161–176 termék, összesen 301 db
-
Sold
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehérAOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.
TovábbYann Durrmann Pinot Blanc 2022
6 900 FtOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehér100% Riesling palás talajról. A szőlőt lassan, 10 órán keresztül préselik, spontán erjed, majd a bor nagy, régi hordókban erjed/érik, és korán, a szüret utáni tavasszal/nyár elején palackozzák, hogy megőrizze a friss, gyümölcsös jellegét.
Kosárba teszemSold
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2021-1
100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.
Tovább
Daniel Sage Février Grange Bara 2020
21 700 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2020-2
100% Syrah, melyet Jean Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.
Daniel Sage Grange Bara Rouge 2018
21 700 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörös100% Gamay, mely több terület házasítása, Boudes legmeredekebb és legkiemelkedőbb területeiről szedi hozzá az alapanyagot. Összességében a legmeghatározóbb talajtípus a bazalt ezeken a területeken, néhol kiegészülve kék márgával. A beérkező szőlőt megtapossák, hogy segítsék elindítani az erjedést (a taposással felszínre kerülnek a legkívánatosabb élesztők, valamint segít kivonni a szőlő legértékesebb elemeit.) 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.
Henri Chauvet Abrupts 2022
22 500 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörös100% Pinot Noir két parcella házasításából. Az egyik a falu egyik legkiemeltebb dűlőjének szívében található vulkanikus alapokon, a másik egy kis, keleti kitettségű parcella ahol a szőlő az egykori lávafolyáson és kék márgás talajon nől. 12-15 nap áztatás egész fürtben nagy inox tartályokban. 9 hónap érlelést kap új, 500 literes (35%) és többedik töltéső 228 literes (65%) hordókban.
Henri Chauvet La Vie Ordinaire 2022
22 500 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörösEgy idős Gamay ültetvényről származik az alapanyag, ahol vegyes Gamay klónok kaptak helyet (helyi, Beaujolais és kis mennyiségben egyéb helyről származók). A talaj nagyrészt vörös agyag, melyben néhol mészkő blokkok tesznek változatossá. 12-15 nap áztatás egész fürtben , nagy inox tartályban, csak vödörrel locsolva, hogy a kalap folyamatosan nedves maradjon. 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.
Kosárba teszemHenri Chauvet Rouge 2022
17 900 FtOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: fehérBoudes szomszédságában található kis településről származó Chardonnay, melyet burgundiai tőkékről, massale selection-nel választottak ki. Vörös homokkő, mely nagyon magas mennyiségben tartalmaz vasoxidokat, illetve gránittörmelék is gazdagítja a talajt. Egész fürtben került préselésre majd 9 hónap érlelést kapott, fele részt 500 literes új tölgyfahordókban és két 228-es többedik töltésű hordóban. A fa egyáltalán nem uralja a bort, mely a precíz fa választásnak is köszönhető. A burgundiai Rousseau hordókhoz Tronçais erdeiből származik a tölgy, mely hosszú (36-48 hónap) száradás után nagyon enyhe pörkölést kapott.
Kosárba teszemHenri Chauvet Froussard 2022
19 200 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörös50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.Les Errances Radeau des Cimes 2019
8 700 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: vörösA Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.
A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.Les Errances Kinhoyé 2021
8 300 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant NaturelEgy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. Egész fürtösen préselve, acéltartályban erjesztve. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem. Degorzsálatlan tétel.Kosárba teszemŠroner Sütő Charlotte 2022
8 600 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: fehérEgy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd másodtöltésű fahordóba. 11 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.Kosárba teszem
A remek savak, a finom krémesség és a jól kiválasztott hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.ŠRONER SÜTŐ Richard 2022
8 600 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörösA Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvény legjobb kitettségű részéről válogatott szőlő az alapanyaga ennek a cuvée-nek. Nagyrészt egész fürtök és kisebb részt bogyózott alapanyag erjed együtt, csömöszölés nélkül, napi kétszer meglocsolva. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es többedik töltésű fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Átfejtés nélkül, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.
TovábbBencze Pinot Noir “Atlas” 2021
10 900 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: roséA kürti Szentlőrinci bogyózás után 24 órát töltött a héján, majd 300 literes első töltésű Kádár Larus hordóba került, ahol finomseprőn érett 7 hónapig, minimál kénnel palackozva. Pazar, könnyű és mindenkor jóleső szomjoltó!
TovábbKövesd Laurent 2022
5 900 FtSold
Ország: Szlovákia
Régió: Garamkövesd
Termelő: Kövesd
Fajta: fehér, pétnatOrganikusan művelt Olaszrizling, mely agyag edényben (Légli amfóra) érjedt és érett egy évig.
Tovább
2022 szeptemberben Olaszrizling musttal került beoltásra palackonként és így ment végbe a második erjedés. 2023 februárban degorzsálták és az erjedés vége előtt, maradékcukorral palackozták. A fermentáció a koronazár alatt fejeződött be, finom buborékokat varázsolva a palackba. Könnyed, frissítő ital, degorzsálás nélkül, igazi natúr méthode traditionnelle élmény.Kövesd Pét-Nat Olasz 2020
5 400 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.Claus Preisinger Ancestral 2022
9 900 Ft