszabb érlelést igényelt, mivel 3-4 hónapig nyers és zabolhatatlannak ítélték, így palackozás után még 2 hónap pihenőt kapott. Gravitációval palackoznak, szűretlenül és derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.
Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2020
6 300 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,50%Szeptember végi szüret, a gazdagon termő Kékfrankos fürtök válogatásával. Tökéletesen érett gyümölcs, ami szépen jelenik ez meg a mindössze 11,5% alkohol mellett. 20-30% egész fürtben, a maradék bogyózva erjedt 12 napig héjon. Kis kézi présen megy át az ekkorra szinte nulla cukorra kierjedt must, vödörrel fejtik át 2/3-át tartályba és 1/3-át Zempléni tölgy hordóba. Ekkor érintkezik oxigénnel, mely Balázs szerint a bor előnyére vált ebben az évjáratban.
6 hónap érlelést kap, mely idő alatt a fa és gyümölcs váltakozva dominált, fél év után a hordós rész átkerült a tartályba, ahol 1 hónapot együtt töltött a két rész, seprővel együtt. Ezután került palackozásra, szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.Palya Balázs Rubicon 2020
6 800 Ft