föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 22 db

  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Reisling_sur_gres_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Riesling hommoköves talajról (grès), direkt préselve és acéltartályban érlelve. Száraz, de kellemesen gyümölcsös, melyben a citrusos jegyek és az enyhe citromhéjas kesernye találkoznak.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_GrizzlingNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: pétnat

    100% Riesling, tiszta préslé. Vásárolt szőlő, organikus alapanyagból. Az eljárás hasonló a jól ismert Crémant d’Alsace-hoz,  ugyanolyan mennyiségű cukorral palackozták, de itt természetes maradékcukorral, általában a crémanthoz külső cukor kerül hozzáadása. Yann nem degorzsálálja, de 2022-ben olyan magas volt az erjedő borban a nyomás, hogy ki kellett nyitni a palackokat. Frissítő és citrusos, gyönyörködhetünk a buborékok táncában a pohárban.

     

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Gris_Selection_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, meszes-homokköves talajról. A must préselés után spontán erjedt hagyományos tölgyfa hordóban (foudre).
    A bor ezután a finomseprőn pihent, mielőtt 2022 áprilisában palackozták, derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Gris_Steiner_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    Jean-François megszokott stílusától kicsit eltérő tétel, de számunkra legalább annyira izgalmas és komplex. Némi maradékcukorral, amit a bor gerincét adó fenséges sav balanszírozza. Narancs, pörkölt gesztenye, akácméz és gyógynövények találkoznak illatban, az korty pedig tiszta és telt. Hosszú-hosszú lecsengés.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Gewürtztraminer_Steiner_2016New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    A szőlő, amelyből ez a bor készül, a Steinert dűlőből származik, amely egy Grand Cru terület. Jean azonban nem használja a Grand Cru elnevezést, mert az appellációhoz szükséges a borban egy bizonyos szintű maradékcukor is.
    Ez egy klasszikusabb megközelítésű Gewurztraminer hatalmas erővel, eleganciával és a legcsodálatosabb aromával, amit ez a fajta adni képes.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Noir_Baumgarten_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, melyhez Jean csak az egész fürtökből préselt lé színlé frakcióját használta. 10 hónapig érlelve nagy méretű elzászi hordóban (foudre) majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva. Frissesség kimaxolva, mint egy piros bogyós gyümölcssaláta.

    Kosárba teszem
  • Jean_Gingliner_Steiner_Riesling_Infusion_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    A biodinamikus alapanyagot a Steinert appellációról szüretelték. A borkészítésben Jean egy sajátos technikát használ, melyben kb. három vödör bogyózott szőlőt egy hálós zsákba tesz és ezt az 500 literes hordóba préselt lébe áztatja, melyben a bor másfél évig érik majd. Az erjedés hosszan elnyúlik, többször megáll és újraindul, egészen míg a bor teljesen szárazra erjed. Palackozás közvetlenül az erjedés befejezése után, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Összetett illat, eleinte almával és kandírozott körtével, majd citromhéjjal, mézzel, nagyon szép ásványossággal indít, szájban méhviaszos, gyógynövényes. Mivel Jean hivatalosan nem használja az appellációt, ezért a T betűt elhagyja a Steinert végéről.

    Kosárba teszem
  • Jean-Ginglinger_Riesling_Paradis_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    60 éves tőkékről szüretelt alapanyag, egyenesen Orschwihrből, a Grand Cru Pfingstberg területről. Első évjárata ennek a cuvée-nek. A szőlőt Jean fia (Arthur) gondozza, aki az utóbbi években egyre nagyobb részt vállal a borászat életében. A talaj nagyrészt homokköves, amit itt Grèseux-nek neveznek. A bor finomseprőn érlelődött két évig nagy méretű, elzászi hordóban. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Jean-Ginglinger_Le Geai_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    100% Gewürtztraminer. A fajta szerelmesei nem fognak csalódni ebben a borban, melyhez az alapanyagot tökéletes érettségben, kézzel szüretelték, majd direkt préselték, majd egy évig nagy méretű elzászi hordóban érlelték. Komplex, elegáns tétel, teljesen natúr, szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva. Remek érlelési potenciállal.

    Kosárba teszem
  • Jean_Ginglinger_Pinot_Gris_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, tökéletes érettségben szüretelve, majd direkt préselve.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Izgalmasan ásványos és citrusos.

     

    Kosárba teszem
  • Jean-Ginglinger_Ruest_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-François Ginglinger
    Fajta: fehér

    50% Pinot Blanc és 50% Sylvaner, direkt préselve és acéltartályban érlelve.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Citrusos, ásványos és sós, mind tökéletes egyensúlyban a frissítő kortyban.

    Kosárba teszem
  • Jean-Marc_Dreyer_Pink_Pong_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: vörös

    Mint azt neve is sejteti, ez a cuvée általában 50% Pinot Gris és 50% Pinot Noir, mely 2022-ben kiegészült Auxerrois-val, mivel nem volt elegendő mennyiség a vörös szőlőből. Így egyharmad Pinot Noir, egyharmad Pinot Gris és egyharmad Auxerrois házasítása, mindegyiket 7 napig áztatták, 9 hónapig nagy méretű elzászi tölgyfahordóban érlelték és utólag házasították. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Lenyűgöző, frissítő és szomjoltó cuvée!

    Kosárba teszem
  • Jean_Marc_Dreyer_Muscat_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: narancs

    Az “Origin” sorozat összes tagja a legtisztább elzászi hagyomány szerint fajtaszőlőből készült, itt 100% Muscat d’Alsace. A kézi szüretet követően az egész fürtben tartott szőlőt 7-10 napig áztatják fedett edényekben a borászat nyitott épületében, majd a színlelt kerül nagy méretű elzászi hordókba (foudre) 11 hónap érlelésre. Kifejező, virágos és trópusi gyümölcs áradat, mindez nagy kifinomultsággal.

    Kosárba teszem
  • Jean-Marc_Dreyer_Pinot_Gris_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: narancs

    Az “Origin” sorozat összes tagja a legtisztább elzászi hagyomány szerint fajtaszőlőből készült, itt 100% Pinot Gris. A kézi szüretet követően az egész fürtben tartott szőlőt 7-10 napig áztatják fedett edényekben a borászat nyitott épületében, majd a színlelt kerül nagy méretű elzászi hordókba (foudre) 11 hónap érlelésre. Teára emlékeztető tanninok, sósság, kortyban pedig szárított gyógynövények és érett őszibarack találkoznak. Érdemes dekantálni fogyasztás előtt, hogy a Dreyer varázslat teljes egészében megmutatkozzon.

    Kosárba teszem