föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

177–192 termék, összesen 202 db

  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: %

    A termés a szomszédos Bechtheim faluból származik, ahol a talaj kicsit löszösebb. Részben egészfürtös préseléssel, kisebb részben héjon erjesztve kerül feldolgozásra a bor beltartalmának növelése érdekében.
    Régi 1000 literes hordókban erjed és érlelődik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. 

     

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
    Bencze Blau 2019
    5 900 Ft
  • Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: Macabeo
    Alkoholtartalom: 12,7%

    100% Macabeo az 53 éves Les Coves vörös homokköves területéről szüretelve. 3 különböző amforában (430, 250 és 160 literes)  érik több, egy évig, majd préselés után még egy hónapra visszakerül az edényekbe palackozás előtt. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

    Tovább
  • Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,6%

    50% Trapet, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Garnacha

    A Les Coves homokköves-agyagos területéről, egész fürtben 12 napot tölt zárt erjesztőedényekben, majd 12 hónapig tartályban érik. A nevét az ültetvény mellett futó útról kapta, mely magyarul Csempészek Útját jelenti. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Spanyolország
    Régió: Valencia
    Termelő: Roger Diaz
    Fajta: vörös (60% monastrell, 25% garnacha, 15% syrah)
    Alkoholtartalom: 12,6%

    53 éves Monastrell és 35 éves Garnacha szőlőtőkék termése, mely kiegészül 15% Syrah-val is. A Monastrell fele a kézi szüret és lábbal taposás után 7 napig héjon erjed zárt tartályban, a másik fele pedig szénsavmaceráción megy keresztül. A Syrah 13 hónapot tölt kis francia hordókban, a Monastrell és Garnacha 11 hónapot acéltartályban. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_WB_2017

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% Weissburgunder. Kézi szüret, bogyózott alapanyag melynek nagy része kíméletesen van préselve, kisebb része pedig egész bogyóban marad. Az előbbi préslevet 5 hónapig érleli az egész bogyókkal együtt agyag amfórákban, majd pedig még 12 hónapos ászokhordós érlelést kap. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz a tétel.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_GV_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus mészkőben és agyagpalában gazdag, kiemelkedő Edelgraben dűlőjéből szüretelt 100% zöldveltelini. Spontán erjedés, hosszabb héjon áztatás amfórában, majd pedig érlelés használt ászokhordóban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,51%

    A 2014-ben telepített Rózsakő kísérleti tétel a fiatal “Másfél” nevű dűlőről. A szőlő két autochton fajta (Kéknyelű, Budai zöld) helyi hibridje. A feldolgozott szőlő 2/3-a finom egészfürtös préselésen esett át, az ebből kapott mustot 2 darab 500 literes tölgyfahordóba helyezték. A fennmaradó 1/3-t egész fürtösen erjesztették nyitott kádakban maceráció nélkül, CO2 alatt, 3 héten keresztül.

    Ez utóbbi mennyiség a préselést követően a tölgyfahordókba került, melyeket 1 évig seprőn tartottak, továbbá egyikük flor alatt erjedt. A palackozás előtt 2 hónappal a két tölgyfahordó tartalmát gravitációs módszerrel, seprő nélkül házasították egy tartályba, amelyet végül 2019 novemberében töltöttek palackba. Derítetlen, szűretlen tétel, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő: Arianna Occhipinti
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%
    Siccagno – jelentése koncentrált. Ahogy Arianna elképzeli az “ősők szőlőjéből készülő bort, nemes, tekintélyt parancsoló, de egyben elegáns és friss. 100% Nero d’Avola, 35 éves tőkék termése.

    Tovább
    Siccagno 2016
    11 000 Ft
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Yann Durieux
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    A Grands Ponts-hoz közeli, Hautes-Côtes de Nuits és Hautes-Côtes de Beaune határterületeiről származó friss Pinot Noir. Erjedés és érlelés kizárólag tartályban.

    Tovább
    Les Ponts 2017
    23 700 Ft
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_BF_2016

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% kékfrankos. Kézi szüret, bogyózott alapanyag mely 12-14 napig erjed nyílt kádban héjon, majd 12 hónapos amfórás érlelést kap finomseprővel együtt. A tétel szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%
    A Kinheimer Rosenberg dűlő, 50 éves ültetvény, déli fekvés. A terület a szőlő mellett található gesztenyefákkal teli erdőről kapta. Spontán erjesztés acéltartályban, 10% 60 napig héjon erjesztett szőlő hozzáadásával, 10 hónap seprőn érlelés, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták

    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Melon de Bourgogne gyendég egészfürtös préselést követve, gravitációval kerül ülepítés nélkül amforákba, ahol 15 hónapot érlelik, mielőtt kén nélkül kerül palackozásra.

    Tovább
  • Ország: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: fehér Alkoholtartalom: 11,50%
    A hegy északi oldalan húzódó dűlők termése. Fele Grecanico és Grecanico Dorato ami egy hétig ázik a héjon. A cuvée másik felét Catarratto, Minnella Bianco, Carricante és Insolia egészfürtösen préselt leve alkotja. A két frakció préselést követően együtt erjed, majd 5 hónapot pihen a seprőn, majd egy csipetnyi kén hozzáadásával kerül a palackba.

    Kosárba teszem