föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

161–176 termék, összesen 309 db

  • Maurer_Crazy_Lúd_vörös_2022Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:12,00%

    2022-ben leginkább Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Prokupac és egy egész kevés Hamburgi Muskotály került a cuvée-be. Harmadrészt karbonikus macerációval készült, háromnegyed részt pedig nyitott kádakban 2-6 napig héjon áztatva, majd 250-500 literes tölgyfahordókban 7 hónapig érlelve. A rövid macerálás frissen tartja a Muskotály aromáit, ugyanakkor a Cabernet-ből éppen elegendő tannint nyert a bor. Szűrés, derítés nélkül, gravitációval palackozva, nulla adalékanyaggal.

    Tovább
  • Strekov_1075_Mézesfehér_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Rizling_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Fehér

    Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Veltlin_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
    Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Heion_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs

    Zsolt édesapjától örökölt aprófürtű olaszrizling ültetvényről szüretelt alapanyag. Bogyózást követően nyílt kádban 12-14 napig héjon áztatva, majd préselés után 6-8 hónapig használt fahordóban érlelve seprőn. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • La_Chaume_des_Lies_Coteaux_Bourguignons_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: vörös

    100% Gamay 450 m tengerszint feletti magasságból, kvarc alapú talajról. A szőlőt egész fürtben dolgozzák fel, és nagy méretű, többedik töltésű hordókban érlelik.  Piros erdei gyümölcsök, hibiszkusz, ibolya és mediterrán fűszernövények találkoznak ebben a lédús vörösborban.

    Kosárba teszem
  • La Chaume_Des_Lies_Auxey_Duresses_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir egy 0,9 hektáros, déli fekvésű, 80 évesnél idősebb szőlőültetvényről. A parcella 275 méter tengerszint feletti magasságban található, a talaj agyagból és mészkőből, valamint kisebb-nagyobb kövekből állnak. 15 napos egész fürtös áztatás után 14 hónapig használt hordóban érlelik. Szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • La_Chaume_des_Lies_Bouzeron_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: fehér

    100% Aligoté, egy nyugati fekvésű parcelláról, 360 m tengerszint feletti magasságból. Az erdővel körülvett talaj itt túlnyomórészt agyagos. 10 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és szűretlenül, derítés nélkül palackozzák mindössze 10 mg/l kén hozzáadásával. Zöldalma, birs és lime, illetve egy gyógynövényes kiskert és a virágos rét találkozása egy palackban melyet az Aligoté feszes savai kísérnek.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2022-ben 6 fajta házasításából születik. Bacchus, Pinot Gris, Huxelrebe, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc és Müller-Thurgau, melyek egy része rövid idei héjon erjed, másik része pedig direkt kerül préselésre.
    Ezeket palackozás előtt házasítják össze és kén hozzáadása nélkül kerül a bor letöltésre. A kirobbanó frissességet adó savak mellett a szép gyümölcsös jegyek dominálnak, az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad, így biztosan kérsz még egy pohárral…

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Super_Lecka_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös

    Jason új vörös cuvée-jének második évjárata. Regent, Sankt Laurent és Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva.
    Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Rouge_de_Pinot_Noir_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir. A kézi szüretet követően a szőlőt bogyózták és 4 hétig erjedt héjon acéltartályban. Az érlelés is itt történt, majd derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. Ropogós, gyógynövényes, ízében a nyers bogyók, szeder és szilva köszönnek vissza.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Tovább
  • Yann_Durrmann_Riesling_sur_schiste_rabbari_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Riesling palás talajról. A szőlőt lassan, 10 órán keresztül préselik, spontán erjed, majd a bor nagy, régi hordókban erjed/érik, és korán, a szüret utáni tavasszal/nyár elején palackozzák, hogy megőrizze a friss, gyümölcsös jellegét.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Février_Grange_Bara_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2021-1

    100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.

    Tovább
  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Rouge_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2020-2

    100% Syrah, melyet Jean Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.

     

     

    Kosárba teszem
  • Henri_Chauvet_Abrupts_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    100% Gamay, mely több terület házasítása, Boudes legmeredekebb és legkiemelkedőbb területeiről szedi hozzá az alapanyagot. Összességében a legmeghatározóbb talajtípus a bazalt ezeken a területeken, néhol kiegészülve kék márgával. A beérkező szőlőt megtapossák, hogy segítsék elindítani az erjedést (a taposással felszínre kerülnek a legkívánatosabb élesztők, valamint segít kivonni a szőlő legértékesebb elemeit.) 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.

     

    Kosárba teszem